Karoq buitenkant opsmuksels

Beauri

Forumguru
Toevallig bij: http://www.velgencoating.nl/ ??
Zij leveren in ieder geval puik werk! Heb er zelf goede ervaring mee gehad in het verleden, voor mijn boldide van destijds. En hoor er ook goede verhalen over in mijn omgeving.

Dank voor de geruststelling:thumbsup:, gaan we over een weekje of 3-5 hopelijk het resultaat onder het rode gevaar meemaken.

Het zijn 18inch velgen die hun zilveren vacht gaan verliezen om er een zwarte jas voor terug te krijgen, ben al een beetje aan het rondkijken welke banden erop moeten komen, denk zelf iets in de maat 235x50 zomer of allweather en het liefst zo stil mogelijk en natuurlijk met een zo goed mogelijke velgbescherming, ze mogen dus wat mij betreft best wel een beetje bolle wangen hebben, liever de wangen tegen de stoep dan de velg. Wie een tip heeft mag het zeggen.

Dank voor de bewondering voor het mooie werk van Lee & Rick, weet niet of ze hier ook lezen, maar als ze dat wel doen zullen ze het ook wel leuk vinden, deze waardering voor hun werk:thumbsup::)

Lijstje nog te doen:

1 Rode bies in achterbumper loopt, 3 verschillende rode reflecterende tapes besteld LOOPT
2 Velgen is wachten op http://www.velgencoating.nl/ en beslissen welke bandjes etc etc etc LOOPT
3 Dakspoilertje zou er wat mee aan de hand zijn dat het nog niet voorradig is? vind hem prachtig....vol verwachting....
 

De Stip

Forumguru
@Beauri , ik krijg helaas het filmpje niet geopend. Maar gezien de positieve reacties, is je opzet geslaagd. Leuk om deelgenoot te zijn van hoe jij geniet van je nieuwe wagen.
 

Beauri

Forumguru
@De Stip - ja, het is echt genieten met de Karoq, hij rijd heerlijk en ondanks dat ik een stevige rijstijl heb vind ik hem heel erg zuinig in vergelijking met mijn vorige, kom zeker 35% verder op een liter en dat ook nog eens stiller en met betere prestaties. Hij is heerlijk comfortabel en alleen het bedienen van het intertainmentsysteem heeft nog een paar geheimpjes, maar ook daar kom ik stapje voor stapje steeds verder mee. De navigatie werkt perfect, alleen moest ik ook vandaag weer ontdekken dat nog niet alle wegen in het systeem zitten en de weg waarop ik reed was zo te zien toch wel een beetje ervaren, volgens het systeem was ik Off Road, mooi om te zien hoe het systeem zelf de wegen met elkaar probeerde te verbinden. Maak me daar niet echt druk om, ben uiteindelijk toch op de plek van bestemming beland:thumbsup:

Ook het aanpassen van het uiterlijk naar mijn smaak gaat goed en ik krijg heel veel complimenten, de kleur is zelfs voor mij na 2 weken nog steeds een beetje een...... ja daar staat ie en je kijkt er niet omheen. De nieuwe wielen moeten het plaatje compleet gaan maken, helaas niet in het Velver Red, dat gaf veel complicaties en zou een klein vermogen gaan kosten en volgens de ambachtslieden niet een lak die echt geschikt is voor velgen. Nu gaan ze dan hopelijk hoog glans zwart worden. Ben al aan het rondkijken voor nieuwe bandjes, maar denk dat ik het aan mijn Kia Specialist overlaat, die hebben me altijd zeer goed geholpen, zij mogen dan voor mij ook de bandjes leveren, balanceren en de wielen plaatsen, heb het volste vertrouwen in die jongens. @Canon-Eye - niet in de maat zoals gewenst..... en na het zien van het profiel misschien toch geen all weather maar gewoon een paar zo stil mogelijke zomerschoenen:)

Heb de link net aangeklikt en hij werkte hier goed, ondanks dat ik geen social media heb, nu dan maar 1 plaatje voor degenen waar het filmpje niet werkt(filmpje is echt mooier)

numetgetinteramenIMG-20190624-WA0000.jpg
Ondertussen staat de 2e 1000 er ook op en het was genieten:jaja:
 

Qarok

Lid
Als je niet op wintersport hoeft of 's winters boodschappen te halen in Duitsland, dan zou ik kiezen voor Michelin CrossClimates

Mee eens.
Ik heb voorheen ook Michelin CrossClimates gehad, en vond dit ook super fijne banden.
V.w.b. Duitsland zijn deze in de winter daar toegestaan, en hoef je niet persé winterbanden te hebben.

Voorheen mochten dit M+S banden zijn (Mud + Snow), de regelgeving in Duitsland is met betrekking tot M+S banden echter aangescherpt.
Tot 31 september 2024 worden banden met alleen M+S nog geaccepteerd als band geschikt voor winterse weersomstandigheden, mits de banden voor 31 december 2017 zijn geproduceerd.
Is de band later geproduceerd dan worden alleen banden geschikt geacht voor winterse omstandigheden die zijn voorzien van een Alpine-symbool, en deze staat voor zover ik weet op de CrossClimate van Michelin.

upload_2019-7-10_16-31-58.png

https://www.autobahn.eu/6897/duitsland-scherpt-per-1-1-2018-regels-winterbanden-aan/
 

Beauri

Forumguru
Toevallig bij: http://www.velgencoating.nl/ ??
Zij leveren in ieder geval puik werk! Heb er zelf goede ervaring mee gehad in het verleden, voor mijn boldide van destijds. En hoor er ook goede verhalen over in mijn omgeving.

De goede verhalen zijn waar, het duurt tussen de 2 en 3 weken, maar dan krijg je je velgen keurig terug en dat voor de meest gunstige prijs die ik zelf heb gezien, al met al een pluim voor de jongens van dat bedrijf:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Als je niet op wintersport hoeft of 's winters boodschappen te halen in Duitsland, dan zou ik kiezen voor Michelin CrossClimates (even aannemend dat die in de gewenste maat verkrijgbaar zijn). Stil, koersvast en zeer geschikt voor Nederlands overheersende weertype.
Ik rij er al jaren op.

Onder/om mijn nu hoogglans zwarte velgen zitten geen Michelin CrossClimates, deze waren er ook niet in mijn maat en de andere Michelin banden waren iets te pittig aan de prijs. Er zitten nu zomerbanden van Kumho omheen, zijn lekker stil en ze bevielen mij ook prima bij de Sportage en mijn leverancier(waar ik goede "banden" ;) mee heb) levert veel Kumho, ben tevreden en daar gaat het uiteindelijk om.

Het te doen lijstje is:

1 Rode bies in achterbumper GEREED (past als vanzelfsprekend)
2 Velgen GEREED (zitten er onder, het is een heel andere auto geworden - STOER is de meest gehoorde uitdrukking:D )
3 Dakspoilertje (Ja..... waar blijven ze.... komop SuperSkoda)

Plaatjes komen als ik hier ook weer wat meer plaatjes van mede forumleden aantref, ben toch niet de enige die zijn auto wat persoonlijker maakt en geen LM gebonden voertuig heb?

Oh..... ben nu wel super tevreden met de looks van de auto nu al het chroomkleurige er vanaf is en zoals een buurman opmerkte: Is het een Black Edition - zou bijna zeggen ja, maar dan wel MIJN Black Edition:)

Mooi rood is niet lelijk, nu nog die nummerborden;)
 

sg1987

Lid
Ik denk dat dat de 19" phoenix is?
https://shop.skoda.nl/auto-accessoi...len-zomerset-phoenix-antraciet?cid=47&size=19

Ik sta op het punt om een steel grey karoq aan te kopen. Maar die heeft die "lelijke" 18" brage velg er onder.
Ik was eigenlijk van plan om de 19" crater antractiet/zwart er onder te steken maar die phoenix is ook heel mooi.
Ook die sidesteps zijn trouwens heel knap. Dit geeft veel meer dynamiek aan de wagen. Standaard is die dynamiek ver zoek met al dat zwart onderaan (opzij en vanachter).

Ik twijfel ook nog een beetje omdat ik toch een autoliefhebber ben en de karoq zo'n saai model is. Ik zie eigenlijk liever de ateca, maar ook enkel weer met die mooie 19" velg.
Dus ik verwacht dat ik de karoq ga kopen en dan meteen die sideskirts en crater 19" eronder. Het plaatje van Okki maakt het weer een heel andere wagen die wel veel uitstraling heeft.
 

WoCo

Lid
Hahhaha zoveel smaken zoveel
Meningen.

Ik heb juist de Ateca laten staan voor de Karoq.

Als je goed naar het front kijkt vind ik de Skoda eigener dan de Ateca. Bet een Leon of een Acona
 

Qarok

Lid
@sg1987 , Inzoomend op het achterwiel staat bovenin 215/50 R18 V.
upload_2019-8-7_9-2-23.png
Het zouden dan de 18" Trinity moeten zijn. Of het de antraciet of de zwarte zijn, laat ik even in het midden.
https://shop.skoda.nl/auto-accessoi...-zomerset-trinity-antraciet?o=score&q=trinity

De 18" staan hem ook goed, al zal een 19" zeker ook niet misplaatst zijn.

Ikzelf heb de ("lelijke") 18" Braga en vindt dit persoonlijk wel een mooie velg. En niet geheel onbelangrijk, hij is goed schoon te houden en maken.
Maar goed...zoals al gezegd: "Zoveel smaken, zoveel meningen".
 

sg1987

Lid
het gaat waarschijnlijk toch de karoq worden bij ons, omdat het een heel interessant deal is..
Weet er iemand waar ik van die kunststof wielbogen kan bestellen? Ik kan deze bij de configurator kiezen voor 150€ maar vind het verder om apart te kopen?
 

sg1987

Lid
Hierbij een foto zoals de karoq er nu bijstaat. Ik ben eigenlijk van plan om direct de chroom grill en velgen in't zwart te zetten.
Dan heb ik een schone combo zwart/grijs
wat denken jullie? 20190807_171239.jpg 20190807_171254.jpg
 

Rallye

Forumguru
Mooie wagen! Je raamomranding is ook chroom, dus die hou je toch - ik vraag me af wat alleen de grille dat toevoegt. Zwarte velgen zijn altijd stoer!
 

sg1987

Lid
ik ben aan het twijfelen om mijn raamomranding ook zwart te zetten, maar ik vind het chroom daar niet storend.
Vooraan vind ik het chroom wel wat storend. Op mijn hudige octavia heb ik die ook zwart gezet :)
Ahja nog vergeten: ik wil de achterste ramen en koffer ook nog laten tinten.

Die zwarte velgen gaan, denk ik, zeker goed staan omdat de karoq al zoveel zwart heeft onderaan.
 

De Stip

Forumguru
Onze Karoq word ergens in oktober geleverd. Ik ga er 19" onder zetten en zoek nog een koper voor de zwarte 18" Mytikas velgen + banden, dus....... :D
 
Laatst bewerkt:

sg1987

Lid
waarom heb je geen 19" als optie meteen erbij gepakt?
ik neem de karoq begin september in ontvangst en ga de velgen direct laten coaten.
Aangezien ik geen andere velgen heb, gaat het wel grappig zijn als de wagen in onze garage staat zonder wielen :D
 
Bovenaan Onderaan