Zwarte streep op voorruit

Topic in 'Fabia II' gestart door Fiat GP, 25-08-2010.

 1. Fiat GP

  Fiat GP Lid

  Vandaag heb ik een zwarte streep in het midden van de voorruit ontdekt, loopt vanaf de zwarte punt van de binnenspiegel tot iets verder dan de helft van de ruit recht naar beneden. Volgens de dealer hebben alle fabias van dit moment deze streep, wat voor functie het had kon men niet zeggen. Hebben jullie deze streep ook? En is er iemand die de functie hiervan weet?
   

 2. erik2907

  erik2907 Actief lid

  Het zou te maken kunnen hebben met een GPS antenne ontvanger voor het Admunsen Navigatie Systeem
   
 3. LenK

  LenK Senior Member

  De hele dag zitten kijken zeker :)

  Neem niet aan dat het een dikke lijn is en dat je er geen last van hebt. Dan lekker niet meer op letten. Denk niet dat er een verklaring voor te vinden is.
   
 4. namleop

  namleop Actief lid

 5. LenK

  LenK Senior Member

  En 's winters lach je iedereen uit. Bij mij mag er zo voorruit verwarming in :)
   
  turboturbo vindt dit leuk.
 6. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  Het is gewoon de antenne. Miniem dun draadje. Zit zelfs op demo auto's zonder navi (ook de Roomster). Menig bestuurder hangt meer bungelende troep aan de binnenspiegel, dat meer het zicht beneemt. :smirk:
  Het staat zelfs in de folder: "Radio Swing is gekoppeld aan een dubbele antenne..."

  Wel weer typisch hoe goed de dealer op de hoogte is van de modellen die ze zelf verkopen... not. :biggthumpdown:
   
 7. namleop

  namleop Actief lid

  Ja dan is het wel heel handig, mee eens.
  Toch maar een standkacheltje dan?
   
 8. LenK

  LenK Senior Member

  Ai ai ai een grote onderschatting van de kracht van het forum :blush::blush::blush:
   
 9. GO66

  GO66 Lid

  Heeft inderdaad met de radio te maken, volgens mij met RDS, weet ook niet precies.
  Ik rijd sinds 1 juli met de auto en merk absoluut helemaal niets van het draadje, alleen in de eerste twee dagen, toen viel het mij op dat het er zit!
   
 10. BELSKOFAB

  BELSKOFAB Lid

  Het is zoals Captain cook al zei een antenne.

  De swing radio heeft een dubbele antenne, 1 ervan zit in de ruit. Is dus niet enkel voor de RDS maar voor radio te ontvangen dus. Voordeel hiervan is dat je een veel zuiverder ontvangst hebt omdat beide signalen die opgevangen worden met mekaar worden vergeleken en via de radio gekoppeld worden tot een zuiver signaal (maar dat is meer iets voor de techneuten hoe dit juist gebeurd) Feit is dat je ook meer zenders kan ontvangen en dat je signaal minder snel wegvalt als er een stoor factor opdaagt.

  Dat lijntje is echt niet storend, als je er natuurlijk op gaat letten. Heb vroeger een ford escort gehad met voorruitontdooiing, mij heeft dat ook nooit gestoord, daar keek ik mooi door...

  Ohja... mijn dealer wist mij dit wel allemaal mooi te vertellen. Mijn dealer stuurde gisteren zelfs een mailtje om te vragen hoe de wagen ons bevalt en indien we nog vragen hadden we hem altijd mochten contacteren. Mooi van hem
   
 11. Fiat GP

  Fiat GP Lid

  Bedankt voor jullie informatie. Het lijntje is inderdaad niet storend, wilde gewoon even weten of meerdere mensen dit ontdekt hadden en waar het voor was. Ik zal vanavond mijn dealer op de hoogte brengen. Ik kan wel begrijpen dat zij niet alles weten, vaak veranderd er nog wel het een en ander en zij hebben ook zoveel modellen en uitvoeringen te verkopen. Mijn GL was de derde die ze afleverde, wat overigens keurig gebeurde. Ben erg te spreken over deze garage tot nu toe en ik heb er vertrouwen in dat dit ook wel blijft. Vergelijkbaar met mijn oude fiat dealer. Als ik dit vertrouwen niet had gehad was ik nooit overgestapt van Fiat naar Skoda.
   
 12. LenK

  LenK Senior Member

  Lijkt me sterk. De radio signalen zijn analoog. Met 2 antennes krijg een een faseverschil in het signaal dat van de ene en de andere antenne komt (het signaal van de ene antenne ligt vóór in tijd tov het andere).
  Zou imho eerder leiden tot verslechtering van de ontvangst.

  Vroeger bij analoge TV merkte je zo'n fase verschil op door een ghost image (een 2e beeld er doorheen).
   
 13. Snoopy

  Snoopy Lid

  Dit zal wel een "Diversity Antenna System" zijn.
  Hierbij wordt continue gecontroleerd welke antenne het beste signaal geeft, en dan wordt daarop overgeschakeld.
   
  bobbie vindt dit leuk.
 14. andrehj

  andrehj Forumguru Donateur

  Waarom mogen wij van Pon geen voorruitverwarming?

  Van mij ook. En in de rest van Europa kun je Skoda's dan ook gewoon met voorruitverwarming kopen, maar blijkbaar heeft de fa. Pon in al haar wijsheid besloten dat Nederlanders dat soort zaken niet nodig hebben (hetzelfde geldt overigens voor af-fabriek standverwarming, maar dat kan dan iig nog achteraf worden ingebouwd).
   
 15. paulus474

  paulus474 Senior Member

  En wat als je voorruit vervangen moet worden (i.v.m. ruitschade door steenslag bijvoorbeeld)? Dan ben je mooi je 2e antenne kwijt? :(
   
 16. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  Als je ruit vervangen wordt, komt er toch gewoon weer eenzelfde type ruit in? Dat gebeurt ook met getinte ruiten, regensensoren, gekleurde band in de ruit, etc.
  Dus als jij een ruit met ingegoten antenne hebt, dan zal er gewoon weer een ruit met ingegoten antenne voor terug komen hoor.

  Alleen ff opletten dat het ruitenvervangbedrijf wel de goede levert...
   
 17. GJS

  GJS Senior Member Donateur

 18. Skoda-rijder

  Skoda-rijder Nieuw lid

  Misschien bedoelen ze dat de antenne niet noodzakelijk is. Er zit immers nog een antenne op de auto.
  Strikt gezien kun je dus de voorruit vervangen door een exemplaar zonder antenne. Het enige is dat het signaal in sommige situaties wat afneemt, maar dat die nog altijd goed te noemen is.

  Heb zelf ook van de dealer vernomen dat de antenne dient voor een optimaal ontvangst. Bv. wanneer je voor een stoplicht staat te wachten, en wanneer het signaal wat minder schijnt te zijn.
   
 19. Tom Poes

  Tom Poes Lid

  Vervanging voorruit

  Mijn collega 'Heer Bommel' ook forumlid, heeft onlangs zijn ruit van de Fabia GL laten vervangen wegens een ster en mooi dat er geen nieuwe ruit in komt met een antenne omdat deze niet leverbaar zijn. Volgens de dealer maakt het niet uit in de ontvangst. De vraag blijft natuurlijk waarom dan die antenne af fabriek als het niet uit maakt?
  Tikkeltje vreemd en makkelijk.
  Vind je die 'streep' echt storend dan ben je er na een flinke ster vanaf.
   
 20. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  Gewoon niet mee accoord gaan!
  Je betaalt immers verzekeringspremie om ervoor te zorgen dat je auto correct wordt hersteld (inclusief de daarbij behorende opties) als er iets kapot gaat.
  En als je je ruit nou laat herstellen bij de Skoda dealer, wat dan?
   

Deel deze pagina