Zuinigste Golf IV in aanbouw: project Mijn BlueMotion

Gieliovd

Forumguru
Airco compressor eruit? Dus ook je condensor eruit. Mwah, dan ben je toch al snel 15-20 kilo kwijt???

Wat betreft het uitschakelen van je bekrachtigingspomp, is dat wel veilig te noemen? In het verkeer van nu wil je toch wel een alerte wagen hebben! Hoe zie je dit?

Leuke proef naar Stockholm! Lastig want je zit op veel gebieden echt wel in drukte en je stopt veel. Voordeel is dat de maximumsnelheid wel steeds lager wordt richting die kant.

Ik hoop dat je succes boekt!
 

Yoan

Lid
De auto heeft ruim een week bij Carrec Technocenter gestaan voor mooie updates. De elektronische stuurpomp is gemonteerd: http://www.mijnbluemotion.nl/elektronische-stuurpomp-en-versnellingsbak-aangepast-83



Prachtig stukje maatwerk vind ik zelf





Ook is de versnellingsbak voorzien van een langere vijfde versnelling. Bij 1800 toeren reed de auto 84 km/u, nu 90. Oftewel minder toeren bij dezelfde snelheid!

Nog een paar updates en dan zijn we klaar voor de rit naar Stockholm. Leuk hierbij te vermelden is dat Shell de brandstof hiervoor sponsort!

@Gieliovd: hoe bedoel je veel stilstaan? Dat was ik niet van plan!
Over de stuurpomp, dat zal alleen op de langgestrekte stukken gebeuren uiteraard.
 

Yoan

Lid
Wat je niet wilt maar toch gebeurt: de auto gaat een dag voor vertrek stuk. CRISIS: http://www.mijnbluemotion.nl/auto-kapot-crisismanagement-84

Turbo is stuk en nog een aantal zaken. Op dit moment wordt er bij Carrec Technocenter met man en macht gewerkt om de auto weer rijdend te krijgen, want morgen om 10 uur willen we vertrekken voor de rit naar Stockholm!

Dit is echt een zware domper, maar aan de andere kant is het helemaal erg als dit tijdens de reis gebeurt.
Het wordt nu dus wel heel spannend!
Updates volgen.
 
Ik wens je in elk gveal veel succes bij de herstelwerkzaamheden en de rit naar Stockholm. Ik ga ervan uit dat je gewoon gaat :super:.

Groeten,
Mischa
 

Bothje

Heel gewoon lid
Zit even tegen (zacht uitgedrukt), stressfull is dit zeker.
Hoop dat Carrec het weer voor elkaar krijgt....


:ot:en de flits prent wordt helaas niet gesponsord
 

Wasmachineman

Forumguru
Ook vanuit Hoorn veel succes. Een goed team heb je want je hebt het erg snel voor elkaar gekregen om de auto weer rijdend te krijgen.
 

Yoan

Lid
We zijn in Denemarken aanbeland, verbruiksmeter staat op 3,3L/100km, maar met de huidige problemen is het maar de vraag of we het morgen wel halen.
Nooit eerder heb ik met deze auto 800km aan 1 stuk gereden en nu komen er problemen naar voren die we morgenochtend moeten oplossen anders zal ik de 1 op 30 naar Stockholm niet halen ben ik bang.

Lees hier de update: http://www.mijnbluemotion.nl/eerste-etappe-afgerond-denemarken-87
 

Yoan

Lid
Dankjewel!

WE HEBBEN HET GEHAALD!!
Na 1615,17 zenuwslopende kilometers hebben we onze eindbestemming bereikt: Shell tankstation aan het Lindhagensplan in Stockholm. Niet alleen hebben we Stockholm gehaald, maar hebben we het doel van 1 op 30 ruimschoots overschreden. Er kon exact 51 liter bijgetankt worden, wanneer je de gereden afstand deelt door dit aantal liters kom je op een verbruik van

31,67 km/L

Lees hier hoe we het voor elkaar gekregen hebben: http://www.mijnbluemotion.nl/we-hebben-het-gehaald-88



 
Bovenaan Onderaan