Vraagtekens bij kwaliteit Superb

arjahoekstra

Actief lid
Deze week was het weer eens zover. Voor de zoveelste keer stelt de Superb weer teleur.
Tot twee keer aan toe weigert de auto zonder aanleiding te starten. Allebei de keren was er kort daarvoor nog mee gereden, en niet alleen korte stukjes, en dan plotseling doet hij niets meer.
De dealer zegt kom maar hier naartoe, maar heb geen zin om de zoveelste keer weer extra kilometers te rijden voor een product van bedenkelijke kwaliteit.
Wacht nu maar af tot hij weer niet start en laat hem dan door de ANWB wegslepen.

In 16 maanden zes keer naar de garage wordt toch wel een beetje teveel.

Voor mij nooit meer een Skoda.
 

Noord26

Forumguru
Hmm.. Een sporadisch geval, want ik hoor nergens anders dermate slechte verhalen?

Als hem kwijt wilt, neem ff contact op? :worshippy:
 

Fabia

† In Memoriam
Jammer om te lezen dat je zoveel problemen hebt met je S2. Dan ga je inderdaad uitkijken naar een ander merk.
 

___JC___

Forumguru
Balen dit soort dingen, maar het kan natuurlijk bij elk merk gebeuren. Misschien heb je een maandagochtend versie...
 
Ik denk eerlijk gezegd dat elk merk er wel zo een paar heeft rond bollen , en als het dan juist de uwe is dan is dat flink balen .
Mss eens bij een andere dealer langsgaan moet volgens mij toch op te lossen zijn dat probleem .
 

turboturbo

Forumguru
Misschien heb je een maandagochtend versie...
Off-topic, maar waarom zegt men dit zo vaak? Ik ben maandagochtends een stuk beter bij de les dan op de vrijdagmiddag..... :)

Heeft de TS al eens een andere dealer naar de situatie / auto laten kijken? Ik lees toch ook wel eens, dat een eigen garagist of dealer net effe last heeft van misschien wel de maandagochtend, of een kleine tunnelvisie. Een second opinion / eens bij een andere dealer buurten kan wellicht nieuw licht op de zaak werpen.

Maar trouwens: hoe wil je naar de dealer rijden als je auto niet wil starten? Je probleem omschrijving is niet erg concreet en duidelijk....
 

arjahoekstra

Actief lid
Startpakket ligt nu standaard in kofferbak, daarmee wil het wel lukken, maar dat is niet de bedoeling van een nieuwe auto van ruim € 46.000. Onze tweede auto, 8 jaar oud met nog de eerste accu geeft geen problemen.
Andere problemen waren o.a tot twee keer toe lekkage panoramadak, problemen met tanken en raken van drempels met trekhaak, zelfs zonder belading. Hoop dat ik zo concreet en duidelijk genoeg ben.
 

Bakkertje

Forumguru
Ik kan me voorstellen dat je er flink van baalt, het zijn niet de dingen die je verwacht bij een nieuwe auto. Blijkbaar heeft je dealer je ook niet echt vertrouwen kunnen geven en dat is natuurlijk spijtig. Hoewel ik, als ik eerlijk ben, je problemen nu niet dusdanig vind dat je het hele vertrouwen in een merk op zou moeten geven. Maar goed da's mijn mening.

Leg je onvrede bij de dealer neer en kijk wat ze voor je kunnen betekenen. Een beetje dealer zou de auto op komen halen en je van tijdelijk vervoer voorzien en vervolgen het probleem oplossen. Eerlijk is eerlijk, ik ben die dealer ook neit tegen gekomen, maar dat zegt meer over het dealernetwerk dan over het merk Skoda.

Succes en sterkte met de afwikkeling in ieder geval!
 

turboturbo

Forumguru
Hm, zo te lezen zijn de problemen redelijk uiteenlopend. Ik vind het ook heel vervelend voor je, en wil je situatie zeker niet bagatelliseren, maar het is dus niet zo dat je al die keren voor hetzelfde probleem terug moest komen, toch? Oftwel; als er een nieuw probleem zich aan dient, kan de dealer niet heel veel doen dat het maar weer eens gaan oplossen (waarbij ze inderdaad wel wat behulpzamer mogen opstellen gezien de staat van dienst van jouw Skoda) Zij kunnen ook niet voorkomen dat een bepaalde wagen of maandagochtend model problemen gaat vertonen.

Vaak is het ook voor de beste dealer soms knaken en zoeken en speuren om achter een juiste oorzaak van een bepaald probleem te komen.

Dat, en wat jij nu mee moet maken, is voor de klant altijd erg vervelend, en doet afbreuk aan je vertrouwen in een merk. Dat kan ik me goed voorstellen.
 

eddiea

Forumguru
Problemen met pano dak terecht dat je daar kwaliteitsvraagtekens bij hebt. De rest heb ik mijn bedenkingen bij. Trekhaak origineel skoda of aftermarket? Aftermarket is het niet een skoda probleem. Het ontwerp met een dusdanige overhang is niet echt in het voordeel van de trekhaak ook. Accu hoe vervelend ook kan gebeuren. Zeker met alle complexe techniet die tegenwoordig in alle auto's zit. Groot verschil met een auto van 8 jaar oud. Tanken heb ik nog nooit echt problemen mee gehad. Beetje doseren met het vulpistool in het begin en dan daarna volle bak tanken. Merk wel dat het ene tankstation niet de andere is qua doseerbaarheid van het vulpistool.

Ik ben uitermate tevreden met mijn Superbee en heb nog geen enkel probleem met mijn auto gehad.

PS lekker belangrijk wat je auto kost.......
 

arjahoekstra

Actief lid
@eddiea,


Voor mij is het wel degelijk belangrijk wat een auto kost, en wat je er dan van mag verwachten. Weet niet of jij je geld op stapels hebt liggen, maar ik niet.
Voor wat betreft het tanken. Stond op vakantie bij het tankstation met een echt lege tank, en stond bijna twintig minuten te kloten om er vier liter in te krijgen. Stonden "maar" 10 boze mensen achter me. Dat vind ik toch echt wel een probleem. Auto was toen vier weken oud.
Voor het panoramadak heeft de auto totaal bijna drie weken bij de dealer gestaan. Als je geen begrip ervoor hebt dat ik genoeg begin te krijgen van deze "problemen", reageer dan niet. Vanmorgen was de druppel toen mijn vrouw met mijn zoontje in de kou stond omdat de auto weer niet startte. Vandaar deze houding.
 

Fabia

† In Memoriam
Eddiea heeft zeker begrip voor je problemen maar relativeert het een beetje of dat het allemaal de schuld van de S2 is. Ligt het probleem van het tanken niet aan het tankstation en niet aan de S2?
 

arjahoekstra

Actief lid
Problemen met tanken komt bij veel meer Superb rijders voor. Ook bij mensen die altijd bij hetzelfde tankstation tanken. Lijkt er op dat wanneer je je tank in 1 keer grotendeels leegrijdt, de tankbeluchting niet goed functioneert.
Is daarna gelukkig maar twee keer voorgekomen.
 
Ik versta Ajarhoekstra volkomen. Als je net een nieuwe wagen hebt doet het er zelfs niet toe hoeveel die heeft gekost, je verwacht dat die bolt als een droom en spint als een poes. éen probleempje kan, 2 wordt al moeilijk, maar als er daarna nog problemen bij komen zou ik me toch ook wel wat nerveus maken.
Ik zou wel eens een overtuigend gesprekje voeren met de dealer. Ik zou dit niet tolereren toch niet als er niet iets degelijk tegenover staat. Als je bijvoorbeeld 3 weken je wagen kwijt bent verwacht je tenminste dezelfde wagen (type) en dan mag het ook wel een beter uitgeruste versie zijn! Geld toekrijgen zal je nooit, maar als dealer moet je toch achter je eigen product staan en de fouten degelijk oplossen en proactief optreden.

Hopelijk komt het alsnog goed met je superb, mocht het niet het geval zijn wens ik je een nieuwe wagen toe zonder problemen!
 
Ja zijn uiteenlopende problemen sommige wat vervelender dan andere prettig zeker niet. Als ik zie dat mijn vorige autos me nooit in de steek hebben gelaten ben ik zeker verwend.
Hoop dat er op onze oprit zo geen "maandagauto" komt te staan.
Arjahoekstra@ sterkte en probeer kalm te blijven hoe moeilijk dat dit ook is.
 

arjahoekstra

Actief lid
Thanks,

Auto is op zich het probleem ook niet. Als alles werkt is het een droom van een wagen. Weet zelf natuurlijk ook dat er een grotere kans op storingen is bij een beter uitgeruste wagen, maar het is een keer genoeg. Dealer heeft overigens tot nu toe wel zijn best gedaan, maar ben gewoon geirriteerd door steeds weer problemen.
 

eddiea

Forumguru
@arjahoekstra

-Tankprobleem 3x gehad in al die tijd dat je je auto hebt. Zegt mij genoeg.
-Accu is zeker vervelend maar het kan nou eenmaal gebeuren ook bij een auto van 46k.
-Trekhaak hoogstwaarschijnlijk aftermarket

Blijft er één serieus probleem over en die is zeker vervelend. Ik kan je wel melden dat bijna alle merken prblemen hebben met panoramadaken. Praat het er niet goed mee.....

En ja ik vind het totaal niet van belang wat je auto kost. Als je een auto koopt wil je een perfecte auto of het nou een superb is of een fabia. Ik snap je frustraties maar om dan gelijk vraagtekens te hebben over de kwaliteit van de superb gaat me wat ver.
 

Cordoba

Forumguru
Vervelend als je het zo treft maar het kan nog veel erger. Ik heb ooit een slOpel gehad die binnen de garantieperiode voor mankementen zo'n 100 keer terug is geweest naar de garage!! En met de meest bizarre zaken, zoals tot 2 keer toe de km-teller vervangen omdat ie er mee stopte (lijkt mij overduidelijk dat je daar als bestuurder/eigenaar geen invloed op hebt), maar ook zaken als in elkaar gelopen blok door overslaande tandriem (produktiefout in de spanrol).

Het probleem met de trekhaak vind ik bijzonder, heb je de auto verlaagd, of gewoon origineel onderstel?

Het starten kan ook door een relais komen, heb ik ooit gehad bij een nieuwe Ibiza, de eerste onderweg naar huis vanaf de dealer stopte ie ineens. Dealer gebeld, die kwam onmiddelijk en gedurende een kwartier was de dealer bezig, en weigerde ie te starten. Op een gegeven moment startte ie ineens weer wel, en geen oorzaak te vinden. Een paar weken later nog een keer gebeurd, en toen wist de dealer ondertussen dat er een serie slechte relais was gebruikt voor de brandstofpomp. Relais is vervangen, en nooit meer een centje pijn gehad.

Je kunt misschien het beste met de dealer een afspraak maken dat de auto een keer naar een andere dealer of gespecialiseerde garage gaat voor een second opinion.

Wat het tankprobleem betreft: dat komt bij meerdere automerken voor, en lijkt vooral te zitten in de snelheid waarmee bij sommige tankstation de brandstof naar binnen wordt gepompt.
Trucs als het tankpistool iets uit de vulpijp trekken of het draaien van het vulpistool helpen volgens de één wel, en volgens anderen niet.
 

arjahoekstra

Actief lid
@eddiea,
Blij voor je dat jij wel tevreden bent, IK ben het niet. Voor jouw informatie, de trekhaak is voor aflevering door de dealer gemonteerd.
Hoop dat je verschoont mag blijven van problemen. Maar dat zal wel lukken, want jij vindt blijkbaar niets een probleem. Ik zal om jou niet verder lastig te vallen voortaan met een jerrycan benzine en een startpakket, vochtvreter voor de evt. lekkage en de gemonteerde hulpveren op pad gaan.:bye:

@cordoba,

Auto is wel voorzien van het sportonderstel, maar dat zou volgens dealer geen aanleiding mogen zijn.
Waarschijnlijk is de auto door bijv. electrische achterklep en panoramadak te zwaar voor de achtervering. Dit is inmiddels opgelost door de hulpveren. Startrelais zou mooi zijn, dat is simpel te vervangen/vinden. Mijn ervaringen met Opel zijn trouwens precies tegenovergesteld. Twee types Vectra gereden, en nooit voor storingen in garage geweest. Zo zie je maar, een auto moet je gewoon geluk mee hebben.
 

Bakkertje

Forumguru
Nou eddiea, ik kan me de frustratie wel voorstellen. En op het moment dat je Superb niet wil starten heb je toch zoiets van gvd voor een hoop geld een auto gekocht dan zit je niet op dergelijke dingen te wachten. De hoogte van het bedrag doet er dan niet toe. Als je een nieuwe Fabia hebt gekocht dan verwacht je deze problemen ook nog niet na 2 jaar. Het gaat om de uitgave en niet zozeer over de hoogte ervan.

Als ik de reacties van arjahoekstra zo lees is het gewoon een opeenstapeling van problemen en is het niet starten inderdaad de druppel. Ik kan het me heel goed voorstellen. Nogmaals sterkte met de afhandeling.
 
Bovenaan Onderaan