Van normale sleutel naar klapsleutel

R.Heikamp

Forumguru
Hallo ik heb een simpele 2 knops handzend sleutel echter begint de behuizing slecht te worden (de auto opent lastig je moet stevig de knop in drukken) nu kwam ik het volgende tegen http://priad-autosleutels.nl/index....=18&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=19 mijn vraag gaat Dit werken op afstandsbediening gebied? ( transponder kan ik eventueel uit de reserve sleutel halen) en zo ja als ik een 3 knops bestel doet die 3 de knop (achterklep) het dan ook?

Het gaat om onderstaande auto

Ps. Zou vast het een en ander al over geschreven zijn maar ik kon het niet vinden.
 
Ik zou even zoeken op Ebay naar skoda + key. Dan kom je veel van dit soort sleutels tegen die voor minder dan een tientje in je bus liggen. Ik heb hetzelfde gedaan voor een Peugeot 206. Even goed informatie achterhalen wat je allemaal uit je sleutel moet overzetten. Denk daarbij vooral aan de diefstalbeveiliging. BIj de Peugeot een klein blokje wat lijkt nergens toe te doen, maar o zo belangrijk is.
Het was 15 minuten werk en ziet er een stuk beter uit.
 

R.Heikamp

Forumguru
@edegroot Ik snap wat je bedoeld echter heb ik nu nog geen klapsleutel

Ik heb alleen op eBay nog geen klapsleutel gevonden met chip (afstandsbediening) ben zelf ook veel te vinden op eBay ;) voor een 10tje wil ik de gok wel wagen maar 50 voor een sleutel waar je niet van weet of de afstandsbediening gaat werken nee dank je. En de transponder dat blokje dat weet ik die is vrij gemakkelijk over te zetten dus dat is geen vereiste in de nieuwe + scheelt een ritje naar de dealer
 

Michelv.

Forumguru
Gewoon een originele klapsleutel kopen 2e hands, nieuwe sleutelbaard erin en laten slijpen en de transponder uit je oude sleutel halen en in de klapsleutel plakken en dan de afstandsbediening inleren aan je auto en klaar.
 

Menno.

Actief lid
Die derde knop is voor je kofferklep, die gaat sowieso niet werken! Simpelweg om dat die optie niet op je auto aanwezig is. Transponder kun je over zetten, maar mij lijkt dat je alsnog naar de dealer moet om het signaal van de vergrendeling te laten corresponderen met je auto.
 

Antera

Donateur
Oude transponder heel eruit halen is een lastig klusje . Ding is van glas :-)


Indien transponder nieuw is moet deze aangeleert worden met VCDS of dealer anders start de auto niet
 

Michelv.

Forumguru
Is geen enkel probleem, is idd van glas maar zit gelijmd, en de lijm is met aceton op te lossen.
 

R.Heikamp

Forumguru
Is geen enkel probleem, is idd van glas maar zit gelijmd, en de lijm is met aceton op te lossen.
Ik heb mijn reserve sleutel daar zit een transponder in die zit Indd gelijmd echter is die lijm zo erg opgelost dat ik de transponder er zo uit kan halen dus dat is het probleem niet. Nu is het ff zoeken naar een 2 de hands exemplaar had ik helemaal nog niet aan gedacht
 

Michelv.

Forumguru
Ik heb eventueel nog wel sleutels liggen.


Sleutelbaard van je oude sleutel is ook wel pas te maken maar een nieuwe baard is steviger, als je de oude pas maakt wordt hij wat slap in je klapsleutel.
 

R.Heikamp

Forumguru
Betreft het een klapsleutel of het zelfde type als ik nu heb zie onderstaande foto. Indien het een klapsleutel is wat vraag je ervoor? ImageUploadedByTapatalk1396888699.344772.jpg
 

Michelv.

Forumguru
Mijn collectie maar even opgezocht :D



Foto-TJOSHRWW-D.jpg




Heb ook nog nieuwe sleutelbaarden, laat je vanavond nog wel even per PB weten welke prijs, moet er nog even over nadenken.
 

R.Heikamp

Forumguru
Ik heb inmiddels de bestelde klapsleutel van michelv ontvangen (rechtsonder op de foto) echter krijg ik het programmeren van de afstandsbediening niet voor elkaar iemand enig idee hoe dit moet? De handleiding zegt een willekeurige knop en dan de deur met de sleutel openen dat werkt alleen niet ImageUploadedByTapatalk1397591683.975402.jpg
 

Joske

Forumguru
maar je hebt de transponder dan toch al overgezet naar de "nieuwe" sleutel? :pieker:

want de beschreven methode is enkel en alleen voor de origineel ingeleerde sleutels é
 

R.Heikamp

Forumguru
maar je hebt de transponder dan toch al overgezet naar de "nieuwe" sleutel? :pieker:

want de beschreven methode is enkel en alleen voor de origineel ingeleerde sleutels é
Dat is dan het probleem dit is een 2 de hands vw. Klapsleutel compleet heb nog niets overgezet wil eerst even weten of de afstandsbediening het doet. Mocht de afstandsbediening het doen dan zet ik de transponder over en laat ik de baard slijpen.

Kan ik op een andere manier de afstandsbediening zelf inleren of moet ik even langs de dealer?

Dit is hem geworden:
unemy9e4.jpg
ahu8e9a3.jpg
 

Joske

Forumguru
mja.. dat zou toch straf zijn é ;)

dat gelijk welke afstandsbediening je auto kan openen..

zonder transponder zal er niets gebeuren hoor!
 

R.Heikamp

Forumguru
Wat heeft de transponder voor nut bij de afstandsbediening? Die heeft toch alleen nut voor de startonderbreker? Ik versta onder de transponder ImageUploadedByTapatalk1397593706.218255.jpg
 

Joske

Forumguru
ok, begrijp wat je wilt zeggen en waarschijnlijk heb ik me verkeerd uitgedrukt. Maar nogmaals, elke AB is toch afgestemd op een auto? Je kan toch niet met gelijk welke AB gelijk welke Skoda gaan openen.. Er moet toch steeds een stukje techniek overgebouwd worden? De 'zender' toch op zijn minst om een centrale vergrendeling te kunnen openen.
 

R.Heikamp

Forumguru
De chip bedoel je ? Nou die kan ik niet overzetten aangezien ik geen klapsleutel had en in de klapsleutel zit een chip en is die chip niet op 1 of andere manier in te leren op mijn auto? Rechts is btw mijn oude sleutel ;) ImageUploadedByTapatalk1397594135.154442.jpg
 

Joske

Forumguru
uiteraard is die in te leren, maar dat kan je niet zelf. Daar moet je iemand extern voor inschakelen, hetzij de dealer hetzij een andere specialist die sleutels kan inleren. Maar ik denk dat je ondertussen wel al begrijpt wat ik een paar posts al duidelijk probeerde te maken é. Anders kan ik zomaar met mijn oude AB naar je auto stappen, knopje drukken en binnen de minuut je portier openen om mijn sleutel te kunnen "inleren" ;)
 
Bovenaan Onderaan