Uppie

Rosinfield

† In Memoriam
Dingetje is al redelijk oud en wordt eigenlijk voornamelijk gebruikt als boodschappenautootje. Dus we kunnen makkelijk zonder de airco. Misschien maar het beste dan om hem helemaal niet meer te gebruiken. Dacht laatst al te merken dat het wat minder werkte
 
Yeah een lek betekend alleen niet dat alles eruit loopt maar ook als hij leeg is dat er roest etc in komt. Wat qua reparaties natuurlijk helemaal in de boeken loopt. Dus als je hem afrijd dan zou ik er niets aan doen :)
 

Tees

Donateur
Ik heb helaas ook al langere tijd een lek in m'n airco. Een deel van t lek is al eens gerepareerd (nieuwe condenser en een reparatie in een leiding) maar daarna zag ik toch nog lekkage bij de druksensor (helaas zag ik t pas na garantie van die reparatie). Mijn ervaring is dat een klein lek héél lang goed kan gaan qua vulling, je ziet met die fluor alles. En als je m dan elke 3-4 jaar laat hervullen, komt t uiteindelijk wel goed.
Maar dan moet t lek niet te groot zijn natuurlijk, anders kunnen ze niet eens fatsoenlijk bijvullen.
 

Rosinfield

† In Memoriam
gewoon maar kijken hoe lang het zo blijft functioneren dan? Ze hadden een klein spoor van die vloeistof gezien
 

Tees

Donateur
Dat zou ik doen idd. Ik weet niet of de Up een magnetische koppeling heeft voor de aircopomp, maar in dat geval schakelt ie zichzelf volgens mij vanzelf uit als de druk te laag wordt, kan je pomp ook niet ongeolied draaien. En dan kan je dan altijd nog kijken wat je ermee doet.
 

Bakkertje

Forumguru
Wij hebben het bij onze Beetle gehad (uit 1999 lang voordat de Up! bestond ;))
Zat ook een lek in, bleek een afdichtring te zijn, totale kosten inclusief opnieuw vullen waren 100 euro (uit mijn hoofd), dat hebben wij er wel voor over om niet alleen gekoeld te zitten maar ook met schone ramen als het een keer regent.. (zeg maar zoals de hele zomer..)
 

Rosinfield

† In Memoriam
ja, dat is te doen. Maar zo'n pomp, da's een ander verhaal. En die was de verdachte, voor wat het waard is natuurlijk. Neem aan dat zo'n monteur dat wel even goed checked
 

Bakkertje

Forumguru
Bij ons maakte de pomp herrie omdat er te weinig koelmiddel in het systeem zat, maar goed dat is techniek uit de jaren 90 dat kan tegenwoordig best anders zijn ..
 

Canon-Eye

Forumguru
De monteur die gewone smeer- en controlebeurten aan auto's uitvoert is niet vanzelfsprekend ook een aircospecialist.
Daarom zou ik ermee naar een goeie auto-aircospecialist gaan en die eens laten kijken wat er nou echt aan de hand is.
Onderzoek zal een paar tientjes kosten, maar dan heb je meer zekerheid over wat er nog zinvol is of niet.
 

hemi24

Forumguru
Inderdaad, even langs een airco-specialist, die kan het systeem waarschijnlijk wel leegtrekken en even afpersen, zodat je weet waar een eventueel lek zit..!
 

catch me

Forumguru
@Rosinfield wat zijn de kosten als ik vragen mag? Gebruikte pomp van een jonge schade auto zal ook niet te duur zijn, de/montage is bij een up ook niet al teveel werk.
 

Rosinfield

† In Memoriam
origineel VW rond €900, universeel €600 werd me verteld; ga eerst maar eens zien hoe het zich houdt de komende tijd, waarin we het vnl zullen gebruiken als er ontwaseming gewenst is. Het is een relatief goedkoop tweede autootje he, voor de kortere ritjes.
 

EdK

Forumguru
  • Bovenstaande werkzaamheden zijn inclusief O-ringen, pagoil en fluor.
Condensor en droger vernieuwen, Systeem vullen, Testen € 370,00
Condensor vernieuwen. Afvullen met R1234yf, Systeem testen. € 410,00

https://www.aircoservice.nl/prijzen/airco/

Toch weer even andere prijzen dan die 6 en 900 waar jij t over had.

Dacht dat ik het al had gepost gister maar vind het weer eens niet terug....
 

Rosinfield

† In Memoriam
Ja, dealer betekent hoofdprijs natuurlijk. Maar het blijft een flinke uitgave. En nu we op de kleintjes moeten letten, maar even geen niet strikt noodzakelijke reparaties. Dan maar geen airco in dat gebakje
 

EdK

Forumguru
Heb er nog wel één in de wasmachine zitten.
Maar dit soort toko's zijn gespecialiseerd en kunnen veel nettere prijzen neerleggen dan een dealer
 
Bovenaan Onderaan