TVS Engineering Groepsactie 2018 Chiptuning/DSG optimalisatie

Wilt u deelnemen aan de groepsactie

  • Ja, ik wil deelnemen aan de groepsactie 2018

    Stemmen: 28 80,0%
  • Nee, Ik wil niet deelnemen aan de actie

    Stemmen: 7 20,0%

  • Totaal aantal stemmers
    35
  • Opiniepeiling gesloten .

CDK

Forumguru
Ik krijg de indruk dat TVS hier een beetje een "beschermde" status heeft gekregen en kritische opmerkingen kennelijk niet op prijs gesteld worden. Ik constateer in ieder geval dat in dit topic er in minstens twee gevallen sprake is van een opmerkelijke gang van zaken. In één geval kon de auto niet mee naar huis omdat de tuning meer tijd kostte. Reden: VAG heeft zoveel verschillende software systemen. Onbegrijpelijk excuus voor een specialist. Ik heb nog geen reden gelezen hoe dat kan. En dan in vijf weken tijd de zaak niet weten te herstellen. TVS zou er goed aan doen tegen de klant te zeggen "na vijf weken zijn we er niet in geslaagd de zaak op te lossen, dus wij nemen de auto van u over en stellen u schadeloos". Dan handel je professioneel en houdt de klant(enkring) vertrouwen in de/je zaak. Op deze manier wordt de deuk daarin alleen maar groter. Overigens is dit het laatste bericht wat ik over deze zaak post. Ik werd even getriggerd door de, in mijn beleving, beschermde status van TVS.

Ik pik er ff wat uit:

*Beschermde status?
Kolder!

*Opmerkelijk dat een auto niet op tijd klaar was?
Nieuwe computers zijn complex, je doelt op @CBreedijk waarschijnlijk, je kan het ook zo interpreteren dat je waar voor je geld krijgt en dat het niet afgeraffeld wordt binnen een op voorhand vastgestelde tijd en dat alles wat mogelijk is gedaan wordt.

*Auto overnemen?
Hoe verzin je het??? Handdoek in de ring gooien, dan ben je een amateur en geen specialist @Jewepe, dáár is naar mijn mening niets professioneels aan.





Als ik jouw posts lees krijg ik sterk de indruk dat je maar wat graag olie op het vuurtje gooit, maar ook dat mag uiteraard :jaja:
 

Gysman

Actief lid
Goed, Jewepe zou graag zien dat de auto wordt overgenomen, ben benieuwd wat Fmoon zou willen zien als oplossing?
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

CharlesTucker

Forumguru
Is dat belangrijk of zo, het enige wat me hier belangrijk lijkt is wat de eigenaar van die auto er van vindt, toch? Hij heeft helaas het probleem, wij allemaal niet. En wij weten ook niet wat hij eventueel allemaal met TVS bespreekt, en of hij dat hier al dan niet wenst te delen is ook helemaal aan hem.

Wat de beschermde status van TVS, JD, VAG-techniek, daar lijkt het soms wel op, maar dat is ook wel logisch. Er zijn hier nogal wat mensen erg tevreden met wat ze daar doen, dat mogen ze dus ook best zeggen. Wat ik soms wel jammer vind is dat als er vragen komen over de minder bekende tuners, dat eigenlijk altijd sterk afgeraden wordt, heel soms op grond van een slechte ervaring, maar meestal niet. Als je geen ervaring hebt met een bedrijf moet je zo'n bedrijf uiteraard niet aanraden, maar ook niet afraden vind ik, zeg niks of zeg dat je het niet weet. Of nog beter, probeer uit te leggen waar je op moet letten om een inschatting te kunnen maken van de betrouwbaarheid, kennis en kunde van zo'n bedrijf.
 

Handige Harry

Forumguru
Volgens mij gaat het over een Fabia combi van 2012 en de eigenaar is @Simon2604

Dat lijkt me nou niet bepaald de moeilijkste auto om te tunen.

Er word wel veel recht gepraat hier door sommige leden, dat snap ik ook niet helemaal.
Maar daar zullen zij hun redenen wel voor hebben, en daar heb ik ook niets mee te maken.

Maar belangrijker nog, Simon2604 heeft daar helemaal niets aan.
Die zit nog steeds met een auto die het niet doet.

Ik blijf voor je duimen Simon2604
 

Simon2604

Donateur
Het is helaas niet gelukt van de week. Vandaag komen er extra programmeer tools binnen om het te kunnen inleren. (Als het goed is).

Mijn geduld is echt wel op. Mag voorlopig de auto van mijn ouders gebruiken. De nieuwe leen auto is en Vw fox.

Hoop vandaag eind van de dag beter nieuws te kunnen melden.

Thanks @Handige Harry

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 

MaxN

Donateur
@Simon2604 Hopelijk krijg je snel duidelijkheid.

P.S. Volgens mij gaat dit topic over de groepsactie en niet over de ervaringen met een tuner. Daar zijn andere topics voor. Uiteraard logisch dat @Simon2604 zijn ervaringen hier deeld aangezien hij geweest is naar aanleiding van de actie.
 

Pendragon

Forumguru
Voor mij heeft TVS zeker geen beschermende status. Mijn eerste ervaring met TVS was niet echt positief. Mijn auto was getuned tijdens een meeting en daarna had ik alleen maar problemen. Ik heb toen een tweede afspraak gemaakt bij TVS en toen hebben ze de problemen vakkundig verholpen, ondanks dat ik wel vond dat het op die dag ook chaotisch was, waardoor ik ook telkens 'tussendoor' werd geholpen. Dit is nu een paar jaar geleden en inmiddels heb ik mijn huidige auto bij VAG Techniek laten tunen. Ging dat in 1 keer goed? Helaas niet. Ik ben daar nog 2 keer voor terug geweest omdat mijn auto vreemde kuren vertoonde na het tunen. Gelukkig hadden ze nog zo'n auto daar (van een medewerker) waarbij hetzelfde probleem optrad na het tunen. Uiteindelijk is dat ook vakkundig opgelost terwijl ik ook mijn geld had kunnen terugvragen en de tuning ongedaan had kunnen maken. Het is vaak heel lastig en zelfs bij dezelfde auto's zijn verschillende software versies waardoor soms aparte dingen optreden.

Voor mijzelf heb ik dan ook besloten om geen tuning van de motor meer te doen omdat ik nu 2 keer problemen heb gehad bij 2 verschillende tuners. Ik moet dan steeds een dag vrij maken en helemaal die kant op rijden. Daarom ga ik bij mijn Karoq alleen de DSG aanpassing laten doen, dat is een stuk meer standaard dan motor tuning.

Uiteraard is het heel zuur als je een auto brengt en je krijgt hem niet meer mee terug omdat het stuk is. Ik zou ook ontzetten balen, maar ondanks alles weet ik zeker dat TVS dit gaat oplossen op wat van manier dan ook.
 

greenlinediesel

Senior Member
Het is helaas niet gelukt van de week. Vandaag komen er extra programmeer tools binnen om het te kunnen inleren. (Als het goed is).

Mijn geduld is echt wel op. Mag voorlopig de auto van mijn ouders gebruiken. De nieuwe leen auto is en Vw fox.

Hoop vandaag eind van de dag beter nieuws te kunnen melden.

Thanks @Handige Harry

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
Succes Simon!

Ik heb je verhaal gevolgd en ik wilde de Faab ook nog laten kietelen door TVS/andere tuner. Dat is nu van de baan en ik koop tzt wel een auto met meer vermogen...

Ik ga voor je duimen en hopelijk einde dag positief nieuws!

.. dan durf ik het misschien nog aan :jaja:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
 

Rosinfield

† In Memoriam
Die koudwatervrees is nergens voor nodig. Dergelijke problemen zijn gelukkig hoogst incidenteel. Ik heb inmiddels 3 auto's laten doen zonder enig probleem. Bij de eerste (Yeti 1.2) was OBD tuning aanvankelijk nog niet mogelijk en heb ik tot volle tevredenheid met een JD box gereden. Toen OBD wel kon, ben ik 2 x teruggeweest. Maar die Yeti liet zich niet OBD tunen gek genoeg.
 

0ri0n88

Forumguru
Zelf bij TVS op afspraak geweest met mijn skoda anderhalf jaar terug voor zowel dsg reparatie en motor plus dsg tuning.

Het bedrijf kwam op mij heel professioneel over, alles liep volgens planning en heb gelukkig ook geen makke gehad.

Wel kan ik beamen dat alles behalve de grote namen onder de tuners idd altijd gelijk worden afgezeken. Iets wat misschien niet altijd gerechtvaardigt hoeft te zijn. Want je ziet ook daar maken ze fouten. Wel is van belang: hoe lossen ze het op en binnen welke tijd. Dit verhaal duurt serieus te lang, maar dat is slechts mijn bescheiden mening.
 

Rosinfield

† In Memoriam
Ik maak nergens uit op dat hier een fout is gemaakt. Wel en alleen dat het erg tegenzit, hetgeen nu eenmaal een enkele keer gebeurt
 

Rosinfield

† In Memoriam
Andere dan de gerenommeerde bedrijven afzeiken, is uiteraard niet goed. Liever wat mij betreft zeggen dat men liever naar een van de gerenommeerde bedrijven gaat, omdat die bekend staan als ervaren, deskundig en goed werk leverend. Wat mij betreft ook een kwestie van geen risico willen lopen voor een lagere prijs waarbij het gaat om een schijntje op de prijs van je auto.
 

0ri0n88

Forumguru
Ik maak nergens uit op dat hier een fout is gemaakt. Wel en alleen dat het erg tegenzit, hetgeen nu eenmaal een enkele keer gebeurt
Dat het tegenzit is een understatement en kan wat mij betreft onder een fout geschaard worden. Meer als 5 weken reparatie en nog niet terug is echt teveel van het goede, zeker voor een gerenomeerde tuner
 
Laatst bewerkt:

Rosinfield

† In Memoriam
Dan hebben we verschillende opvattingen over wat de definitie van een fout is. Een fout impliceert nalatigheid en verwijtbaarheid. Daarvan is hier bij mijn weten geen sprake. Heel vervelend voor degene die het overkomt, maar dingen lopen niet altijd vlekkeloos volgens plan.
 

AGTon

Forumguru
Fout gegaan betekend niet fout gedaan.

Hoewel ik erg geniet van de verschillende argumenten die men hier opwerpt, zou ik toch sterk willen pleiten om het nu met rust te laten en de uitkomst rustig af te wachten.

Of ga even ergens anders een boompje opzetten over dit onderwerp.
 
Bovenaan Onderaan