Toch maar weer Skoda

jered

Lid
Na goed bijna een jaar in een Opel Astra stationwagen te hebben gereden willen we toch weer terug naar Skoda.
Skoda octavia combi
Vanaf 2011
Élegance business
Tsi liefst 1.4 of 1.2
Stoelverwarming

Suggesties
 

jered

Lid
Iemand ervaring met century. Zal wel een ex lease wagen zijn. Wat is verschil tussen bovag en zeker Skoda garantie iemand
 

Noord26

Forumguru
Wellicht opteren voor een SuperB Combi? Voor dat budget en wensenpakket kan dat wellicht ook tot de mogelijkheden behoren. En dat is toch wel nog een flinke stap fijnere auto als een O2; met respect voor de Octavia rijders onder ons. ;)

Ik bekijk altijd occasions die net boven budget liggen, omdat ik weet dat aardig bij een 2e hands te onderhandelen valt.

Zoiets:

http://www.nederlandmobiel.nl/tweed...pk-elegance-bns-line-xenoneccpdclmv18/4680257

?

Mijn ervaring met de 1.2 uit een O3 of een 1.8 uit een S2: verbruik is vergelijkbaar als je het vermogen regelmatig aanspreekt. Maar het verschil in comfort en ruimte is toch wel aanzienlijk te noemen.
 

Stinger

Actief lid
Bovag is het minimaal 6 maanden garantie. Lees even de garantie voorwaarde van bovag. Deze kan men vinden op hun website. Skoda garant is 1 jaar dealer garantie. U kunt beter afvragen, waarom de dealer alleen 6 maanden bovag garantie geeft ipv Skoda garant. Waar is de boa constrictor verstopt?
 

Blackokkie2

Forumguru
Ja, MRB zal per maand wat duurder zijn en bij gelijke motorisering zal de Superb iets meer verbruiken qua brandstof.
 

Canon-Eye

Forumguru
Ik zou zelf ook best wel een grotere/fijnere auto als een Superb combi willen rijden.
Maar ik weet zeker dat mijn vrouw zich doodongelukkig zou voelen als ze met zo'n grote bak moet rijden. Dus dat is ook een aspect dat in voorkomend geval meegewogen dient te worden...
 

Noord26

Forumguru
Ik zou zelf ook best wel een grotere/fijnere auto als een Superb combi willen rijden.
Maar ik weet zeker dat mijn vrouw zich doodongelukkig zou voelen als ze met zo'n grote bak moet rijden. Dus dat is ook een aspect dat in voorkomend geval meegewogen dient te worden...

Dat denkt dus iedereen dat het een 'enorm grote bak' is. Maar in de praktijk parkeer je hem net zo gemakkelijk op een parkeerplaats als een Fabia Combi. Die uitvoering zit standaard voor en achter parkeersensoren, terwijl alleen achter een optie is bij een Fabia. En het verschil in grootte met een O2 is al helemaal nihil.

Hij zal ongetwijfeld maandelijks wat duurder zijn. De MRB zal nihil verschillen. Wellicht iets meer verzekeringskosten. Maar neem van mij maar aan: na een O3 als tijdelijke leenauto te hebben gehad toen onze S2 voor reparatie bij de dealer stond misten we hem toch behoorlijk. En het is vrouwlief die er door de weeks mee moet rijden. Letterlijke woorden: "ik wil geen kleinere auto meer: duidelijk stiller, comfortabeler en prettiger als je even iemand in wil halen."

Ga met beide eens proefrijden is mijn advies. Dan weet ik zo wel welke je zou willen hebben staan op de oprtit/in je garage.

Wegenbelasting verschil per jaar O2 / S2: €182,-> Iets meer als €15,- per maand extra.
Verbruik is meer afhankelijk van je rechtervoet als van de motorisering. Wij doen zonder moeite 1:13 en rijden en regelmatig stevig mee door. Fantastische motor die 1.8TSI. Onderhoud zal nihil duurder zijn bij een dealer. Maar is in feite bij een echte specialist zoals VAGtechniek gelijk voor alle 4 cilinder auto's. Dan blijft alleen de verzekering over als grotere kostenpost. Meer afschrijving op een S2? Denk het niet. Recente offerte wees uit dat wij in 2 jaar tijd er €5000,- op af hebben geschreven.
 
Laatst bewerkt:

Noord26

Forumguru
Een proefritje misschien met een (te) korte conclusie. Maar niet een week erin rijden zoals wij als optie kregen om echt een indruk te krijgen van de auto in de praktijk; dan krijg je een objectieve indruk. Tel daarbij op dat wij aan de rand van de binnenstad wonen. Dus niet in een dorp met legio ruimte ergens in de buurt van Heerenveen. Het zit echt tussen de oren.

Als je van tevoren als instapt met de gedachte dat een S2 te groot is, zal hij ook altijd te groot zijn. Zelfs als hij dezelfde afmetingen als een F2 combi zou hebben.

Ik kan @jered alleen als advies mee geven dat hij eens in beiden zou moeten gaan proefrijden.
 
Laatst bewerkt:

Canon-Eye

Forumguru
Heb ik geen week voor nodig, hoor. Dagje spelen met de 3 combimodellen volstond; daarna keuze definitief bepaald.

En trouwens, wat dat parkeren betreft: ik heb me ooit vaak genoeg in de Rotterdamse binnenstad in en uit allerlei minigaatjes moeten wringen om met geen enkele auto, met of zonder aanhanger, wat dit betreft nog problemen te hebben.
Maar aangezien de Superb combi onbetwistbaar een flink stuk langer is dan Fc of Oc, zal ook ik simpelweg een grotere ruimte nodig hebben - geen parkeersensor of assistent kan dat verschil elimineren.
 
Bovenaan Onderaan