Stoelen in de octavia 3(combi)

dirk27

Forumguru
Zelf kom ik ook uit een V50 en heb in het begin ook eventjes moeten wennen aan de stoelen van de Octavia 3 Ambition. Na een paar weken tijd ben ik er wel aan gewend geworden: ik vind ze iets zachter zitten, dus minder stevig, maar het voelt wel lekker aangenaam aan omdat er geen zware druk is op je rug en benen.
Ik zou even afwachten wat het heeft na enkele weken.

Op pagina 12 in dit topic vind je iemand die een Golf 7 interieur heeft overgezet.

Het voordeel is dat het overzetten van voorstoelen uit een Golf 7 relatief eenvoudig is: zijn dezelfde bevestigingen en gaat om enkele bouten.

Zie bv: https://www.marktplaats.nl/z.html?query=interieur+golf+7&categoryId=0&postcode=&distance=0 om interieur te vinden.
 
Laatst bewerkt:

innocenti

Forumguru
Bouw een Recaro Style stoel in. Ik heb er nog een staan met stoelverwarming en stoelventilatie. Moet alleen een passend frame onder en in laten bouwen tenzij je zelf handig bent. Je hebt 12v nodig voor de stoel en een weerstand om de oude airbag uit te schakelen op de connector om canbus te foppen.
Stuur me n persoonlijk bericht als je interesse hebt.
 

Punto

Nieuw lid
Bedankt voor alle reacties. Ben vandaag bezig geweest om toch weer naar een Volvo over te stappen, een v60. Fijne auto met echt heerlijke stoelen, maar ja, kostenplaatje, aanschaf, meer wegenbelasting en stuk minder zuinig. En met twee kinderen is de grote kofferbak van de Octavia heel fijn. Dus ik denk toch dat de Octavia moet blijven. De suggestie van de golf 7 stoelen ben ik nu aan het onderzoeken. Heeft iemand goeie ervaringen voor het laten inbouwen? Welk bedrijf raden jullie mij aan? Ik woon in Groningen.

@innocenti Bedankt voor je aanbod, maar zou graag wel de voorste twee stoelen gelijk willen hebben, het oog wil ook wat :-)

@dirk27 Als ik jouw reactie lees klinkt het relatief eenvoudig, hoe weet jij dat het dezelfde bouten zijn als ik vragen mag? Weet jij toevallig waar ik het zou kunnen laten inbouwen of heb jij hier ervaring mee?
 

Punto

Nieuw lid
@Bakkertje ik zie inderdaad dat de onderdelen het zelfde zijn, dank! Net even de dealer gebeld, ze hebben er geen ervaring mee, maar willen het wel proberen. Ze waarschuwen wel voor gordel en airbag weer goed softwarematig afstellen. Kost ongeveer een uur aan software gedoe. Als het past is het ook een uur om in te bouwen. Ze rekenen 120 euro per uur (!). Volgens mij is dat meer een artsen uurloon als je het mij vraagt.
Op otosan.nl staan mooie setjes te koop, vrij nieuwe setjes uit testauto's uit Duitsland, weet ik nav telefoongesprek. Nu nog knoopdoorhakken. Als alles mee zit dus iets meer dan 1000 euro. Dan doe ik alleen de twee voorstoelen en laat de achterbank voor wat het is. Doen? :-)
 

B.Stuurder

Forumguru
120 euro per uur zou ik het ook voor willen doen, zeker als het geen aangenomen werk is, kon zijn bek niet verder open?
Ik zou het wel doen, maar een aantal andere dealers vragen en evt gewone vakgarages. Wellicht kun je met een concurrerende prijs nog wat van dat tarief af krijgen.
 

Bakkertje

Forumguru
@Punto je zou eens kunnen bellen met b en m onderdelen, volgens mij kunnen zij het ook voor je doen.
Gordels en airbags softwarematig afstellen?? Ik ben geen VCDS / VCP specialist, maar volgens mij werkt een airbag of werkt hij niet. De gordelspanner idem dito.

Heb je al eens proef gezeten in de verschillende stoelen? Want ik denk dat zo'n beetje alle stoelen uit de Golf/Leon/Passat/Superb e.d. er wel in zullen passen..
 

Punto

Nieuw lid
@Bakkertje Ik ga dit weekend even langs bij een vriend van mij, hij heeft een golf 7, kan ik even proefzitten en rijden. Op basis daarvan hak ik volgende week de knoop door. b en m is wel eind van Groningen, maar wellicht kan ik stoelen ophalen en monteren combineren. Volgende week maar eens eindje door NL toeren en hopelijk op de terugweg met fijne stoelen :-)
 

Bakkertje

Forumguru
Ik moet zeggen dat ik erg blij ben met de ergonomische stoelen in mijn Passat. Hiervoor een Superb gehad met elektrische verstelling (met geheugen) dat zijn ook prima stoelen. Of je dat gemaakt krijgt weet ik niet, de module zit in ieder geval onder de stoel, dus dat zou wellicht te maken kunnen zijn?
 

Punto

Nieuw lid
Ik zie trouwens dat die golf stoelen altijd zonder gordel houder worden geleverd, kan dit makkelijk overgezet worden vanuit de Octavia?
 

Punto

Nieuw lid
Kogel is door de kerk, ik ga morgen de stoelen bestellen. Het worden golf 7 stoelen met massage iets en lende steun verstelling. Eigenlijk precies de stoelen die een vriend van mij ook heeft in zijn golf 7 highline, die zaten lekker. Nog even voor de zekerheid wat vragen voor ik morgen deze bestel, ik vraag me nog af of dat goed komt namelijk:

- In de stoelen zit een elektrisch verstelbare lendesteun, dus moet er ergens een kabel in. Maar in mijn huidige stoelen heb ik niets elektrisch (wellicht de airbag). Denken jullie dat dit toch wel aan te sluiten valt of moet er dan nieuwe kabels komen of iets dergelijks?
- Ook hebben de stoelen een massagestand, dus ook elektrisch, weer een kabel.
- Verder hebben ze stoelverwarming, zou dat nog in te bouwen zijn zodat je een knopje hebt om dit te bedienen?
- Zoals hier boven genoemd. 'Het ding waar de gordel in klikt' schuift met de stoel mee. Denken jullie dat deze zo weer op de golf stoelen rail of iets gaan passen?

Kortom, komt het goed met de electische aansluitingen en gaat de gordel passen? Hoop dat iemand hier ervaring mee heeft.
 

Bakkertje

Forumguru
De massagefunctie wordt uitgevoerd door de elektrischverstelbare lendesteun, die rolt als het ware onderin je rug.
Kabels verdwijnen onder de mat en gaan denk ik naar de zekeringen kast.

De stoelverwarming zal in dezelfde kabelbundel zitten, wellicht kun je op de site die eerder vermeldde over het frame iets vinden over een kabelboom?
Het mooiste zou zijn om het origineel te maken en de bediening via het climatecontrol paneel, maar dat kan best wel eens een dure grap worden..

Gemak dient de mensch:
http://www.oemepc.com/skoda/part_si...972/subcategory/972026/part_id/2564561/lang/e
 

Bakkertje

Forumguru
hmm, ik zie nu dat het voor een stoel met geheugenposities is, dat hebben die VW stoelen niet..
Nou ja, op die site is vast de juiste kabelset te vinden..
 

Punto

Nieuw lid
Ik ga morgen ook nog ff bellen met garage hier in de buurt. Ik waag me niet aan zelf kabels bestellen, zoals je merkt heb ik er niet echt verstand van. Dus stoelen halen en ergens naar toe brengen en zeggen: "volgens mij past dit, succes!" :-)
 
Bovenaan Onderaan