Stoelen in de octavia 3(combi)

@Cordoba Interieurs worden praktisch altijd zonder airbags verkocht. dit betekend dat je de airbags van je eigen auto over dient te zetten in je nieuwe stoel. Bij stoelen Golf, Octavia en A3 worden zelfde airbags toegepast.
 

Cordoba

Forumguru
@Dcdonker Voor airbags in stuur, dashboard, dakstijlen enz. is dat logisch, voor een airbag in een stoel ligt dat naar mijn mening toch iets anders: zorgen dat de airbag op de goede plaats zit én de bekleding er dan weer netjes omheen krijgen is naar mijn mening toch een specialistische klus. Ik heb zelf in mijn auto ook een ander interieur gezet, en omdat het andere interieur nieuwer is dan mijn auto, heb ik nu airbags in de voorstoelen (maar geen stekker om aan te sluiten en ook de verdere bekabeling, software en hardware voor deze extra airbags ontbreekt in mijn auto). Bekleding van stoelen/achterbank verwijderen, airbag ertussen stoppen en de bekleding er weer overheen sjorren, is mijns inziens vragen om airbags die niet goed functioneren.
 

Stewie

Senior Member
Heb de O3 combi nu 10 maanden en heb iets meer dan 40000km afgelegd en heb geen probleem met de stoelen.
Heb de standaard ambition stoelen, ben wel niet zo groot en zwaar (1,78/72kg), mss dat het daarmee te maken heeft.
De volgende zal wss geen octavia meer worden maar het grotere broertje.

In mijn golf 6 highline had ik betere stoelen (elektrisch verstalbaar/kantelbaar...) etc, maar heb geen rugpijn in de O3 en rij er toch genoeg mee.
 
de edition line heeft stoelen die er mooi uitzien,is basis de elegance stoel, of de ambition stoel. Op laatste is veel commentaar al vaker indti forum beschreven! de elegance zit wel goed of de dynamic stoelen nog beter. Wie heeft er al een edition line?
 

W124

Senior Member
Ik heb de half leren elegance stoelen en deze zitten prima! Ik ben 1,94m en 80 kilo.

In vergelijking met de sportstoelen in m'n vorige A3 (2010) is er wel minder zijdelingse steun. De zitting is wel langer tov de Audi.

Door de eibach veren blijf ik prima in m'n stoel zitten in de bochten;)
 

johant

Senior Member
Ik heb de half leren elegance stoelen en deze zitten prima! Ik ben 1,94m en 80 kilo.

1,83 en 86 kilo hier, en ook geen probleem met de half leren stoelen.
Ze zijn beter dan de stoelen die ik in de BMW 116i had.

Edit: beter voor mij, want het blijft persoonlijk natuurlijk.
 
  • Leuk
Waarderingen: W124

XX_Alexander_XX

Actief lid
Ik zoek foto's van de dynamic stoel in stof rood / zwart maar kan eigenlijk niet zo snel iets vinden. Ik zie op de skoda site 4 opties van rood / zwart stof met kleine foto's en kan dus het verschil niet zien.

edit:
Toch een foto gevonden van een dynamic stoel met rode en zwarte (lijkt wel meer grijs) stof maar weet niet of dit de juiste is. Iemand die hier uitsluitsel kan bieden?

 
Laatst bewerkt:
Toen ik mijn octavia ging bestellen gaven vele dealers aan niks te weten van de klachten over stoelen. Heb testrit gemaakt in de edition waarbij de stoelen volgens vele verbeterd zijn dan voorheen. Ik vindt ze er ook gaaf uitzien en de stoelen in het dynamic pakket zaten lekker maar net te .. Inmiddels rijden er al editions denk ik zo en wat zijn de zitervaringen ? Mijn rit van een half uur was voldoende overtuigend in ieder geval .
 

Mugjuh

Donateur
Ik heb de proefrit van een uur gedaan in een Style Business Edition met Dynamic stoelen.

De 1e 10 minuten dacht ik, wat een heerlijke zit maar langzaam begon de stoel me tegen te vallen.
Heb de stoel meerdere keren versteld, maar ik kon geen stand vinden dat ik ook prettig gebruik kon maken van de hoofdsteun.
Geen comfortabele houding kunnen krijgen in de dynamic stoelen, voelde vermoeiend aan en dat met een proefrit van uur waar je niet een heel uur achter elkaar rijdt.

Dus ik heb de standaard stoelen in SBE besteld, komen aardig overeen met Golf VII stoelen die ik nu heb.
Ik heb de standaard stoelen niet kunnen testen tijdens proefrit, maar in wel in de auto in de showroom en die zaten meteen prettiger.

Dus het is een persoonlijk ding.
 

JEGTA

Lid
Gisteren heb ik mijn nieuwe interieur opgehaald. Aanstaande vrijdag inbouwen. Ik heb een ergonomisch sportinterieur van een golf 7 gekocht. Echt superstoelen. We hebben ze ook al gepast en ze kunnen zo 1 op 1 overgezet worden. Stekkers zien er ook allemaal hetzelfde uit. Alleen de airbags dienen overgezet te worden. Ik ben erg benieuwd! :)

@Dcdonker ik overweeg ook om Golf 7 stoelen (de comfortline of sportline stoelen) in de Octavia te plaatsen. Is dat goed te doen? En past de achterbank van een Golf ook toevallig? Tips? Ben benieuwd naar je ervaringen!
 
@JEGTA

Ik heb stoelen over laten zetten door een vriend met een autobedrijf. Hij is ongeveer 4/5 uur bezig geweest met overzetten airbags, plaatsen van stoelen en achterbank en aansluiten van bedrading. Resultaat is prachtig. Heb ergonomisch sportinterieur met extra luxe bestuuurdersstoel met uittrekbaar beensteun en massagestand. Stoel geeft veel steun en kantelt beter. Isofix zit op exact zelfde plek en heb nu ook nog een skiluik. Erg handig.

Ik heb overigens nog 2 ebl voorstoelen met leer en alcantara in de aanbieding voor de liefhebber. Airbags zijn overgezet naar nieuwe stoelen.
 

JEGTA

Lid
@Dcdonker klinkt goed! Heb je de achterbank van een Golf 5 deurs in een Octavia 5 deurs gezet? Past dat ook 1:1? Ging er al van uit dat het achter niet past maar is natuurlijk veel mooier als voor en achter hetzelfde zijn :-) Ik ben ook nieuwsgierig naar de foto's!

PS 4 a 5 uur is nog best lang. Viel er iets tegen?
 

JEGTA

Lid
Update: ik heb een Golf Comfortline interieur (comfort stoelen ipv standaard stoelen met lendensteun) gevonden welke ik overweeg in de Octavia Hatchback te plaatsen. Dit is het interieur.

Een hele betaalbare oplossing maar.....liever zou ook ik het Golf Ergo Active interieur plaatsen. Echter, die interieurs kosten circa 500 euro meer. En....ze zijn elektrisch verstelbaar.

Mijn vraag: zit er bij de O3 Active met standaard (manuele) stoelen wel een aansluiting voor elektrische stoelen? Of moet er ergens voeding vandaan gehaald worden?

Hoop dat jullie het antwoord weten! (belangrijk ivm oplopende montage kosten)

@Dcdonker weet jij het antwoord daar wellicht op? En op de vraag of de achterbank ook 1:1 past?
 

Frenkie

Forumguru
Ik heb voorheen een Jetta Comfortline gehad. Uitstekende stoelen. 1000km op een dag, geen probleem.
Nu in de O3 (Style BL, standaard stoelen) merk ik dat ze wel iets minder zijn, maar tot nu toe vind ik het nog zeker geen probleem. Ik heb echter ook nog geen gigantische afstanden gereden op 1 dag. Kom niet verder dan een 300. Mocht ik binnenkort weer eens een stukje weg gaan, dan laat ik mijn bevindingen wel horen.
 

JEGTA

Lid
Ok, het past inderdaad: een Golf 7 interieur in een Octavia O3. Vanmorgen een Golf Highline interieur laten monteren (sportstoelen met alcantara bekleding). Was 2 uurtjes werk voor mijn monteur inclusief het overzetten van de airbags. De achterbank is net iets anders van vorm aan de zijkanten maar omdat de gordels er overheen vallen, is dat niet zichtbaar / storend. Bijkomend voordeel: ik heb nu een middenarmsteun en een skiluik :-)

achterbank.jpeg
 
Bovenaan Onderaan