Spiegels naar beneden klappen achteruit

Topic in 'Kodiaq' gestart door pabu, 22-07-2020.

 1. Peanut

  Peanut Senior Member Donateur

  Bij mij werkt het prima, als ik de spiegelschakelaar op de rechtse spiegel heb staan.
  Ik werd er echter een beetje tureluurs van dat hij elke keer bij achteruit rijden naar beneden ging, dus heb nu de schakelaar weer op neutraal gezet en wen mezelf aan dat ik die op rechts zet als ik langs een stoep ga parkeren.
   

 2. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Nu werkt het ook bij mij; idd kwestie van software update
   
 3. A3B

  A3B Nieuw lid

  Met 360 view gebruik ik nooit meer de spiegels zie goed de stoeprand in camera
   
 4. JeSko

  JeSko Forumguru

  Onlangs heb ik mijn puddle lights vervangen, spiegel is daardoor gedemonteerd geweest, nu merk ik op dat ik de spiegel bij achteruitrijden niet meer zo ver naar beneden gekanteld krijg? Ben er al met aan het spelen geweest, hem opnieuw ingesteld en dergelijke, maar ik krijg de spiegel niet meer zodanig gezet dat ik de stoeprand goed zie, dat was voorheen wel het geval, ik zag dan bijna van bovenaf de stoeprand, zo ver kantelde hij, nu krijg ik de stoeprand maar niet in beeld.

  Moet deze na de en montage ergens gereset worden? Spiegelglas is er terug op gegaan zoals het er voorheen op zat, begrijp niet waarom deze zo moeilijk lijkt te kantelen nu.
   
 5. TB404

  TB404 Actief lid

  Ik gebruik de feature ook, maar ik vind het ergens wel slecht ontworpen:
  Waarom alleen de rechterspiegel?
  Waarom moet je de spiegelverstelknop in je deur op R zetten om de functie te activeren? Als je de functie aanzet, wil je toch altijd dat de spiegels meer naar de grond gaan?

  Het was simpeler op een 508 SW: De spiegels gaan, indien geactiveerd gewoon X graden omlaag als je de auto in zn achteruit zet. Zet je hem weer terug in D, gaan de spiegels ook weer terug.

  Dit is veel te gecompliceerd gemaakt.
   
 6. JeSko

  JeSko Forumguru

  Hoezo alleen rechterspiegel? Links kantelt ook hoor, gewoon in L zetten. Zelf geen problemen mee want ik wil niet dat ze altijd kantelen als ik hem in R duw. Die kleine draaiknop vind ik op de tast en zet ik altijd op wanneer ik thuis aankom, automatisme geworden, kan niet handiger voor mij
   
 7. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Een verfijning die ik wel kan waarderen, is dat de spiegels juist niet teruggaan door het enkele feit dat je van R terugschakelt naar D of S, maar dat ze omlaag blijven staan totdat de voorwaartse snelheid de drempelwaarde overschrijdt die ook de eventuele gordelwaarschuwing en deursloten activeert. Zo werkt het althans bij m'n Leon; neem aan dat dit VAG-breed geldt.
  Dat is namelijk heel handig als je een par keer heen en weer moet steken, bv. bij parkeermanoevres. :pardon:
   
  Angel4141, Rosinfield en TB404 vinden dit leuk.
 8. TB404

  TB404 Actief lid

  Ik wil automatisch beide spiegels naar beneden hebben, niet 1 van 2. En als ik de handleiding van mijn Superb mag geloven werkt het alleen op rechts. Dat staat specifiek benoemd.

  @Canon-Eye, uiteraard is die verfijning wel fijn, maar dat is eenvoudig, en inderdaad verkeerd verwoord door mij: instelling behouden tot snelheid X (15 km/u ofzo) dus als je harder vooruit rijdt, gaat hij terug in de normale stand.

  Maar 1 spiegel per keer EN de extra handeling om de optie te activeren vind ik onzinnig. In 95 van de 100 keer achteruitrijden heb ik liever de spiegels later. Dus handmatige actie zou je nodig moeten hebben voor die 5 keer dat je NIET wilt dat de spiegels omlaag kijken. Daar kunnen ze nog wel wat aan de UX doen wat mij betreft.
   
 9. Antera

  Antera Forumguru Donateur

  Beide spiegels kunnen niet kantelen bij achteruit alleen de rechterspiegel hier in NL en de linkerspiegel in Engeland.

  De rechterspiegel hier heeft een flinke dode hoek en daarom kan dat niet. Beide is ook niet mogelijk omdat je de spiegelknop op de rechterspiegel moet zetten om hem te laten werken. Heb je geheugen stoelen dan kan de kanteling bepaald worden.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 10. JeSko

  JeSko Forumguru

  Aha ik ging er van uit dat links ook kon kantelen @Antera

  Nog iemand een antwoor op mijn vraag?
   
 11. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Een jaar of 30-35 geleden reed ik nog wel eens in de BMW 735i van de baas. Daarvan kantelden beide spiegels tegelijk bij inschakelen van de R.
  Beperking tot één spiegel, zoals nu bij VAG, valt dan m.i. niet onder het kopje "vooruitgang"... :nono:
   
 12. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  Komt de spiegel tegen de plastic behuizing en dat het daardoor niet ver genoeg kan kantelen?

  Nadat ik de puddle lights heb vervangen zit de rechter spiegel onderaan iets dichter op de behuizing dan de linker spiegel. Spiegel kan ik helaas niet iets naar boven schuiven.
  Bij mij kantelt het denk ik net zover als daarvoor.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 13. JeSko

  JeSko Forumguru

  Klopt @VAG-man ! Onderaan raakt ie de behuizing inderdaad... Vreemd dat het bij ons beiden na de vervanging van de puddle lights hetzelfde is.. :pieker:
   
 14. VAG-man

  VAG-man Forumguru

  Nou bij mij kantelt de rechter spiegel wel goed. Alleen er zit een minimum verschil in de ruimte tussen de linker en rechter spiegel v.w.b. de onderkant tegen de behuizing aan. Daar heb ik al moeite mee. Autistisch trekje.:D
   
  JeSko en Tinus78 vinden dit leuk.
 15. JeSko

  JeSko Forumguru

  Ga nog eens proberen de spiegel kanteling te resetten, vond dit ( rood omcirkeld ) in de handleiding, bedoeld men dit te doen met de sleutel in het contact en contact aan?

  Screenshot_20210408-073219_MyKODA.jpg
   
  Angel4141 vindt dit leuk.

Deel deze pagina