Software Update ME3 (en verder) voor Enyaq

Flem_nl

Forumguru
De wachttijden zijn idd bizar lang momenteel. Ik kreeg vorige week een service melding in t display van de Enyaq. Kan uiteindelijk pas medio januari terecht bij de dealer voor een beurt! o_O(n)
 

Tipu

Lid
Inderdaad. Of ik 6-8 weken in VW up wilde rijden! Of flinke bedrag per dag voor Enyaq vergelijkbare auto wilde neerleggen. Waardoor ik bijna zelfde bedrag die ik al leasemaatschappij betaal voor leaseauto, extra moest gaan betalen voor huurauto…

Na flinke woordenwisseling tussen dealer, mezelf en leasemaatschappij, heb ik nu splinternieuwe Enyaq 60 gekregen, waarmee ik mag rijden voor 460€ extra per maand ipv 1100€ extra per maand. Ben blij dat leasemaatschappij inzag en met redelijk oplossing is gekomen. Neemt niet weg dat ik gang van zaken bij Skoda niet klantvriendelijk vind…
 

Captain Hook

Forumguru


Na flinke woordenwisseling tussen dealer, mezelf en leasemaatschappij, heb ik nu splinternieuwe Enyaq 60 gekregen, waarmee ik mag rijden voor 460€ extra per maand ipv 1100€ extra per maand. Ben blij dat leasemaatschappij inzag en met redelijk oplossing is gekomen.
En dat noem jij een redelijke oplossing?
De Enyaq die problemen heeft en waar je ook al voor betaalde, qua bijtelling e.d, wordt nu voor 2 maanden vervangen door een vergelijkbare auto en dan hoef je 'slechts' 460 bij te betalen? Bijzonder!
 

hemi24

Forumguru
460 euro per maand extra?

Die is goed gek!!! Wat krijg je daarvoor nu extra dan, behalve een hoop ongemak?

Ik zou lekker doorrijden; laat ze het lekker uitzoeken die dealer met de leasemaatschappij…
In het ergste geval blijft ‘ie het zolang volhouden.

:arghh:
 

Tipu

Lid
En dat noem jij een redelijke oplossing?
De Enyaq die problemen heeft en waar je ook al voor betaalde, qua bijtelling e.d, wordt nu voor 2 maanden vervangen door een vergelijkbare auto en dan hoef je 'slechts' 460 bij te betalen? Bijzonder!
Leasemaatschappij zegt dat in leasecontract een vervangende auto als UP is afgesproken. Voor mij was dit nieuw. Ik heb auto geleased toen ik in loondienst was, daarna auto meegenomen toen ik voor mezelf begon. Zonder kleine letters van van leasecontract helemaal door genomen te hebben. Nu wilde leasemaatschappij alleen UP vergoeden als huur auto, en al ik huger categorie wilde, dan moest ik per dag 40-45€ per dag bij betalen. Vandaar bedrag op maand basis van 1000+€ aan huren kwijt zou zijn.

En importeur zegt dat hij niks kan doen als er wachttijden zijn door drukte bij garage. Ze zeggen dat benodigde hardware vervanging op voorraad zijn, en kosten van arbeidsloon ook onder garantie vallen. Maar dat ze niet verantwoordelijk zijn voor wachttijden van 6-8 weken. Ik zou met auto kunnen rijden en wachten op afspraak in december of januari. Maar kans op storing of erger situatie tijdens rijden groot zou zijn en daarom beter auto niet kan rijden.

Ik had dus liever niks betaald, maar gezien contract afspraken en gedoe, heb ik deze aanbod geaccepteerd van lease auto…


Dus het was of gratis UP rijden voor 6 -8 weken, wat niet doen is met gezin met 5 personen…

Maar meer dan leasemaatschappij, vind ik Skoda (VW) in gebreke door auto’s af te leveren met slechte software en hardware problemen die nu blijkbaar opstapelen…

Zou bijna item waard zijn voor een gezamenlijke consumenten actie van gedupeerden….
 

Tipu

Lid
Ben wel benieuwd wat er aan hardware vervangen gaat worden.
Wat ik begreep een print plaat en aantal accu cellen … zal straks na reparatie op reparatie bon wel zien wat ze gedaan hebben.

Maar ik was wel verbaasd dat al 3.5 versie op nwe auto geïnstalleerd is…

En heel veel extra ooties kan je via op extra bestellen.
 

Tipu

Lid
Ik ook, betwijfel de eerdere uitspraak hier, dat dit te maken zou hebben met defecte accu-cellen:

Bekijk bijlage 106366
Zijn hier mensen met connecties met specialisten die wat meer openheid kunnen geven.. ik begin nu ook te twijfelen aan versie van garage.. als VW en Skoda zelfde foutmelding beginnen te geven, lijkt er toch structureel iets aan de hand te zijn.. en ook het feit dat ze zeiden dat niet veilig is met auto te blijven rijden in afwachten van datum reparatie over 4-6 weken ….
 

SanderW

Nieuw lid
Zijn er meer mensen, die software versie M3.1 niet krijgen en op 3.0 blijven hangen? Ik heb een Enyaq uit 2021. Inmiddels is 3.2 al uit en zelf lees ik dat men al versie 3.5 heeft.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan