Skoda onderhoud zelf doen?

redriver

Actief lid
....
@redriver Nog geen ervaring met banden bestellen en laten afleveren bij een bandenservice bedrijf voor montage. Kan me wel voorstellen dat bandenservice bedrijf liever ook de bandjes erbij verkoopt. Ontstaat hier geen frictie of doe je dat op een andere manier?
Op de site van bandleader kun je een montagebedrijf bij je in de buurt selecteren. Ze werken samen, ook prijs voor montage en balanceren wordt vermeld. Dus geen gedoe of "frictie".
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Fmoon

Forumguru
Ik bestelde altijd alles op Amazon. Vaak via de Duitse site daar was de olie goedkoop. Nu moet ik voorlopig voor de fabrieksgarantie op mijn zuid Koreaan even naar de dealer.

Vergeet ook niet de motor en interieur filter, kost nagenoeg niks en is een klusje van een paar minuten.
 

Lungoraymundo

Nieuw lid
Weet er iemand toevallig een goede autogarage in de achterhoek omgeving Doetinchem? Liefst met specialisatie in Skoda/VAG. Mijn auto is voor mij een kostbaar bezit en mijn ervaring is helaas dat de garages waar ik ben geweest geen trek hebben in liefhebbers. Klinkt een beetje vreemd maar als je met vragen met meer uitdaging erin komt dan wimpelen ze het allemaal wat makkelijk af is nu mijn ervaring. Ik ben op zoek naar een garage die oprechte intresse toont en de vraagstukken serieus oppakt. Een garage die zich dus niet het liefst beperkt tot "simpel" onderhoud. Tips zijn welkom !
 

Pietjepuk12

Nieuw lid
Onderhoud is prima zelf te doen.
Je kunt je onderdelen bestellen bij de dealer zelf via het magazijn. Kijk in de ETKA online naar de delen die je nodig hebt en geef je bestelnummers door aan het magazijn. Even afhalen en je hebt originele delen die niet vele malen duurder zijn dan bij een Winparts of noem ze maar op. Natuurlijk prima te shoppen via het www of een lokale auto onderdelen shop maar kies dan voor gerenomeerde merken zoals een Bosch of een Mann of een ATE of Hella of noem maar op.
Ook remolie vervangen is goed zelf te doen. Zijn hier op het forum vele topics over te vinden. Dat is volgens voorschriften om de 2 jaar
Een remolie vochttester kun je voor weinig bij bijvoorbeeld HBM Machines scoren.
Goed gereedschap is het halve werk. Vaak schrik je van de eerste aanschaf maar het is zo terug verdient.
Voor terugzetten service interval kun je VCDS (Ross Tech) of OBDEleven gebruiken.
Op het WWW zijn vele onderhoudsboeken voor je O3 te vinden.
Mijn Seat is nu 8 jaar oud en heb ik nieuw gekocht maar komt alleen voor de APK in de garage. In al die jaren nog geen reparaties hoeven uitvoeren alleen onderhoud en de controles en na ca. 6 jaar de accu preventief vervangen. Ik voer jaarlijks onderhoud uit.
Zou als ik jou was ook zeker de visuele inspectie doen van distributieriem.

Was even aan het kijken naar de info die je stuurde.
M.b.t. terugzetten service interval is onderstaande (OBDeleven) al voldoende neem ik aan?
De VCDS is nl een stuk duurder (maar heeft waarschijnlijk ook meer functies. De OBD kan via de smartphone werken. Dat is wel handig.
Dus zou ik in principe voor de OBD gaan of zie ik nog iets over het hoofd?
 

Bijlagen

  • ODBELEVEN.png
    ODBELEVEN.png
    68,6 KB · Weergaven: 13

Fmoon

Forumguru
Als je toch elk jaar zelf je onderhoud gaat doen dat kan je gewoon zelf je service interval resetten in de auto zelf. Het word dan automatisch elk jaar of 15dkm geloof ik. Ik deed mijn onderhoud gewoon elke jaar in mei bijvoorbeeld. Per jaar deed ik 10dkm. Staan wel filmpjes van op youtube hoe je deze reset, moest het ook even elk jaar opzoeken.
 

Tees

Donateur
Alleen voor terugzetten service interval heb je idd geen OBDeleven nodig, zit bij mij gewoon in t Maxidot menu. Verder is t een heel mooi apparaat, en heb je voor de basisfuncties geen plan nodig. Alleen als je wat geavanceerdere functies wilt gebruiken, heb je Pro nodig.
 

hemi24

Forumguru
Ho even mannen, jullie roepen volgens mij nu iets uit een oudere perceptie..!

Bij een 03 heb je 2 serviceintervallen: eentje voor de olieservice en eentje voor de inspectie.
Welke wordt er nu gereset door de simpele truc van even een knopje ingedrukt houden?
 

Eltjo

Forumguru
En als je voor LL service gaat, kan je na 15dkm nogmaals het interval naar 15dkm zetten. Heb je geen problemen of wensen, dan kan je van de OBD afblijven.
 

skodafora

Actief lid
Hoe zit het met brandstoffilter? Hoeft die niet vervangen te worden of heeft deze een lange interval?
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan