Skoda citigo start niet

Topic in 'Citigo' gestart door Peetster, 30-08-2019.

 1. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Dat is me nogal een behoorlijk scheve vergelijking, zeg.
  Ten eerste lever je op een niet overdreven groot aantal pk's gewoon 20% in (75 > 60, dat moet je duidelijk voelen), ook ga je nog even voorbij aan het verschil in koppel dat bij een diesel bovendien al bij veel lager toerental beschikbaar is.
  Geen wonder dat de Citigo in die vergelijking nogal kortademig overkomt... :pardon:
   

 2. SteGo

  SteGo Forumguru Donateur

  Hij komt dan te koop. Interesse? ;)
   
 3. Michelv.

  Michelv. Forumguru

  Misschien wel ja ;)
   
 4. SteGo

  SteGo Forumguru Donateur

  ik heb je even een berichtje gestuurd.
   
 5. Peetster

  Peetster Lid

  Misschien had je me post even goed moeten lezen. Ik had het over een 190d met caravan erachter. En dan nu de cijfertjes. 72 pk koppel 123 nm gewicht 1150 kg, citigo 60pk koppel 95nm gewicht 840 kg. Gewichts pk verhouding benz 0,07, citigo 0,06. Ik vond mijn vergelijk niet zo slecht. Ik draai ook al wat jaartjes mee op deze aardbol.
   
  Huibdos vindt dit leuk.
 6. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Ik denk toch dat het bijna 30% hogere koppel van de diesel hier het verschil maakt, nog los van het toerengebied waarin dat koppel beschikbaar is.
   
 7. voetballer747

  voetballer747 Nieuw lid

  wij gaan al een aantal jaar met 2 kleinkinderen achterin een skibox bovenop en alle bagage naar de wintersport in tsjechie. De citigo houdt zich uitstekend op de Duitse autobahn hoor . Hij verbruikt iets meer benzine dan in de zomervakantie als we met een vrijwel lege auto rustig naar Frankrijk tuffen . Maar dat is logisch.
  over een kleine 6
   
  Peetster vindt dit leuk.
 8. EdK

  EdK Forumguru

  Lief hoor die kleinkinders
  Dacht dat de skibox juist was uitgevonden voor de schoonmoeders...:pardon:
  • :pieker:
   
  Cordoba, SteGo, hemi24 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. Niels83

  Niels83 Forumguru

  wat een geweldige auto is het toch die citigo. zo groot als een koektrommel en met wat inschikken een volwaardige gezinsauto.

  En je hebt als je er in zit niet de beleving van een heel klein auto'tje, zoals dat vroeger met de kleine fiats wel was.

  wij hebben er nu ruim een jaar 1 uit 2015, zou eigenlijk de km's gaan maken totdat mijn vrouw op fiets afstand kwam te werken. en ik de diesel ging rijden, zo'n jonge auto met weinig km's heeft mijn vrouw eigenlijk niet nodig maar hij blijft lekker toch. We hadden berekend er 5 jaar mee te doen, nu waarschijnlijk 10 of 15 jaar.
   
  Peetster vindt dit leuk.

Deel deze pagina