Octavia III RS

LT83

Forumguru
Het is een heel redelijke vergelijking die Chris maakt.
Qua model auto is het vergelijkbaar, qua prijs ook zeker als je de BMW hetzelfde uitrustingsniveau geeft.
Het is een keuze die je dan wilt maken tussen 'Premium' rijden met een 316i Business (€ 38.000,-) met 136 pk en waarschijnlijk nog steeds minder luxe. Of een sportievere en luxere station van het 'budgetmerk' Skoda met 220pk.
Ik zou ook zeker voor de RS gaan!
 

CDK

Forumguru
voor mij ook sowieso de rs!
een O3 is volgens mij nog ruimer van binnen als een 5 serie
zelf heb ik proefgereden met een 5 maar ben voor een Superb gegaan, daar kan je tenminste wél met 4 en als het moet met 5 volwassenen met een lengte van 1.80m of meer in :)
 

sitechris

Donateur
Een 316 kost 33k excl alle opties. Een 320i (170 pk) kost 36k. De 318 bestaat niet zag ik net ;). Ik schat in dat een Octavia RS rond de 35/40k gaat kosten. Dan kun je spreken van zelfde prijssegment, zeker omdat je op de bmw moet bijbetalen voor 17 inch, climate control, neerklapbare achterbank, middenarmsteun voor etcetera.
 

Der Einser

Forumguru
Tja,..
Je uitleg is helder. Klinkt plausibel.

Voor mij blijft het een soort vergelijking als: Coca Cola vs. First choice cola

En zo zijn er ook nog tal van andere vergelijkbare auto's te plaatsen.

Bovendien is dit het SKODA forum.
Stel dezelfde vraag eens op een BMW forum, vrees dat er dan weinig zullen kiezen voor de RS
 

VEEJAY

Forumguru
320i is er ook in 184pk voor als je hem gewoon prive koopt dus geen bijtelling gedoe hebt. De RS is zeker beter dan een BMW als het gaat om de waardevermindering.

Dieselaars Dillemma:

320D=184pk vs Skoda RS=184PK. Fun=Skoda Restwaarde=BMW. Dus wat doet de verstandige rationele Skoda rijder? Een BMW kopen lijkt me... o_O
 

Der Einser

Forumguru
Heeft een Octavia RS maar 184pk? Of heb je het dan echt over diesels?
Want de RS diesel heeft toch "maar" 170pk?
 

VEEJAY

Forumguru
Beste Einser, Skoda heeft maar liefst 14pk extra uit de commonrail diesel weten te pulken! Ik vind dat echt een knap staaltje engineering of wellicht paarse broeken* werk.

Ik hoop van harte dat PON er een tegoedbon van JD bijdoet zodat je kan voorkomen dat een 208GTI keihard van je wegrijd.

Ergens hoopte ik op de biturbo TDI met 220pk, maar goed die hangt nog niet eens in een sportieve Audi, dus zal nog lang duren voordat ie bij Skoda onder de motorkap komt.


*Paarse broek - iemand die werkzaam is in een creatief of marketing beroep
 

CDK

Forumguru
het wordt tijd dat er een Superb RS komt met dik 300pk! maar ja, dat is mijn mening :)
 

CDK

Forumguru
haha Einser, ik ga morgen al met een R36 met rotrex compressor rijden bij TVS alias VR6 specialist alias de DSG dokter, die bouwen ook om :) maar DGM had het er ook al over of ze hem niet moesten ombouwen voor me :) maar tis wel een vracht $$$ wat ze daar voor vragen hoor pfffff
 

Der Einser

Forumguru
haha Einser, ik ga morgen al met een R36 met rotrex compressor rijden bij TVS alias VR6 specialist alias de DSG dokter, die bouwen ook om :) maar DGM had het er ook al over of ze hem niet moesten ombouwen voor me :) maar tis wel een vracht $$$ wat ze daar voor vragen hoor pfffff

Maar dan ben je vast wel de enige in Nederland,... bovendien:
Jij hebt toch geld zat:wink:

Dit is toch hetzelfde blok als jij?
http://www.autoblog.nl/archive/2008/02/12/hgp-prepareert-volkswagen-golf-r36-biturbo-640-pk

Er staat er eventueel nog een te koop in Duitsland met 450pk
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/skoda-superb-3-6-v6-hgp-turbo-navi-karlsruhe/178967486.html
 

CDK

Forumguru
ja meer gekken zullen er niet rond rijden in een Skoda met dik 500pk..... maar ik ga eerst maar eens voor een digitale upgrade van motor en dsg, maar dat komt nog wel ;)
je vergat net een woordje :) geld zat NODIG ;)

greetzzz
 

Dennis Nijholt

Forumguru
hehehehehehe Corné....ook al in hetzelfde schuitje met geld zat (nodig)..maar ja hobby blijft hobby. maar ff on topic. Zet die RS maar voor de deur (met andere velgen) als diesel 184 pk vind ik wel oke.. het is een mooie auto en afschrijving van BMW minimaal nou.....vertel dat die garages dan even want ik vond de afschrijving op de BMW's die ik had toch behoorlijk...ff kijken een BMW 318d 2010 met m-pakket gekocht voor 47000 (nieuw in showroom) die ingeruild met.... ff denken...iets in de 80000 km in 2011 voor familie bak voor 27000....daarvoor een BMW 320d HE coupe (introduction E92) gehad uit 2007 voor een 54000 die ingeruild met 160000 km in 2010 voor de die 318d voor 25000... Dus zoals je ziet lijkt me de afschrijving niet echt een punt om een BMW te rijden.
 

Hetzer

Forumguru
Ik vind de HB persoonlijk wat sportiever ogen dan de Combi

n1feq9.jpg
 
Bovenaan Onderaan