Octavia III RS

Topic in 'Octavia III' gestart door RefleCs, 20-03-2013.

 1. WesleyJD

  WesleyJD Banned

  Lijkt me ook niet spector. Ik gok.. met DSG een eurotje of 37k. Met wat leuke opties 40k.
   

 2. Rallye

  Rallye Forumguru

  Dat hangt er wel vanaf met hoeveel de CO2-uitstoot is afgenomen. De reden van de forse prijsverhoging in juli was de BPM-aanpassing, die meer afhankelijk werd van de uitstoot. Per 1 januari is de BPM geheel gebaseerd op de CO2-uitstoot. Als die fors gedaald zou zijn, betaal je minder BPM en zou de nieuwe Octavia RS dus niet per se duurder hoeven te worden dan de oude. Wel is de BTW sinds oktober 2012 verhoogd.
   
 3. Fean

  Fean Forumguru

  ik kan mij herinneren dat een RS iets van 33.5k kost. Ik heb er destijds naar gekeken.. volgens mij is 50K wel heel erg overdreven. RS is al redelijk compleet.

  DSG? Nee voor een de beleving zou ik daar niet voor kiezen.. die haalt alle beleving uit de auto.
   
 4. Rallye

  Rallye Forumguru

  http://www.skodaforum.nl/board/f45/...ia-combi-rs-race-blue-18906-2.html#post281585

  Per 1 juli kostte de RS Combi dus € 37.000, nog voor de (in mijn herinnering volledig doorberekende) BTW-verhoging. Met DSG (extra uitstoot en een dure accessoire) ging je eind vorig jaar dus inderdaad richting € 40.000. In mijn herinnering werd door de wederom gewijzigde BPM-regels de gewone RS per 1 januari weer een paar honderd euro goedkoper. Van de DSG weet ik dat niet.
   
 5. WesleyJD

  WesleyJD Banned

  Hopen op een mooie inruil voor mijn Superb dan maar! En als dat tegenvalt.. is het zeker geen straf om hem te houden.
   
 6. s-line

  s-line Forumguru

  Eerst zien dan geloven! Ik ken wel meer mensen die van alles schreeuwen dat ze gaan kopen of bestellen maar uit eindelijk gaat het toch allemaal ineens niet door! Vind dit een beetje een nutteloos topic hoor! Maar dat zal wel aan mij leggen denk ik.
  Als ik jou was zou ik eerst maar eens afwachten of je er wel uitkomt met de koop voor je een topic opent (zeker met zo een titel)
  Vrg.michiel
   
 7. WesleyJD

  WesleyJD Banned

  Mogelijk eerst even goed lezen voordat je zo reageerd over het feit dat ik de tips vraag of het wel verstandig is en dat ik graag altijd weer wat nieuws wil na verloop van tijd.

  Intentie is er zeker, dat weet de dealer (dagelijks contact).

  Daarbij zijn de posts van sommige hier best zinvol voor mij om ook te bedenken dat als het te duur word (lees te grote afschrijving na 1 jaar) ik beter in de Superb kan doorrijden. Echter, uit eerdere ervaring met Holsch heb ik een nette inruilwaarde gekregen, vandaar dat ik daar toch wel een grote hoop op vestig. En een groot bijkomend voordeel: Mijn vrouw wil het ook graag!

  En als ik op alles eerst al een deal moet maken en overal al zeker van moet zijn of het antwoord op een vraag al weet, dan zou ik van jou dus nooit wat mogen posten?

  Mvg


  (Ik heb vandaag met de verkoper een offerte op laten maken voor een "gewone" 1.8 DSG elegance bsn met mijn gewenste opties. Kwam op 40k., mogelijk zitten er in de RS al wat van deze opties verwerkt zoals het leer, verlaging en wielen enz. Als ik daar een diffuser en RS uitlaat bij zou doen kwam het op 45k. Denk dan dat de RS wel tussen de 40 en 45k gaat komen)
   
 8. M1K3RsZ

  M1K3RsZ Actief lid

  Wat maakt dat nou uit!!! Wie het breed heeft laat het toch breed hangen!!
  Hoe die aan z'n geld komt maakt inprinciepe toch niet uit!!
  ik zou het ook wel willen maar dan zou ik nog wat plantages erbij moeten nemen ;)
  Ik heb nu ook een kleintje maar kijk ook naar een RS (nog wel een 2de hands)
  Hou me op de hoogte Wesley :D
   
 9. s-line

  s-line Forumguru

  Ik kan prima lezen hoor, maar ik vind het zo nutteloos om eerst te beginnen met de rs combi wordt van mij terwijl je in feite nog helemaal niets hebt of weet! En natuurlijk mag je posten,maar formuleer het dan anders dan heb je ook de discussie niet van waar je het zogenaamd van doet enzo. In de trant, van zouden jullie het doen ofzo,zou het heel anders overkomen.
  vrg.
   
 10. sitechris

  sitechris Forumguru Donateur

  Topicstarter begint niet over zijn financiele positie icm leeftijd, dat doen anderen. Dit is een autoforum. Laten we het daar dan ook bij laten. De combi RS is de moeite van het bespreken meer dan waard!
   
 11. s-line

  s-line Forumguru

  Zeker mee eens! Maar hij heeft er helemaal geen een gekocht en ik ben benieuwd of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
  En dat de RS een mooie auto is staat buiten kijf maar daar is vast al een topic over.
   
 12. WesleyJD

  WesleyJD Banned

  @s-line. Je kan me beter een PM sturen als je het erfens niet mee eens bent. Want nu ben je zelf een beetje onnodig aan het posten.

  Feit is.. De RS gaat het worden (als die er goed uitziet). Dat is al besproken met de dealer en die kent mijn wens. Echter, en ik geloof even zonder terug te lezen dat Corne en Sitechris daarme kwamen, eerste jaar is je afschrijving groot. MAAR mijn ervaring is dat ik bij de dealer waar ik kom er nette prijzen worden gegeven waardoor ik gemakshalve er wel vanuit ga dat we ook daar uit komen. Mocht dat nou echt te gek worden, dan rij ik nog even in de Superb rond, maar ook dan zal de Superb vervangen worden al dan niet een jaar of 1 a 2 later.

  Sitechris wees mij er ook nog even op om aan andere wagens te denken, na een beknopte uitleg dat er 2 kinderen mee moeten adviseerde hij mij de Combi RS dan ook. Ik vind jet dan ook een leuk onderwerp om over te praten en jullie uiteindelijk ook de rest van de aankomende maanden te vertellen. Als je dat niet wardeerd, hoef je hier niet mee te kijken. Offtopic berichten zijn eerder al verwijderd omdat het over geld zaken ging, die zijn nu nog niet van toepassing en hoe ik aan mijn financieen kom is al helemaal niet van belang.

  Maar nog 1 keer, die RS word van mij, en het liefst zo snel mogelijk. Misschien had ik dat er nadien achter moeten zetten, maar dat kwam later pas ter sprakeen je kan de titel dan niet meer een andere richting geven.

  Fijne dag iedereen!
   
 13. Sparkie

  Sparkie Forumguru

  Je punt en zorgen zijn gemaakt s-line en laten we het daarbij laten.
   
  Angel4141 vindt dit leuk.
 14. s-line

  s-line Forumguru

  :crazy: Oke dan sorry dat ik mij er aan stoorde! Mijn nederige excuses! Veel geluk met jouw RS!
   
 15. CharlesTucker

  CharlesTucker Forumguru

  Wesley, dat is ook nergens voor nodig, die titel past gewoon bij je jeugdig enthousiasme :)
   
 16. VEEJAY

  VEEJAY Forumguru

  Gezien we toch alle kanten opgaan, hier een ander invalshoek: De mensen die om het jaar een auto inruilt, dat heeft onze overheid nodig:

  Om het jaar inruilen (auto van 40K) =

  Ca. 8000 euro al aan btw gevangen (wat helemaal niks toevoegd aan de waarde van de auto let maar op bij inruil) voor auto 1.

  Als de Skoda RS idd 50.000 is dan is dat weer mooi 10.000 euro aan BTW binnen.

  Das met 2 auto's maar liefst 18.000 euro (=2 nieuwe Citigo's) aan btw!

  En ik ga zeker hier op een autoforum niet beginnen over Wegenbelasting en accijnzen.

  Let op:
  Wel fijn als je een eigen zaak hebt dan kan je de BTW lekker aftrekken, zolang je maar omzet maakt.

  Persoonlijk zou er voor 50K een bloedsnelle jonge occasie bij mij voor de deur staan en zeker geen hagelnieuwe Skoda RS. Ik schrik me kapot als ik zie wat een tweedehands RS opbrengt bij inruil.
   
 17. sitechris

  sitechris Forumguru Donateur

  Een leuke 335i is ook niet verkeerd idd ;). Tweedehands kopen heeft voordelen, maar het in ontvangst nemen van een gloednieuwe auto is en blijft toch altijd heel bijzonder. Geen krasje, geen putje te zien. Zelf inrijden. Geeft toch altijd een goed gevoel, ook al kun je voor hetzelfde budget ook heel veel leuks kopen op de 2e handsmarkt. En ik denk niet dat de RS naar de 50k gaat. Eerder richting 40k met wat opties schat ik zo in. De nieuwe TSI motor scoort goed qua uitstoot, dus dat heeft gevolgen voor de vanafprijs..
   
 18. Luuk Thijssen

  Luuk Thijssen Forumguru

  @ Veejay, helemaal met je eens......een jong gebruikte 335, S4 of C350 zijn toch echtwel net even wat lekkerder dan de Octavia. Wat betreft een paar kleine krasjes en putjes; voor €500-750 issie vast weer als nieuw. Zo niet, dan betreffende exemplaar maar laten staan. Ik begrijp Chris ook weer wel, alleen in de categorie van hot hatches zit je bij 40k al wel redelijk aan de top. Als je die uit kunt/wilt geven zou ik ook lekker nieuw kopen. Bij een snelle cruiser is er boven die nieuwprijs van 40k nog wel wat leukers te verkrijgen is mijn mening ;)
   
 19. Rallye

  Rallye Forumguru

  Ik ben geen BTW-specialist, maar vergeet je nu niet de de inruilregeling? Als je een auto inruilt betaal je toch alleen over BTW over wat je bijbetaalt? Blijft duur, maar jouw berekening is, als het waar is wat ik zeg, wat overdreven....
   
 20. VEEJAY

  VEEJAY Forumguru

  Je hebt helemaal gelijk Rallye! Belangrijk is te realiseren dat in het eerste jaar voor een dure auto de BTW de grote afschrijver is, als ik het goed begrijp... (heb me er pas sinds kort in verdiept)

  Daarom misschien handiger om een dure Skoda eigenlijk links te laten liggen en als particulier een auto met meer restwaarde aan te schaffen. Dat was mijn gedachte toen ik klaar was met een O3 1.8TSI DSG Elegance Business edition met schuifdak te configureren :-)

  Of over drie jaar weer een leuk modelletje voor rond de 12K op de kop te tikken net zoals ik met de huidige gedaan heb... Maar nieuw? Nee dank je.

  Ps. leuk hoor Chris en Luuk, ik zat zelf aan een F30 328i te denken en jullie komen met een 335i aanzetten.. Maar wel logisch gezien jullie bij de 300+ brigade horen. Alles is relatief blijkt maar weer, zo ook wat een dure auto is en wat niet.
   

Deel deze pagina