Nieuwe superb, of...?

Bakboord1

Forumguru
Hier op de parking van mijn werk staat trouwens een zwarte S3 met zwarte grill, roofrails en raamomlijsting. Gunmetal tringlav-velgen en ik moet zeggen dat het een mooie bak is.
 

Sonck

Lid
Ehh Volvo, dat zijn toch die klonen van Ford die door de Chinezen op de markt gebracht worden?

daar heb je het goed mis !
Volvo is op en top 100% Volvo en zeker niet Chinees qua ontwerp , know how en denken
Gheely is de geldbron en maakte het mogelijk om van Volvo één van de beste autobouwers in de werled te maken met een duidelijke visie en een R&D die aan de top staat

Nu ik rij al 167000km met een 11-2016 S3 en zou totaal niet gaan voor de V60 , als ik het budget mocht hebben dan zou ik voor de V90 gaan :)
 

CharlesTucker

Forumguru
Enigszins off-topic, maar tegenwoordig is niet alles wat uit China komt van dubieuze kwaliteit, zowel qua ontwerp als bouwkwaliteit. Maar probeer maar eens het koren onder het kaf te vinden. Ergens grappig dat er tegenwoordig ook veel goedkope beroerde klonen gemaakt worden van de weinige goede Chinese spullen. Een bedrijf als Xiamo (wat onder andere hele goeie powerbanks maakt) doet ook veel moeite om aan klanten duidelijk te maken hoe hun spullen te onderscheiden zijn van slechte kopieen.
 

Gysman

Actief lid
interessante wending, leuke reacties! En hoewel ik vorige week overtuigd was van de S3, heb ik dit weekend een beetje zitten klikken op de site van volvo. Prachtige site/configurator, en toen begon ik toch wel weer gigantisch te twijfelen. Die HUD, en die midden console.... prachtig.

https://www.volvocars.com/nl/car-co...onic/personalize/optional-equipment?s=B8X32JM

Off topic, kan iemand mij uitleggen waarom die dsg pook zo gigantisch lang is? Ik had vroeger een O2 DSG, met een brede lage pook (zo een die ook in de kodiaq zit). Die is toch veel mooier? (tja smaken verschillen, ik weet het...

En over die betrouwbaarheid/kosten van een v60: De leasemaatschappij vindt dat een V60 D4 Momentum geartronic 190pk met veel toeters en nog meer bellen twv 55000 per maand net zo veel moet kosten als een S3 2.0 TDI 150pk Style Bus. DSG twv 47800. Geeft toch wel wat vertrouwen aan van de LM.
 

MaxN

Donateur
Ik denk dat de pook uit je o2 net zo lang is als die in de S3, alleen met ander uiterlijk.
Die van de Kodiaq heeft ook wel mijn voorkeur idd. Lekker kort. Toch weinig nodig met de automaat.
 

Tafkah

Forumguru
En over die betrouwbaarheid/kosten van een v60: De leasemaatschappij vindt dat een V60 D4 Momentum geartronic 190pk met veel toeters en nog meer bellen twv 55000 per maand net zo veel moet kosten als een S3 2.0 TDI 150pk Style Bus. DSG twv 47800. Geeft toch wel wat vertrouwen aan van de LM.

LM’s zijn volgens mij niets meer dan ‘ordinaire’ banken. Het leasebedrag heeft niets te maken met betrouwbaarheid, maar gewoon met kosten in totaal: (aanschaf + operationele kosten + winst + ? - restwaarde) / looptijd in maanden=leasebedrag

Daar zit weinig emotie of vertrouwen in...

Ik vermoed dat de volvo naar 4 jaar een hogere restwaarde heeft. Dat zorgt ervoor dat de kosten lager zijn.

Ach... keuzes... uiteindelijk kost de bijtelling jou wel meer..
 

Gysman

Actief lid
je rekensom klopt wel idd, maar in operationele kosten zit een risico-opslag. Voor een (naar verwachting) probleemauto zullen operationele kosten dus hoger zijn.
 

Bakboord1

Forumguru
Over 4-5 jaar zal deze Volvo als een van de eerste als tweedehands op de markt komen terwijl er voor de superb al veel meer aanbod is en het model misschien al vervangen door een nieuw type.
Daarbij hanteert Volvo volgens mij introductieprijzen en gaan deze in de toekomst omhoog (voor de t5 geldt dat zeker).
Dat maakt dat de afschrijving vermoedelijk lager is op de Volvo. En wellicht doet de importeur ook een duit in het zakje om het plaatje compleet te krijgen.
 

Skotavia3

Senior Member
In tegenstelling tot veel fora is het volvoforum echt wel een goed forum zoals het Skodaforum dat ook is.
Aardige en behulpzame mensen waar je snel een goed antwoord hebt als je een probleem hebt.
Misschien lijken Skoda en Volvo rijders meer op elkaar dan je op het eerste gezicht zou zeggen.
Was ook maar een grapje, ik heb nooit op het DAF(Volvo) forum gekeken.
 

Skotavia3

Senior Member
Sssst, de meeste Volvo kopers weten dat niet en denken dat het nog steeds een op en top Zweeds merk is, ipv Geely ;)

Maar, Ford klonen, dat was vroeger toch, nee? Waar de V50 eigenlijk een gecamoufleerde Ford Focus Wagon was bvb.?
Het is compleet onduidelijk welke Volvo nou een ge-upgrade Ford is en welke een echte Volvo.
Er zijn mensen die het weten, maar het loopt kriskras doorelkaar.
 

Bakboord1

Forumguru
@skoctavia de naam komt uit mijn studentijd waar ik (fanatiek) aan boordroeien heb gedaan en op bakboord kant mijn riem had. Omdat ik op boeg zat wat de eerste plek is in de boot is er een 1 aan toegevoegd.
I.t.t. wat mijn naam doet vermoeden heb ik helemaal niets met zeilen (of andere boten).
 
Het is compleet onduidelijk welke Volvo nou een ge-upgrade Ford is en welke een echte Volvo.
Er zijn mensen die het weten, maar het loopt kriskras doorelkaar.

Volgens mij is het heel simpel, alle modellen die we nu als "nieuw" zien (90-serie, 60-serie, XC40) zijn Geely-Volvo's, de rest is Ford. Hoeft zo slecht nog niet te zijn, de V40 stuurt erg fijn, je moest alleen bepaalde Ford/PSA motoren ontwijken. De 1.6 HDi is een fijn blok, maar behoeft een boel onderhoud.
 

Skotavia3

Senior Member
Dank u.
Ford stuurt inderdaad als de beste, volgens testen.
mijn laatste Ford was een Escort 1977. Reed heerlijk. Roestte nog beter.
 

CharlesTucker

Forumguru
Klopt, thanks voor de correctie. Wel grappig dat zij een hele website hebben opgetuigd om klanten te helpen de echte spullen te onderscheiden van namaak. Op de doos staat, op de kraslotmanier, een uniek nummer, je kunt op de website checken of dat een echt nummer is, en of het al eerder is opgevraagd, ze gebruiken zelf ieder nummer maar een keer. Ook geven ze de exacte gewichten van de diverse powerbanks, en ook de gewichten van de bekende namaakspullen, en zo waren er nog een paar trucjes. Overigens, die powerbank die ik van ze gekocht functioneert uitstekend, en wordt veel gebruikt. Wel werd hij, door een soort onderaannemer van die bolle webshop, geleverd in een doos waar "cheapchinesephones" op stond, mevr. Tucker was dus wel enigszins skeptisch :deuk:.
 

Snorremans

Senior Member
Probeer die 18" eens los te laten.. Ook ik had het zelfde dilemma. Ik had een dikke Octavia met mooie 18" wielen, zwarte grille, logo's enz.., vond het een dikke bak. Ik liep bij het configureren tegen de zelfde prijsverhoging aan als jij. 18" en de prijs gaat heel snel omhoog. Uiteindelijk voor de 17" standaard velgen gegaan en de auto maximaal behangen met accesoires. Style Business met wegklapbare trekhaak (werkt super), Techpakket Alcantara/Leer, lichtpakket, adaptive cruisecontrol en nog wat kleine zaken. Ik kan goed wennen aan de 17"! Blijft ook met 17" een fraaie auto. En, velgen heb je voor de buren zelf zie je ze niet zoveel. (laser white is een gave kleur) Superb.jpg
 

Gysman

Actief lid
Mee eens. Probleem waar ik ook mee zit is kettingen... Hou van wintersport. 18 inch en kettingen is no-go begreep ik.

Nu dus op de wishlist:
- 17 inch
- 1,5 cm fabrieksverlaagd (sport onderstel). Neem aan dat kettingen wel mogelijk zijn met 1,5 cm lager?
- spacers by @antara om de in mijn optiek echt wat te smal ogende 17 inch optisch iets dikker te maken.

De V60 lijkt van de baan, actiemodel is bij Leasemaatschappij ten einde, waardoor hij 35 euro duurder is en buiten budget valt. Helaas, maar voordeel daarbij is dat hierdoor de keuze wat makkelijker wordt.

Nu nog iets over dat lane assist wat via vcds aan te schakelen is. Heeft de auto als ik hem bestel zonder Licht pakket (smart light assistant met lane assist, LP3) de koplampen met wimpers? Zou jammer zijn als ik die niet heb...

Laser white inderdaaad mooi. Heb je ook sunset? Ik moet metaallak, dus voor mij wordt het moonwhite vermoedelijk.
 
Laatst bewerkt:

Snorremans

Senior Member
Kettingen weet ik niet. Hou meer van de zon.
Ik heb van alles de originele opties. Wimpers?
Ja sunset en achteruitrijcamera.
 
Bovenaan Onderaan