Led of in iedergeval meer licht

MacManiac78

Forumguru
Dimlicht is wel degelijk om te zetten naar LED. Er zijn al vele setjes LED verlichting die meer licht opbrengen dan xenonlampen. Strooilicht heb je niet met lenzen. Want lenslampen hebben shutters die strooilicht voorkomen. Heb je spiegelreflectoren dan moet je letten op de positie van de LEDs. (Alleen onder en boven gepositioneerd met reflector) Met een lens mogen de LEDs overal zitten.
Spiegelrefelectoren stralen meer licht uit, de spiegel "duwt" het licht vooruit. Bij een lens blijft een groot deel van het licht "opgesloten".
 
Laatst bewerkt:

floyd2

Forumguru
Er zijn al vele setjes LED verlichting die meer licht opbrengen dan xenonlampen. ".

Op papier misschien!!
Die ledlampjes die in in de auto passen hebben soms wel 20-30 brandpunten en een reflector is ontworpen op één/twee brandpunten.
Van een heleboel led's wordt het licht dus naar de verkeerde positie gereflecteerd.
Er zijn dus uiteindelijk maar een paar leds die het licht naar de goede kant schijnen en die kunnen (nog) niet in de buurt van een xenon komen.
De rest zorgt voor veel strooilicht en een verkeerd lichtbeeld.(vooral bij een reflectorlamp)
De toeleveranciers van ledkoplampen van de autofabrikanten moeten de grootse moeite doen en kosten maken om met een goeie lichtopbrengst/verdeling te komen en één of ander lampje uit china zou net zo goed werken in een gewone koplamp??
Ik heb er eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in hoor maar iedereen is vrij om het uit te proberen.
 

Arnout84

Senior Member
Ik heb een led H4 set gehad in de auto. Strooilicht was 0 echter was het lichtbeed vreemd en totaal niet APK proof. Het kwam qua lichtsterkte ook niet overeen met xenon. Ik ga binnenkort andere (kortere) xenon lampen proberen. Deze schijnen geen strooilicht te geven
 
@Joske

zo als belooft de foto als het wat donkerder is met led DRL
ik heb de led DRL er weer uit gehaald omdat ik ze te fel vond
 

Bijlagen

  • IMG_0211.JPG
    IMG_0211.JPG
    730,2 KB · Weergaven: 54
Laatst bewerkt:

MacManiac78

Forumguru
Hier worden nog steeds vergelijkingen gemaakt met cheap-ass SMD leds. Wat natuurlijk helemaal prima is. Moderne LED lampen hebben meerdere LEDs onder 1 lens, waardoor er 1 brandpunt is.
En komen met gemak met zowel lux, lumen als branduren boven dat van xenon uit. Moderne auto's met LED lampen hebben geen dimlicht meer maar rijden rond met stuurbaar grootlicht in meerdere projectoren.
 

MacManiac78

Forumguru
Voor de Fabia:

Voor: 2x BAY1s voor DRL, 2x H8 voor mistlamp, 2x T10 voor stadslicht, 4x H7 voor dim en groot.
Achter: 4x T10 voor achterlichten, 2x BAY15 voor remlicht. 1x BAY15s voor achteruit en 1x BAY15s voor mist.
LET OP! Knippers hebben een 120' of 150' pin ofset! --> BAU15s (Volgens mij de 120' versie) Beiden BAU15s, let dus GOED op welke je neemt. Eerst even kijken en opmeten dus!

Kies NIET voor lensloze ledlampen!! De lensloze LED's kosten NIX, maar leveren ook !NIX! aan lichtopbrengst.
 

turboturbo

Forumguru
Hier even een voorbeeldje van 'in ieder geval meer licht' van mijn Octavie.

Ik had voorheen al eens Osram Nightbreakers Plus gebruikt in mijn Fabia I, maar merkte nauwelijks tot niets van de extra lichtopbrengst.

Ik wilde deze lamp in mijn O1 nog eens een nieuwe kans geven. Ik was de afgelopen maanden zeer ontevreden over de lichtopbrengst van de kaarslampjes die er in zaten. Tot mijn vreugde ontdekte ik deze keer wel enorm verschil!

Op de foto is het verschil nog minder goed zichtbaar dan in het echt, dus 'kan je nagaan'.

LINKS = oude lamp | RECHTS= Osram Night Breaker+
osram.jpg

Ik weet niet wat het verschil is tussen destijds deze lampen in mijn Fabia (heb daar ook foto's van en je ziet simpelweg geen verschil) en nu in mijn Octavia. Mogelijke verklaringen: er zaten nu hele slechte en/of goedkope lampen in de Octavie (ze zagen er alleszins goed uit, niet zwartgeblakerd oid) of het verschil moet zijn dat de Fabia een H7 lamp voert, en de Octavia een H4 lamp.
 
Laatst bewerkt:

floyd2

Forumguru
Dagrijverlichting met koplampen:

???? gaan je dagrijlampen dan niet uit??(of dimmen je dagrijlichten niet als zijnde soort stadslicht)
Ik weet dat foto's een vertekend beeld geven maar ze zien er in ieder geval oogverblindend uit!:pieker:
 

Bolkm00d

Senior Member
Nogal.....
Maar de lokale autospecialist levert deze lampen waardoor ik eerst even kon kijken of het nog een beetje stond. Daarom bewust iets meer betaald.....
 
Bovenaan Onderaan