Krijg de RAMbam....

Maken of kraken?


  • Totaal aantal stemmers
    73

LT83

Forumguru
Mooi om te horen dat je de juiste keuze gemaakt hebt! Zo'n V8 is natuurlijk heerlijk en genoeg power om lekker vlotjes door het verkeer te gaan. De RAM is natuurlijk ook niet gemaakt voor extreme sportiviteit dus begrijp dat je voor je gevoel gewoon niets te kort komt :D
 

CDK

Forumguru
Afgelopen weekend een eigenaardigheidje meegemaakt met de RAM wat ik even met jullie wil delen.

Mijn 5th gen Limited is interieur en exterieur full LED, behalve het 3e remlicht en de daarnaast aanwezige laadbakverlichting. In de bak zelf zit wel weer gewoon LED.

Ik dus 2 witte Osram retrofit LED’s besteld als cargolight en een rode van hetzelfde type als 3rd brakelight en deze vervolgens geplaatst en getest, alles werkte en zag er goed uit, dikke prima dacht ik..

Dat bleek dus niet het geval, de volgende dag auto met de sleutel op afstand gestart om het interieur, de stoel en het stuur vast automatisch voor te verwarmen en na het ontgrendelen van de deur door middel van de sensor op de portiergreep aan te raken stap ik in en wil het contact aanzetten met de startknop, ondanks dat de motor al loopt moet je dan toch de startprocedure volgen met de voet op de rem de startknop indrukken, net zo als bij VAG. Dat lukte dus niet en kreeg de melding in m’n display dat de sleutel niet gedetecteerd werd. Wel de auto met de sleutel kunnen starten, wel het keyless entry systeem kunnen gebruiken en toch geen sleutel gevonden. Ik linkte al snel aan het LED lampje in het 3e remlicht en na enig speurwerk op Google bleek dat de boosdoener te zijn. FCA had kennelijk niet voor niets de keuze gemaakt om het 3e remlicht met een gloeipit uit te voeren :banghead: De LED geeft bij het indrukken van het rempedaal kennelijk een storend signaal af. Na vervangen voor de originele lamp was het probleem opgelost.
 

Eemspoort

Forumguru
Allemachtigs, dat verzin je toch niet... Zo veel LED's aan boord en die ene moet dwars liggen.
Beetje dom van zo'n groot concern. Dan zit de antenne zeker bij het 3e remlicht?
Anders zou ik het ook niet kunnen verzinnen.
En dan te bedenken dat veel auto-fabrikanten het 3e remlicht veelal als LED uitvoeren en de rest nog gloeilampen.
Het is eigenlijk lachwekkend...
 

JeSko

Forumguru
Eerste "probleempje" met de RAM, je moet nog veel onzin hebben met de RAM om bv de nieuwe O4 in te halen qua issues ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

Eemspoort

Forumguru
Aha! Dus van jaren '80 hebben ze in 1 keer de sprong naar 2021 gemaakt, beter!
Is dat niet alsnog in te bouwen??
 

hemi24

Forumguru
Mijn gevoel zegt dat je op internet ook gevallen tegen moet komen van RAM’s die niet willen starten als het 3e remlicht defect is...

Misschien werkt het wel gewoon als je ouderwets een vervangingsweerstand plaatst over het Ledje?
 

EdK

Forumguru
Maar goed je bent zeker al weer druk bezig naar de opvolger ?
Want je hebt die RAM nu toch alweer lang genoeg !?

En hoe gaat het verder met de MG ?
Zit nog met smart te wachten op een review van je !
 

CDK

Forumguru
@hemi24, nee de Hemi start gewoon als dat bolletje kaduuk is hoor, maar dat LEDje schijnt het sleutelsignaal te storen.

@EdK, nee deze blijft voorlopig hoor!!en off-topic de MG overtreft alle verwachtingen, natuurlijk zijn er zaken die beter kunnen, maar alle waar naar z’n geld. Wij zijn er dan ook erg blij mee als boodschappenwagentje.
 

CDK

Forumguru
Hallo trouwe volgers!

Gisteren hebben we met het gezin de paarden even uitgelaten in de weide waar ze thuis lijken te horen en toen we daar toch waren hebben we ze ook meteen wat te drinken gegeven ;)

Ik ben enorm onder de indruk van de terreinkwaliteiten van mijn RAM, er liggen 4 seizoensbanden onder van GoodYear, die uiteraard totaal niet geschikt zijn voor terreinrijden, maar desondanks was het een makkie voor de geweldige pick-up truck.

Het was een geslaagde klantendag die georganiseerd werd door Ria Bijvelds van www.dodgeram.nl / www.bijvelds.com Deze fantastische dame heeft een garagebedrijf dat uitsluitend gespecialiseerd is in RAM. Een bijzondere vrouw die elke klant koning weet te maken en waar niemand een nummer is. Sinds mijn eerste kennismaking ben ik daar oprecht van onder de indruk.

Het event vond plaats bij EVM19 gevestigd in de buurt van Tiel op het Eiland van Maurik nummer 19 te Maurik. We hebben lekker kunnen ‘spelen’ en zijn er goed voorzien van eten en drinken en elke bestuurder kreeg een cap zoals door de oplettende kijker van de video te zien zal zijn.

ed70c9c064763c79b47b6037d8b16cd9.jpg
9cc1c74b5911c96a20fa635ae091a9b2.jpg
ea672443e568a9651b69a0ab94b3665f.jpg
f3c757ef438290fd479cd0854b5938b3.jpg
068725d24f89644b2cfdbc7c889b8506.jpg


Vanmorgen een uurtje met HD reiniger aan het werk geweest om het BEEST van de bagger te ontdoen, dat was een aardig klusje om zowel het plaatwerk als het chassis weer proper te krijgen :) Aansluitend even door de krasstraat en we kunnen weer toonbaar op de oprit staan ;)

de5023b8a206278353601dcb013ebb36.jpg


Hieronder nog een paar filmpjes waarop te zien is dat een grote vent ook als een klein kind kan genieten :bloos:



 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan