Krakend onderstel

Ja, zoals ook al door anderen in dit topic genoemd, zijn de achterste draagarmrubbers van de voortrein meestal de boosdoeners, dat is dus voor de voorste draagarmen.
Kan je daar bij zonder een brug in je garage te hebben? Lag gisteravond met mijn zaklamp te kijken, maar keek niet goed volgens mij...
 

vanduuren

Nieuw lid
Goedemorgen,

Hebben er meer bestuurders last van een "krakend" onderstel, ik vermoed dat dit van de voorzijde komt. Vooral bij verkeersheuveltjes, glooiend wegdek hoor ik het niet, lijkt op "fel" inen uitveren?. Gek genoeg had ik dit ook bij mijn Octavia (2004 & 2011). is daar wat aan te doen?
 

Tees

Donateur
Zeker niet, ik denk dat er hele volksstammen met VAG auto's rondrijden die dit hebben. Het is bij VAG ook ruimschoots bekend hoor, een monteur in mijn Vakgarage werkte vroeger bij de Seat dealer en zei ook tegen me dat dit ruim en breed bekend is.
 

Sjoda Octaaf

Actief lid
Deel u oplossing ook mee, nu weten we niet wat eraan gedaan hoe eenvoudig de oorzaak opgelost is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Tees

Donateur
Gelukkig is het eenvoudig zelf op te lossen ben ik sinds kort achter. Rijd alweer een tijdje kraakvrij
Helaas is het geen echte oplossing, maar uitstel van executie. Het werkt een tijdje, maar naar mate de slijtage van de rubbers verder gaat, steeds korter. Tot het punt dat het nauwelijks meer werkt, en vervanging de enige echte oplossing is.
 

Tees

Donateur
WD40 Specialist Siliconenolie is het antwoord. Of een andere spuitbus siliconenolie, dat zal lager verschil niet maken.
 
Heb van de week Ballistol “silikonenspray” op de achterste lagers aan de voorzijde gespoten en geen gekraak meer. Ondanks dat het uitstel van executie blijkt te zijn, ben ik best tevreden met het resultaat!
 
  • Leuk
Waarderingen: Tees

KaRoQ-2023

Actief lid
Ook bij mijn RS (2014) gekraak aan de voorkant, vooral bij ver uit-/inveren, korte dorpels. Insmeren door dealer helpt kort.
Probleem is vaker erger als het koud is. Zijn rubbers stugger en "kraken" dan duidelijker.
Nieuwe monteren helpt, oa bij een van onze fabia 1 laten doen (kraakte ook, evenals onze Polo 6R uit 2009).
Onze Polo 6C GTI uit 2016 nog niet......
 
Wat gebruik je dan van Neverseez @redriver? Ik gebruikte bij m'n F1 meestal WD40 Silicone spray, dat werkte goed. Hierboven lees ik ook al WD40 rubber spray. Bij m'n O2 is t tot nu toe nog niet nodig geweest, al hoorde ik vorige week wel een paar kraakjes die daarop leken.

De PU bussen zijn ook beschikbaar voor Skodas, ze worden vaker bij bijv Seats toegepast, maar dat is dezelfde maatvoering.
Ik zou er graag achterkomen wat voor PU bussen dit zijn.
Doe ik de juiste aanname als de auto met PU bussen stijver is?
 
Bovenaan Onderaan