Kodiaq vragen en weetjes

EdK

Forumguru
Door de corona en het weinige verkeer op de weg maak je nu zuivere reistijden.
Ik gooi de cruise control aan en kachel naar me klanten met een gangetje van 100KM/u op GPS.
Af en toe zet ik hem ff naar de 110 om in te halen en dan zak ik weer af naar de 100.
Mijn reistijden zijn echt niet veel langer geworden op dit moment van rust op de wegen.

Wat het gaat worden straks als de file's weer tevoorschijn komen en de vele ongelukken gebeuren ??
Vermoed zo dat de reistijd dan wel langer gaat worden, maar heeft dus andere oorzaken.
Die 20/30 Km die we hebben moeten inleveren hebben echt niet zoveel invloed op totale reistijd !

En totale verkeersbeeld is momenteel stuk relaxter op wat idioten na die de kranten en verdere media niet volgen en nog steeds als idioten rijden met snelheden dik boven de 130.
En heel frappant is dat er in meeste gevallen sterren of blauw/witte logo op die karren zitten....
 

Canon-Eye

Forumguru
En heel frappant is dat er in meeste gevallen sterren of blauw/witte logo op die karren zitten....
Een jaar of 30, 40 geleden was dat ook al zo! :jaja:
Tegenwoordig zie ik naast deze twee merken ook nog veel auto's met 4 ringen op kop en kont...
 

Tinus78

Forumguru
Mooi stel professionele prutsers bij elkaar die dealer. Je forummakkers hadden de mogelijke oplossing al gegeven. :D

uiteindelijk kan de dealer er ook niets aan doen dat je de sleutel kwijtraakt in de auto. Als je er zelf dan van overtuigd bent dat ie er niet ligt, dan is wel lang zoeken in zo ruime wagen.

het mysterie is dan opgelost, maar alleen de afwikkeling ervan kan nog weleens lastig worden als de visie van de dealer en jouzelf zover Uit elkaar liggen.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: G.P.

Frenk21

Forumguru
Weet iemand of het te doen is om areaview op de kodiaq te installeren? Ik wil eigenlijk mijn huidige beer gaan inruilen voor een sportline, maar wil er areaview op hebben. Helaas is dat in NL niet te bestellen. In Duitsland wel. Daar staat het voor €750,= op de prijslijst. Dat begrijp ik dan nog wel, omdat er een andere gril en spiegels op moeten. Maar is dat “makkelijk” te vervangen en aan te sluiten. Buiten het feit dat de camera’s gecallibreerd moeten worden. Iemand hier al ervaring mee?
 

Tinus78

Forumguru
Ik heb begrepen dat sommigen het bij de dealer voor elkaar hebben gekregen om toch buiten de standaard mogelijkheden in nederland bepaalde opties of versies te bestellen.
Wellicht dat via jouw dealer dit wel te bestellen is. Een goede verhouding en goed gesprek is wellicht de remedie.
Zeker in deze tijd vermoed ik dat een dealer (en importeur wellicht) meer flexibel is.
 

Frenk21

Forumguru
Als het zover is inderdaad maar eens met de dealer gaan praten wat de mogelijkheden zijn. Als ik het achteraf ingebouwd wil hebben kost het ong €2250,=. Vind ik wel erg veel:pieker::nono:
 

Sjuppie2001

Actief lid
Als het zover is inderdaad maar eens met de dealer gaan praten wat de mogelijkheden zijn. Als ik het achteraf ingebouwd wil hebben kost het ong €2250,=. Vind ik wel erg veel:pieker::nono:

Maar volgens mij zou je dat nog een 'beetje' kunnen compenseren, want volgens mij wordt alles vervangen (spiegels en cameras achter) dus die zou je eventueel weer kunnen slijten aan een iemand anders? (Ik wil tzt ook nog eens kijken voor area view idd, dus was ook al beetje aan het rondkijken :D)
 

hemi24

Forumguru
Waarschijnlijk zitten beide achterlichten van de fietsendrager op één pool (links, 7/58L) i.p.v. geschieden op links (7/58L) én rechts (5/58R).

Rem loopt via 1 pool, géén idee hoe je daar een controlemelding van krijgt, wellicht via de weerstandswaarde o.b.v. dat dit doorgaans 2 stuks 25W lampjes zijn.

Zeker weten dat het een melding is van de ACC en niet van de dodehoek-bewaking die uitgeschakeld is?
Die zou je bij een paardentrailer ook moeten krijgen volgens mij..?
 
Laatst bewerkt:

hemi24

Forumguru
Tenzij het duplo lampjes zijn dan delen ze de fitting en de massa, wat een en ander wel zou kunnen verklaren (weg van de minste weerstand).
Dus of je leert ermee leven, of je geeft beide achterlichten van je fietsendrager een eigen pool in de stekker...

Het niet functioneren van je cruisecontrol kan ik zo niet verklaren.
 

3svbe

Nieuw lid
De vraag is hier ooit voorbij gekomen of je bij 7 zitter de 3de rij kan verwijderen, maar vind het niet direct meer terug met de zoekfunctie. Bij deze kan ik bevestigien: Bij de 7 zitter is het mogelijk om de 3de zetelrij te verwijderen voor extra plaats, er is wel een setje schroevendraaiers en imbussleutels voor benodigd. Het is dus niet erg handig om geregeld te doen, maar zeker mogelijk zonder enige schade of moeilijkheden, en dus ook haalbaar voor jaarlijkse vakantie of dergeijke.

Hier een foto van mijn auto vorig jaar na de vakantie (ervoor geen foto genomen, en had beter de foto genomen na het stofzuigen eigenlijk:itwasntme:)
Dit is Belgische 7 zitter met Canton subwoofer in reservewiel. Subwoofer en reservewiel kan je naar keuze ook laten zitten of uithalen voor nog extra plaats. Zelf had ik plankje voorzien bovenop reservewiel en subwoofer op zijn plaats gelaten.

De fotos in meer detail:
https://photos.app.goo.gl/Aj4tjgxwGe72BZb9A

skodaBoot.jpg


Helaas is de wagen intussen te koop wegens omstandigheden. Voor de kenners van alle technische mogelijkheden en opties : Alle info en recente detailfotos van de wagen.
 

Canon-Eye

Forumguru
Ik wil er niet mee leven. Ik ga komende zomer met fietsen naar Frankrijk en ik wil de cruise controle kunnen gebruiken. :(
Is het een optie om de fietsdrager van nieuwe 13-polige bedrading te voorzien? Dat kan eventueel betekenen dat de lichtunits vervangen moeten worden zodat rem-en achterlichten ook netjes gescheiden van elkaar worden aangestuurd.
Voordeel van zo'n modernisering is dat je meteen ook werkend achteruitrijlicht en mistacherlicht op je fietsdrager kunt installeren.
 

jesse_s93

Donateur
@G.P. , volgens de handleiding van de Kodiaq:

Probleemoplossing. ACC niet beschikbaar.
› De motor afzetten en weer starten.
Indien ACC nog steeds niet beschikbaar is, de remlichten van de wagen of van de aangekoppelde aanhangwagen controleren.
› Defecte gloeilampjes vervangen.
› Als de remlichten werken en ACC nog steeds niet beschikbaar is, de hulp van een specialist inroepen.

Blijkbaar heeft het "kapotte" remlicht te maken met het niet beschikbaar zijn van ACC. Ook wel logisch eigenlijk. Mocht de ACC remmen, dan is dat niet zichtbaar voor je achterliggers. Dat is gevaarlijk. Ik zou de bekabeling van je fietsendrager eens controleren als alles wel goed werkt, zoals hierboven ook is benoemd. Dan zal waarschijnlijk ook het probleem met ACC verdwijnen.

https://ws.skoda-auto.com/OwnersMan...9/Manual/Kodiaq/A_SUV_Kodiaq_OwnersManual.pdf, pagina 189.
 
  • Leuk
Waarderingen: G.P.
Bovenaan Onderaan