Het grote auto-wassen topic

Topic in 'Car Cleaning & Detailing' gestart door Joske, 20-08-2013.

 1. MaxN

  MaxN Forumguru Donateur

  Maar volgens mij geeft niemand hier aan dat het met de duurste spullen moet gebeuren. Die worden hier ook niet genoemd. Het is nog altijd aan de mensen zelf wat en waar ze het kopen. En of ze het met dure of goedkopen spullen willen doen.
  Ik heb deels de goede(dure) producten, maar ook de goedkopere producten omdat ik er geen meerwaarde in zie om daarvoor de duurste te kopen.
   
  Cordoba en RoyK vinden dit leuk.

 2. s-line

  s-line Forumguru

  Ik was ook al jaren mijn auto’s met de shampoo van de action( klaro) en merk persoonlijk eigenlijk geen verschil in glans of vuilafstotendheid met de voorheen door mij gebruikte mequiars shampoo. Ja alleen in mijn portemonnee 1€ de liter tegen 35€ de 5 liter...
   
  Laatst aangepast: 12-04-2019
  boontjeRS, Goofy@5E en Captain Hook vinden dit leuk.
 3. Rofffel

  Rofffel Forumguru Donateur

  Ieder zijn ding maar laten we wel fair blijven: een (echte) detailer weet wel waar hij/zij het over heeft.
  Ik behoor zelf tot de categorie en ben juist van het detailen gaan houden vanwege het feit dat bepaalde producten een bepaalde uitwerking geven waardoor het een sport wordt.
  Daarbij zijn er ook zeker abnormaal prijzige producten die, naar verhouding, weinig meerwaarde bieden.
  Desalniettemin zijn de gerenommeerde poetsspullen vaak veel zuiniger/effectiever te gebruiken waardoor het zijn meerprijs weer terug verdient met een beter resultaat.
  Ik breng mijn auto bij iedere detailbeurt weer terug in nieuwstaat waardoor ik weer een half jaar ECHT kan genieten.
  Een autoliefhebber laat zijn auto niet van binnen naar buiten slijten in mijn wonderenwereld. Mijn perceptie hoeft geen waarheid te zijn maar lijkt me wel representatief tov de overige autoliefhebbers.
   
  kwillems, Cordoba, Boezzie1407 en 5 anderen vinden dit leuk.
 4. Corné de Kluijver

  Corné de Kluijver Forumguru Donateur

  Ik bestel de detailingproducten tegenwoordig in het Verenigd Koninkrijk, als je een geldig NL btw nummer opgeeft kan je tax free shoppen. Je betaald wel een paar euro verzendkosten, maar meestal haal je die er DIK uit t.o.v. Carclean prijzen. Betrouwbaar adres en snelle levering (3 dagen met DPD) https://www.cleanyourcar.co.uk
   
  Laatst aangepast: 13-04-2019
  kwillems vindt dit leuk.
 5. GJ M

  GJ M Forumguru

 6. Corné de Kluijver

  Corné de Kluijver Forumguru Donateur

  Gewoon proberen @GJM :jaja:
   
 7. kwillems

  kwillems Forumguru Donateur

  Legaal is dit uiteraard niet.
   
 8. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  @Captain Hook Als ik het zo lees, doe je een stel aannames die nergens in dit topic terug te vinden zijn, en zover ik kan beoordelen ook behoorlijk bezijden de werkelijkheid zijn.

  Wat voorbeelden:
  - dreadlock washmitts, zoals ik ze genoemd heb zijn officieel Chenille washmitts, en zijn goedkope dingen (pakweg een euro bij winkels als de Action), maar doordat veel vuil tussen de 'dreadlocks' verdwijnt en niet over de lak schuift behoorlijk effectief. Ter vergelijk een goede of dure washmitt kost typisch 10-30 euro.
  - er is hier niemand die beweert dat duurdere producten per definitie beter zijn. Persoonlijk ben ik ook nooit een fan van Meguiar's geweest: te duur voor wat in werkelijkheid een matig product is. Meguiar's is een voorbeeld van een goede naam die opgebouwd is door veel reclame bij mensen die weinig kennis van zaken hebben. Meguiar's producten zijn ongeveer per definitie combinatieproducten waardoor het resultaat altijd minder is, en vaak nog vol met olie-achtige componenten die krassen een paar wasbeurten lang verhullen.


  En of niet-doen voor het milieu nu zo goed is? Auto niet wassen en door bijv. ingebrande vogelpoep 5 jaar eerder naar de sloop brengen wegens doorgerotte plaatdelen is beter voor het milieu? Of een andere: ramen en lampen van de auto niet wassen vanwege het milieu, maar dan wel een aanrijding omdat je het niet goed kon ziet (of niet gezien werd door met vuil verduisterde verlichting), is beter voor het milieu, en de milieubelasting door schadeherstel tellen we niet?

  Naar mijn mening lees je iets wat er niet staat Captain Hook, en is de werkelijkheid een stuk genuanceerder en niet zwart-wit.
   
  Laatst aangepast: 13-04-2019
  MaxN, HarrieSkoda en RoyK vinden dit leuk.
 9. RoyK

  RoyK Senior Member

  Je kunt het ook zien als een mooie Maas in de wet.... Je bent een dief van je eigen portemonnee om het niet te onderzoeken.
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 10. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

  @Cordoba Lees nog maar eens goed: https://www.skodaforum.nl/forum/i/het-grote-auto-wassen-topic.20102/page-33#post-816334 ;)

  En vooral dit stukje:

  BTW: zo lang de meeste autorijders, harder rijden, 'sportiever' rijden, meer power (ik refereer hier slechts aan b.v. een kleine witte VAG auto of allerlei RS materiaal), herrie makende uitlaten, dikker rubber, en 0-100 getalletjes belangrijk vinden dan een fles al dan niet goedkope shampoo... Ahum... wie was er ook al weer goed bezig voor/tegen het milieu?
  Ik bedoel maar... Houden we onszelf niet voor de gek?

  Volgens mij is nog altijd de beste manier om iets te doen wat goed is voor onze wereld, is om het juist niet te doen. :pieker: Gewoon niet doen. (en dat geldt voor vrijwel alles). Maar ja, da's niet cool, da's niet sexy.


  Dus @Cordoba volgens mij bedoelen we hetzelfde, maar zeggen het alleen anders.

  Ik heb het niet specifiek over alleen wassen/poetsen, maar over van alles wat we doen en eigenlijk beter zouden moeten laten...
  (mezelf incluis)

  M.a.w. als we echt begaan zijn met de wereld om ons heen, dan zouden we eigenlijk een hoop dingen gewoon niet moeten doen.
  En niet hoegenaamd compenseren of met digitale weesgegroetjes ons schuldgevoel proberen af te kopen. :bloos:

  En de rant over dure sponsjes en gehypte flesjes shampoo ging vooral over de absurditeit van de marketing bs die daarom heen gelardeerd is. En waar klaarblijkelijk (?) toch velen voor vallen.
  Zo las ik iets over een sjieke shampoo die zelfs siliciumdioxide (zowat het meest voorkomende materiaal op aarde!) bevat en een lekker luchtje heeft! Wow; wat een uitvinding!

  Want als iets duur is, dan moet het wel goed zijn! Toch? :koffie:
  Nog opmerkelijker is het, dat wanneer je daar dan kritische opmerkingen over plaatst, er nog nauwelijks naar de feiten wordt gekeken, maar opinie en emoties de boventoon voeren. Jammer; driewerf jammer.
  (zo denk ik b.v. nog met weemoed terug aan het LED lampen verhaal)

  Als ex-psych heeft meneer @Rosinfield hier vast wel een fraaie term en verklaring voor...
   
  Laatst aangepast: 13-04-2019
 11. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Ik geloof dat marketing-psychologie niet helemaal de specialiteit van Rosinfield is. Overigens iedereen inclusief ikzelf, denkt niet gevoelig te zijn voor reclame, en ongemerkt laten we ons toch allemaal (deels) sturen door reclame. Persoonlijk selecteer ik mijn aankopen vooral op 'waar-voor-je-geld' en of het past bij mijn eisen/gebruik, niet zozeer op de prijs of imago.

  Overigens vraag ik me wel af wat je verstaat onder 'dure sponsjes' en 'gehypte flesjes shampoo'. Die zijn er beslist, maar als ik met 1 klein flesje shampoo van pakweg 8 euro, mijn auto zo'n 12-15 keer kan wassen, denk ik dat het niet duur is, ondanks dat de shampoo per ml een stuk duurder zal zijn dan die van bijv. de Action. Het merk van die shampoo: Poorboys World.
  [​IMG]
   
 12. GJ M

  GJ M Forumguru

  Kan t ook gaan gebruiken om de "panelen schoon te maken". Dit zal dan net zo legaal zijn als al die fietsplannen die ingevuld worden omdat men met de fiets naar het station fietst om vervolgens met het openbaar vervoer naar het werk te gaan :maakmegek::thumbsup:
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 13. GJ M

  GJ M Forumguru

  Zal eens een keer kijken
   
  Corné de Kluijver vindt dit leuk.
 14. ramniv

  ramniv Senior Member

  Sorry, nog niet gereageerd zie ik. Dat kan ik zeker! Dank u...
   

Deel deze pagina