Amundsen Het grote Amundsen-topic

Ajwesters

Nieuw lid
Precies om die reden inderdaad. Los daarvan heb ik carplay nog niet laten activeren voor €235.... heeft in mijn ogen nog niet zoveel toegevoegde waarde.

Binnenkort toch maar even langs de garage om houder er in te laten zetten.
 

Rallye

Forumguru
Maar heb je nu een houder uit een Octavia II in een III proberen te zetten, of was er een ander probleem?
 

Ajwesters

Nieuw lid
Ja, dat wil ik proberen. Zo op het oog moet dat lukken, maar daarvoor moet ik dus die amundsen er uit hebben. Dat is het probleem. Ik kan nergens vinden hoe ik dat kan doen.

En ik wil een houder aan het dashboard. Niet zon lelijk brodit ding in een ventilatierooster
 

Rallye

Forumguru
Hmm.
1) Juist Brodit maakt geen houders voor het ventilatierooster, maar juist voor dasboardmontage (zie http://www.brodit.com/productList.h...d=Skoda&model=Octavia+III&year=2015&pn=prod);
2) Die houders zijn autospecifiek en de Octavia III is echt een andere auto dan de Octavia II.

Brodit zorgt er bovendien voor dat de houder niet in de weg zit voor de airbag. Het monteren van een houder voor een ander autotype is dus niet aan te raden.

Wil je de houder per sé naast de radio (waar hij in de Octavia II ook zat) dan is de kuda wellicht iets voor je: http://www.telefonkonsolen-shop.de/...id/Octavia-ab-2013/Skoda-Octavia-ab-2013.html

Edit: @MadDog2K was me net voor.....
 

Rallye

Forumguru
@Ajwesters Even voor degenen die deze thread over een poosje lezen. Voor de Octavia III zijn er twee houders van Brodit, zie de link bij mijn post. De ene zit voor (en dus niet in) het ventilatierooster, zie http://www.brodit.com/product.html?id=854885&pn=prod);&brand=Skoda&model=Octavia III&year=2015 en de andere zit aan de A-stijl, zie http://www.brodit.com/product.html?id=804887&pn=prod);&brand=Skoda&model=Octavia III&year=2015

Wellicht beide inderdaad niet de plek die je gewend bent, dus dan zou ik voor de Kuda gaan.
 

Rallye

Forumguru
Ik heb gisteren eerste het bestand van @fireben geïnstalleerd (nog bedankt!) en mij toen bedacht dat ik misschien zelf ook wel iets kon fabriceren. Dus flitspaalbestanden van POIplaza gehaald (als .csv voor Garmin) en via de VW-site geconverteerd. Update verliep goed. Nog geen kans gehad om te checken of het ook werkt....
 

hemi24

Forumguru
Nu heb ik hier een vervolgvraag : Ik mag een half jaar een Skoda Octavia III RS rijden met een Amundsen systeem . Zie bijlage HW/SW Versie . ( heb de kaart al wel geupdated ) Ik heb netjes via de VW methode een Meine_Poi_Sammlung aangemaakt. Deze eerst direkt op een SD kaart uitgepakt , systeem kan de data niet lezen en daarna eerst uitgepakt en toen naar SD geschreven , helaas zelfde resultaat..... Wie een tip heeft , mag het zeggen....:cry:

Gokje: auto uit 2015 of eerder..?
 

SimonW

Nieuw lid
Goedemorgen, vorige week heb ik een octavia III gekocht van eind 2013 met een Amundsen navigatie. Ik heb op de kaart geen weergave van wegnummers en straatnamen. Klopt dit? Als ik bijvoorbeeld op de A50 rij krijg ik alleen een rood leeg vakje en binnen de bebouwde kom allemaal kleine grijze icoontjes.
 

SimonW

Nieuw lid
Ik heb zojuist op die link gekeken. ECE 2017 zou de laatste versie moeten zijn. Ik heb deze ook in de navigatie zitten op dit moment. Iemand enig idee wat er mis kan zijn. Of moet ik misschien deze versie nogmaals downloaden? Ik weet niet of dit namelijk weer problemen kan geven?
 

goom

Lid
Wie kan mij vertellen hoe ik de sd kaart kan dupliceren?
Ik heb het inmiddels met een clone programma geprobeerd maar dat lukt niet.
 

Rallye

Forumguru
@goom Zou ook niet mogen van de forumregels. De SD-kaart voor de MIB-Amundsen is inderdaad goed beveiligd. Ik heb nog niet gehoord dat die beveiliging te doorbreken is. Wat is je probleem? Heb je geen kaart, of is heb je (bijvoorbeeld omdat je drie jaar geleden voor het eerst kaarten hebt geïnstalleerd) geen recht meer op gratis kaarten?
Volgens Pon moet je deze hebben: http://webshop.pondealer.nl/index.php?route=product/product&path=59_186_188&product_id=678


N.B. Je moet wel de originele SD-kaart gebruiken. Deze liever niet formatteren maar gewoon leeghalen. Dan de nieuwe kaart er op zetten. "Zomaar een SD-kaart" werkt niet.

@SimonW Het gaat niet om een nieuwe versie, maar om het (mogelijk) herstellen van de kaartinfo. Daarom de kaart opnieuw downloaden en op de SD-kaart zetten. We horen graag of je probleem hierdoor verholpen is.
 
Laatst bewerkt:

goom

Lid
waar uk bang voor ben is dat als ik de originele kaart leeg maak en dan de update er op zet dat die het dan niet meer doet
en dan ben ik echt de pineut
daarom wil ik een back up hebebn van een andere sd kaart
 
Bovenaan Onderaan