Amundsen Het grote Amundsen-topic

servies

Forumguru
Ik vind toch 250 euries een hoop centen voor zo een code..... ik zou graag zien dat dit via VCDS geactiveerd kon worden tegen bijv. een kratje bier ofzo

Groet Stefan
Dat vind ik idd een schandalige prijs.
De activatiecode is/was te koop rond de €140 en het is hooguit 20 minuutjes werk...
 

servies

Forumguru
@servies Hoezo "is/was te koop"? De code is toch gewoon te koop?
De code was een tijdje geleden in het buitenland te koop voor ongeveer €140... dat bedoelde ik...
Nu heeft PON er blijkbaar weer een flinke opslag bovenop gegooid... Door hun eigen onbenulligheid kon ik het destijds niet bestellen en nu mag ik extra gaan betalen...

De Duitse webshop:
https://zubehoer.skoda-auto.de/details/000054830A

Sowieso is daar veel meer te koop...
 

StefanN

Forumguru
1) ik weet niet wat mijn garage betaald heeft voor de code;
2) waarschijnlijk is de door @StefanN genoemde prijs inclusief uurloon?

Bedankt voor de link trouwens; nu heb ik ook een link naar de activeringssoftware voor de voice control (https://zubehoer.skoda-auto.de/details/000054802A of de duurdere https://zubehoer.skoda-auto.de/details/000054802, verschil onbekend)!
Zal idd incl. arbeid zijn. Mijn dealer zei dat het geactiveerd kon voor 250 euro, maar dat het eigenlijk zonde van het geld was omdat er nog zo weinig mogelijk mee was....

Groet Stefan
 

f71

Nieuw lid
Ik heb sinds kort een Octavia uit 2011, met daarin een Amundsen+ radio/navigatie.
Heel tevreden mee, navigeert prima en overzichtelijk en is erg snel met het bepalen van de locatie.

Echter de kaarten zijn verouderd aan het worden dus ik moet me verdiepen in het updaten daarvan. Mogelijk kan dit forum wat helpen want via het VIN nummer en de Skoda site zag ik (voor kort) geen updates...

De vraag die mij bezig houdt is of ik mijn smartphone met Google Maps kan "casten" op het scherm van de Amundsen+.
Dat zou ik de allermooiste oplossing vinden. Iemand hier ervaring mee?
 

andrehj

Forumguru
Nee. Gaat niet. Gratis updates zijn er ook niet. Betaalde updates kun je kopen bij de dealer. Vaste prijs is 200 euro, maar er zijn geregeld acties om updates voor rond de 100 euro te bemachtigen.
Wees overigens voorbereid: Het meest actuele kaartmateriaal van VAG loopt over het algemeen minimaal 1,5 jaar achter op de werkelijkheid.
 

Rallye

Forumguru
Bij jouw Amundsen+ werkt de methode met het VIN-nummer niet; dat is voor de MIB Amundsen van de Octavia III. Er is op dit moment wel zo'n €99-actie: https://shop.skoda.nl/auto-accessoires/car-electronics/navigatie-updates/

Casten wordt moeilijk. Wellicht kun je een Chromecast in een HDMI-naar-composiet-switch (http://www.allekabels.nl/hdmi_kabel..._g7Xgmzy3ONhbW_m7Dvj2D_NVtqmswKisihoCvVbw_wcB) steken en die aansluiten op een (hopelijk aanwezige) ingang voor de acteruitrijcamera?

Kun je misschien niet gelijktijdig navigeren en radioluisteren.....
 
Laatst bewerkt:

harleyroadking

Senior Member
Even een vraag:
Als je de bestanden(navigatie) op het sd kaartje kopieerd, moet je dan alsnog de software update in het systeem activeren of leest hij gewoon de gegevens van het sd kaartje af.
 

Rallye

Forumguru
Bij een MIB Amundsen staan de navigatiegegevens op de SD-kaart, de MIB Amundsen heeft daarom altijd de originele SD-kaart nodig: anders doet je navi het niet. De nieuwe kaarten bij een "update" komen dus in plaats van de oude kaarten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Columbus worden de navi-gegevens dus niet naar het systeem geüpload.

Voor (eventuele) systeemupdates maakt het niet uit welke SD-kaart je gebruikt. Dat hoeft dus niet de originele Navi-SD-kaart te zijn: ook zonder navi-kaart moet je updates kunnen doen. Deze schrijft hij wel naar het systeem, via de updatefunctie. Daarna kan die SD-kaart er (zo neem ik aan; voor mijn auto waren er geen updates) weer uit.
 
Laatst bewerkt:

philippe bakker

Forumguru
skoda maakt reclame en de gps update kost er 189 euro. voor mij geeft dit nu niet want das een kost voor de zaak. maar mijn vraag: wanneer vernieuwt skoda de updates? dus maw stel ik steek deze en volgende maand komt de nieuwe uit..... iemand een idee ?
 
Bovenaan Onderaan