Groupbuy (mini-meeting) TVS Engineering

Welke tuning zou je willen laten uitvoeren ?

  • Alleen motortuning

    Stemmen: 18 40,0%
  • Alleen DSG tuning

    Stemmen: 6 13,3%
  • Combinatie motortuning met dsg

    Stemmen: 10 22,2%
  • Ik kom alleen maar kijken en neem m'n eigen brood mee ;)

    Stemmen: 6 13,3%
  • Ik wil alleen rollen als hier tijd voor is en anders kom ik voor de gezelligheid :)

    Stemmen: 5 11,1%

  • Totaal aantal stemmers
    45

Rosinfield

† In Memoriam
Wat me wel vaker opvalt, is dat je door de manier waarop er over wordt gesproken en er aandacht aan wordt besteed, de indruk zou kunnen krijgen dat pk's belangrijker zijn dan koppel.
 

vleier

Forumguru
Ik merk dat vooral mijn band3n nu moeite hebben met de koppel( voorwaardse kracht)
En ik kon niet op de bank nee. Mijn auto bleef in de beveiliging schieten en wpu dan niet boven de 4000 toeren komen.
 

B.Stuurder

Forumguru
Heel verhelderend @Rosinfield. Ik begrijp nu ook waarom de prestaties qua 0-100 en topsnelheid van de RS en de 1.8 TSI niet zo heel ver uit elkaar liggen, maar de weg naar de top wel korter duurt bij een RS. En wat tuning bij een goede tuner, die schrijft op de motorkarakteristiek, kan doen. Een 1.8 met een 7dsg kan veel sneller zijn dan een RS met hetzelfde vermogen en koppel.
Het belang van het begrip van de motor en versnellingsbak door de tuner is mega. Wat het prijsverschil tussen een om de hoek tuner en een specialist meer dan wegpoetst.
 

vleier

Forumguru
jha ik heb ook een FWD.
Nu kon bij mij de ESP niet uit gezet worden.
Normaal is dan de oplossing dat je de ABS kabels los trekt maar nu had mijn auto dan door dat die dan op een testbank staat en dan niet hoger gaat dan 4000 toeren. dus ze konden geen goede meting doen.
 

CDK

Forumguru
dat is een beetje kort door de bocht @vleier, maar het is wel logisch dat je daar in de buurt zit. Zou ook zomaar meer kunnen zijn. Kl@ten dat het niet ging werken op de bank. Blijft toch raar dat er zo nu en dan een auto is die 'slimmer' is als de rest. Heb het nu al een aantal keer gehoord en gezien helaas.
 

Schippersss

Forumguru
Met alle respect hoor. Maar tvs doet veel projecten en daaronder 4wd. Snap eindelijk niet dat ze nog geen superflow 4wd bank hebben. Ze zullen voor de 4wd projecten wel uitwijken naar een andere 'collega' maar tvs is toch wel een grote om dat zelf te kunnen. Nu als de computer ingrijpt, kunnen ze geen meting doen.

Maar als hij niet boven de 4000rpm is gekomen, he hebben ze dan goed kunnen afstellen? Of is er een std chip erin geladen? Weet nog wel dat @Thokozanoah een flinken dip had, die alleen op de bank zichtbaar was.
 
Laatst bewerkt:

Cherokee

Senior Member
Ben ook erg benieuwd naar de grafieken! Zijn er nog 1.6 tdi's (105pk oorsprong) gechipt? Erg benieuwd naar de winst daarbij :-)

Verstuurd vanaf mijn Wileyfox Swift met Tapatalk

Ik DSG en Stage 2 laten doen. Zodra de grafiek binnen is zal ik het posten.
 

LT83

Forumguru
Je kunt hem natuurlijk ook op de weg op maat afstellen, rollenbank is alleen wat makkelijker.
Weet niet precies hoe het zit maar volgens mij kun je door de waarde van de luchtmassa meter te loggen al vrij nauwkeurig zien wat hij ongeveer aan vermogen moet leveren. Tenminste iets in die geest heb ik volgens mij ooit ergens gelezen
 

vleier

Forumguru
De bestanden zijn ingeladen in de computer en daarna op de weg uitgeprobeert.
Nu heb ik wel het vertrouwen in hun dat ze dat vaak genoeg hebben gedaan.
hij regelde het af op de achterbanden. dus doordat die niet draaiden kon die geen test uitvoeren.
Zo legde iemand het mij uit net.
De kilometer teller beweegt niet dus de auto gaan in de beveiliging.
Nu kan het zijn de de vorige eigenaar ermee heeft zitten knoeien.

Maar kort door de bocht.
Ik heb vertrouwen in TVS en ze zullen echt wel weten wat ze doen. Ik merk een groot verschil met eerst. En ik ben super tevreden.
Ze zeiden na de tijd ook dat wat mijn auto doet ook wel caker gebeurt bij transporters. 1 op de zoveel heeft het probleem ondanks dat ze allemaal identiek zijn.
 

Schippersss

Forumguru
Oke duidelijk. Als je tevreden bent dan is dat goed toch, daar gaat het om.

Ik vertrouw er ook op dat ze weten wat ze doen, zijn niet de eerste de beste. Maar dacht toch wel dat de fijn afstelling op de bank moest gebeuren.
 

B.Stuurder

Forumguru
Het zal makkelijker zijn op de bank, omdat je op de weg niet altijd een ideale hoeveelheid gas kan geven om een afstelling te doen. Een rollenbank biedt dat in feite wel, dus dat is makkelijker.
Inderdaad apart dat elke auto een soort individu lijkt, waarbij sommigen zich niet zo makkelijk laten manipuleren.
 

vleier

Forumguru
Nu kon ik op het rechte stuk 9ok genoeg in de toeren trappen dus dat werkt ook nog wel lijkt me.
 
Was een leuke rn voor sommige lange dag.. ikzelf was pas rond half 10 thuis.. DSG schakelt zeker anders en eerder terug.. dat is allemaap goed.. echter de kleine hikjes zitten er nog wel in maar die waren volgens TVS te verwaarlozen, normaal doen ze daar niet veel mee het is een beetje een eigenschap van de bak maar als ik zou willen kunnen ze er nog wel iets mee doen om te kijken of het beter kan worden.

Wat wel opviel en ik moet even kijken of dat zo blijft of niet is dat de bak bik exact 50 in 4 blijft hangen. Dat wil ik eigenlijk niet. Nu gaat hij pas bij 53 naar 5. Dus als dat zo blijft zal ik nog een keer terug moeten..
 
Bovenaan Onderaan