Grootlicht Assistent (High Beam Assist)

Topic in 'Superb III' gestart door skodasuperb2018, 26-06-2018.

  1. Goedemiddag,

    Ik heb een Skoda Superb van December 2016 met de volgende opties:
    - Adaptive Cruise control
    - Bi Xenon lampen met AFS & dynamic angle
    - Verkeersbordherkenning (op de spiegel zit er een driehoek-camera).

    Gek genoeg zit er GEEN grootlicht assistent. Staat die uit en moet die geactiveerd worden met VCDS?

    Het zou met deze opties moeten lukken toch?

    Graag hulp en alvast bedankt,
    groetjes,

    SkodaSuperb2016
     
    Laatst aangepast: 26-06-2018

  2. Antera

    Antera Forumguru Donateur

    Jazeker is dit te activeren net als Lane assist indien gewenst. Je auto is nog niet compleet genoeg :-)

    Voor meer info kan je me altijd een whatsapp sturen
     
  3. Gysman

    Gysman Actief lid

    Maar dan krijgt ie dus geen verlichtte wimpers begreep ik uit een ander draadje?
     
  4. Rainesh

    Rainesh Senior Member

    Ligt dat niet aan de type koplampen?
     
  5. Met wat werkt eigenlijk de HBA? Alleen met een A5 camera? Is dat genoeg voor een grootlocht assistent?
     
  6. Rainesh

    Rainesh Senior Member

    Ja werkt via A5 camera en dat is genoeg voor HBA :)
     
  7. Aangezien ik lane assist en verkeersbordherkening heb dan zou ik ook grootlicht assistent kunnen activeren?

    Hoe kan ik zien of ik dat heb.. grootlicht aanzetten en dan kijken of die tegenliggende verkeer geen last heeft?
     
  8. Rainesh

    Rainesh Senior Member

    Ja dat kun je activeren.

    Zet je lichtschakelaar op Auto en duw je richtingaanwijzer 1x naar voren toe (naar motorkap toe). Dan zie je een A in je tellerbak verschijnen. Dan heb je HBA. Daarnaast moet in je menu in je navi onder bestuurdershulpsystemen ook Light Assist aan staan. Anders heb je het niet.
     
  9. Dat heb ik dus niet staan onder de light asist.

    Dan moet ik hem activeren via vcds, is dat moeilijk enig ervaring?
     
  10. Rainesh

    Rainesh Senior Member

    Ja moet met vcds. Staat ook in de handleidingen.

    Ervaring? Genoeg haha
     
  11. Je bedoelt die duitse handleiding met Onenote?
     
  12. Rainesh

    Rainesh Senior Member

    onder andere
     
  13. Goedemiddag,

    Ik probeer HBA te activeren, alleen zie ik bij de ene stap de coding niet bij VCDS
    07 coding
    Byte 3, check/tick bit 2 niet?

    Foutmelding
    Coding is not supported by this control variant etc etc

    Many can be found using adaption.


    Weet iemand waar ik hem wel kan zien of activeren
     
  14. Antera

    Antera Forumguru Donateur

    Je zal in de nieuwe module's meer in de adaptie waardes moeten doen dan in de long coding. Let daarop dat je niet zomaar gaat coderen als de module 0000000.... aangeeft in de long coding.
     
  15. @Antera je hebt gelijk als ik module coding aanklik dan krijg module 0000 dus hij verwijst idd door naar Adaption.

    Ik gebruik de volgende codering: https://www.ascoding.ch/en/activate-light-assist-2017/

    Dan zou ik graag willen weten:
    STG 09
    Coding 07
    Byte 3, check byte 2?

    Ik denk dat dit in de optie menulijst, light assist toevoegd?

    Welke moet ik dan hebben bij adaption? Enig idee
     
    Laatst aangepast: 08-07-2018
  16. Zie bijlage foutmelding.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  17. Antera

    Antera Forumguru Donateur

    Gebruik een OEM kabel
     
    ertromp vindt dit leuk.
  18. Zou het niet lukken met de kabel die ik gebruik? Ipv dat ik longcoding gebruik, dat ik het met Adaption kan regelen?

    Ik heb versie 17.8 van VCDS.
     
  19. EdK

    EdK Forumguru

    we zitten al op 18.2.1 met VCDS
    en als je een oem versie hebt kun je je kabel gerust updaten
    Heb je een chinese versie dan niet doen want dan kan hij weggegooid worden na proberen update

    Maar zoals al heel veel hier op forum besproken, met een chinese clone kabel kan er heellll veel fout gaan.
    Of denk je dat alles klopt maar klopt het toch niet.

    Enkele jaren geleden zelf met een clone bezig geweest om de knipperlichten van 3 naar 4 te zetten
    Alles werd geaccepteerd volgens de software, alleen hij bleef stug 3 keer knipperen
    Ook nadat je in het MDF venster de licht reset naar fabrieks instellingen deed
    tweede hands
    Kort erna een officieele kabel gebruikt en kreeg excact dezelfde vensters en meldingen als met de clone maar na MDF reset knipperde de knipperlichten nu wel 4 keer.

    Dus maw gebruik het liefst geen clone, je weet nooit waartoe het kan lijden.
    Schaf een nieuwe VCDS kabel aan of neem een officieele kabel over van een ander.
    En hoe check je of je een officieele overneemt, vraag maar of je hem mag updaten en als dat goed gaat dat je hem dan overneemt.:pieker::pardon:
     
  20. Rainesh

    Rainesh Senior Member

    Zucht...

    Wat staat er bij het volgende bij

    - Fernlicht_assistent-Erweiterte_Fernlichtsteurung?

    Dit is een adaptiekanaal in 09...wel security access 31347 vooraf invullen.

    Origineel VCDS Hex-net | VCP | Odis-S | Odis-E | Regio Den Haag
     

Deel deze pagina