Fabia Combi Greenline 1.2 TDI, Besteld

van_der_P

Senior Member
Vandaag de nieuwe Fabia Combi Greenline 1.2 TDI besteld.:471:
Het wordt een rode, Rosso brunello. Met een zwart interieur, en een twee kleurig dashboard.
Boven zijde zwart onderste deel wit/grijs.
Als extra's: Dakrails, Maxi-dot en metallic lak.
Wordt hoogs waarschijnlijk in juni 2010, geleverd. Nu kan het lange wachten beginnen, ik heb nog nooit zolang op een auto gewacht als nu.:489: Maar daar komen we ook wel overheen
 

Hetzer

Forumguru
Hey gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, neem aan dat alles goed verlopen is bij de onderhandelingen, nu kunnen we samen lang wachten op onze Greenlines.
Wat hebben ze aangegeven wat de productie datum is, mijn dealer gaf aan waarschijnlijk week 24

productie van de Greenline start in week 22

zie hier

http://www.skodaforum.nl/board/showthread.php?t=10608
 

cvegreen

Forumguru
Nog een greenline 1.2 TDI in bestelling , dat gaat volgens mij een hit worden die 1.2 TDI. De 1.2 TSI doet het ook goed in bestellingen als ik het hier zo allemaal lees . De mensen staan dus al allemaal met hun twee voeten in het less is more gedrag , gelijk de media iedereen de laatste tijd inpompt . Maar het is ook zo , dat het ook goed is voor onze portomonee , die vaart er uiteindelijk ook wel bij .
 

van_der_P

Senior Member
Dank je wel
Ja Hetzer@ inderdaad samen lang wachten, we zijn lotgenoten.
En onderhandelen over de prijs, dat ging niet. Ik hoorde dat de dealers zich regelmatig bellen en dan gegevens uitwisselen, in de trant van, is die met die Escort (bv) ook bij jou geweest en wat heb je geboden. Dus hij wist dat ik bij Bollen en Primera geweest was. En hij wist ook dat hij de beste prijs had gegeven. Dus kreeg ik er niets bij, had van de week wel geprobeerd er 250 euro bij te krijgen.
Over de productiedatum wist de dealer niets te vertellen, ik geloof niet dat die wist hoe dat moest. Hij zei alleen levering eind juni. Rotor is pas vanaf 2007 dealer
Volgens mijn dealer zou jou kleur(groen) alleen aan de RS voorbehouden zijn. Dat weet ik niet.
Ze verkopen als de spreekwoordelijk warme broodjes. Gisteren vertelde hij dat ze s'morgens 4 Fabia's Greenline verkocht hadden.
Het was eigenlijk de bedoeling van Skoda om dit model later op de markt te zetten, maar omdat de Polo Blue motion het zo goed doet, heeft men besloten om dit model vooruit te schuiven. Vandaar ook dat er (nog) geen folders zijn, en de verkopers ook niet goed weten waar ze over praten.
Dat is best moeilijk zeker als je het over de bekleding hebt.
Ik had hem de tip aan de hand gedaan over die folder op de Oostenrijkse site van Skoda, die ik via jou gekregen had, en aan de hand daarvan hebben we het interieur uitgezocht.
Wat mij verder nog op viel was dat er geen reservewiel bij de auto zit. Dus als de Roomster ingelevert wordt, krijgt die de bandenreparatieset en de Fabia het reservewiel. Als daar dan nog een plaats voor is in de wagenbodem.
Het punt is als je de band tijdelijk repareert met zo'n spuitbus, deze niet meer geplakt kan worden. Ben je dus verplicht een nieuwe band te kopen. Van de andere kant hoevaak heb je en lekke band ? Soms twee keer per maand en dan 5 jaar niet
 

cvegreen

Forumguru
In België is de 1.2 TDI nog niet bestelbaar , enkel de 1.6 CRTDI in 2 uitvoeringen , de een van 66KW 90PK en dan die van 77KW en 105PK .
De 1.2 TSI is ook in 2 varianten verkrijgbaar . 63KW en 86Pk en dan de zwaarste heeft gelijk de zwaarste diesel eveneens 77KW en 105Pk .
Volgens de officiële skoda site van België is dat groen dat hetzer heeft besteld zelfs verkrijgbaar in de go versie (goedkoopste versie ) , dus het verhaal dat het enkel te verkrijgen is voor de sport versie lijkt mij onwaarschijnlijk , maar Nederland is een ander land dan België en is het misschien wel mogelijk dat daar weer andere regels gelden als hier .
 

Hetzer

Forumguru
@Jos, rallygreen is gewoon leverbaar op de normale, heb inmiddels van Vepreda ook de bevestiging gehad van mijn bestelling op schrift ,daarbij zat ook de Nederlands talige folder, daarbij staat ook de rallygreen als kleur,
Staat ook in de folder dat de 1.2 tdi als normale motor gelevrd kan worden, alleen heeft hij dan 99 gram uitstoot en geen 14% regeling en mrb vrij, denk dus niet dat deze goed zal lopen in ons land.
 

Bijlagen

  • DSC02011.jpg
    DSC02011.jpg
    17,7 KB · Weergaven: 38
  • DSC02012.jpg
    DSC02012.jpg
    20 KB · Weergaven: 24
  • DSC02013.jpg
    DSC02013.jpg
    20,4 KB · Weergaven: 26
  • DSC02014.jpg
    DSC02014.jpg
    20,7 KB · Weergaven: 25

van_der_P

Senior Member
Op een Engelse site had ik hem wel al gezien in een folder, heb het adres onder Fabia II geplaatst.
Daar stond de kleur ook gewoon tussen de "normale" uitvoeringen. Ik vertel ook maar na wat andere zeggen omdat ik denk als de verkoper het zegt het ook wel zo zijn zal. Maar dat schijnt niet zo te zijn.
 

Abo

Lid
@ Van der P

Alvast gefeliciteerd met de bestelling van de nieuwe Fabia Greenline. Mijn Fabia Combi werd ook zonder reserveband geleverd, standaard is een bandenreparatieset. Ik wilde echter toch een normaal reservewiel en dit was mogelijk voor € 50,00. Er is dus plaats voor een reservewiel in de wagenbodem. Alléén is die wel berekend op de standaard maat banden van de Fabia.
 

van_der_P

Senior Member
@ Van der P

Mijn Fabia Combi werd ook zonder reserveband geleverd, standaard is een bandenreparatieset. Ik wilde echter toch een normaal reservewiel en dit was mogelijk voor € 50,00. Er is dus plaats voor een reservewiel in de wagenbodem.

Dat klopt.
Alleen in de optielijst van de Greenline staat er niets over, dus kun je het er officieel niet bij bestellen. En het is natuurlijk allemaal extra gewicht dat het verbruik niet ten goede komt.

Ik had ook al eens gedacht, als ik wat verder weg moet, om een winterband als reserve band mee te nemen. Of dat in de praktijk werkt weet ik niet.
 
Suzuki liana,

Tevens benik wel benieuwd naar het interieur etc.
De folder die ik kreeg gaat over de normale fabia II dus ik neem aan dat bepaalde opties die daarin staan zoals bijv. dagrijverlichting niet op de greenline te vinden zullen zijn.
 
Da's toch zo eentje die hard :super: door de Hammerhead gaat :icon_smile_question

Dat valt wel mee hoor, heb 5 jaar met plezier en zonder problemen met deze auto gereden. Maar mrb vrij en bmp vrij diesel rijden is toch wel een mooie reden om over te stappen naar de fabia greenline
 

Wasmachineman

Forumguru
Dat MRB vrij rijden krijgen we allemaal wel over een tijdje ???
En BPM is inderdaad wel een flinke slok op de borrel wat je bespaart !
Maar een heel goede beslissing, deze mooie Greenline !

He. misschien vervangen ze die Liana wel voor een Fabia als auto voor "De Stig" ??
 

cvegreen

Forumguru
Wat gaat het snel hier op het forum met de nieuwe 1.2 TDI greenline die in België nog niet beschikbaar is .:407:
 
Bovenaan Onderaan