Even voorstellen: Caroline, Fabia Combi rijder met piepjesprobleem

Cordoba

Forumguru
Volume en toonhoogte van de piepjes is vergelijkbaar met te laag koelvloeistofpeil (de 1e keer schrik je je rot).

Ik zit in navolging van wat @Hakar eerder al is opgevallen: heb je misschien (per ongeluk) de passagiersairbag uitgeschakeld (met contactsleutel in het dashboardkastje voor de auto's die dat hebben). Wat gebeurt er als je alleen de auto op contact zet en wacht tot de lampjes op het dash uitgaan, gaat dan ook het airbaglampje als laatste uit (met of zonder piep).

Overigens hoeft het als laatste uitgaan van het airbaglampje geen betekenis te hebben: bij mijn Fabia (2016) gaat soms ook het passagiersairbaglampje pas uit als ik 100-200 meter heb gereden.(geen piepjes, maar staat ook altijd gewoon ingeschakeld)
 

Hakar

Donateur
Ik ben reuze benieuwd of het piepjes probleem inmiddels is gevonden en beter nog, is opgelost.
 
Nee, het is nog niet gevonden of opgelost, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen weken even andere dingen aan mijn hoofd gehad heb. Ik beloof dat zodra ik de oplossing heb, ik het hier ga posten, want ik geloof dat er genoeg mensen nieuwsgierig zijn naar wat het nou eigenlijk is.
 
Inmiddels naar een Skoda garage in Reykjavík geweest. Want ik had af en toe ook wat problemen met mijn sleutel, dat er wel contact gemaakt werd, maar niet gestart. Voorstel: sleutel en slot herprogrammeren.
Dat bleek niet de oplossing te zijn want er was niks mis. Maar de combi van beide doet hen vermoeden dat er een anti-diefstalsysteem is ingebouwd. Waar de Skoda dealer niks mee doet, want het zijn geen originele onderdelen. Zucht. En de piepjes was vast de parrot. Dus ik had gevraagd of ze die eruit wilden halen. Maar is niet gebeurd.
Voor de zekerheid een nieuwe batterij in mijn sleutel gezet. En bijzonder genoeg zijn de startproblemen wel weg nu, lijkt het. Maar de piepjes blijven.
En ik heb besloten dat ze maar blijven. Ik had bij de garage getekend voor max een uur en zonder overleg hebben ze 20 min langer gewerkt en me zo geld uit de zak geklopt. En het IJslands uurloon ligt heel hoog. Ik heb geen zin om nog meer te betalen. Misschien als ik een keer iemand tegenkom die er voor zijn lol naar wil kijken omdat het hem intrigeert. Maar ik heb me inmiddels wel verzoend met de piepjes.
 

Hakar

Donateur
Iets zegt me dat er dan toch iets is gebeurt bij het opnieuw programmeren van de sleutel en het slot.
Of het moet al zijn dat de batterij van je sleutel dusdanig zwak is dat er bij het starten een slechte puls naar je startbeveiliging zou worden gestuurd.
Misschien weet @Antera hier iets meer vanaf.
Slechte batterij in de sleutel wreekt zich volgens mij vaak als allereerste bij het vergrendelen of ontgrendelen van de deursloten, waarbij dan het signaal van de AB te zwak is geworden.
 

Canon-Eye

Forumguru
Als de piepjes echt uit de Parrot komen, kun je ook nog proberen om de volumeknop daarvan tijdens het piepen volledig linksom te draaien.
Met een beetje geluk zijn ze dan gesmoord...
 

Antera

Donateur
Ben wel benieuwd want 12 piepjes zijn er wel heel veel. Parrot is vast uit te bouwen zonder problemen. Deze afkoppelen kan dna ook meer duidelijkheid geven of dit de oorzaak is. En anders word het zoeken waar het vandaan komt. Kan een retrofit alarm zijn. maar is gissen op afstand
 

turboturbo

Forumguru
Een parrot is voor een monteur toch in een hand omdraai even stroomloos te maken en dus uit te sluiten of die mogelijk een veroorzaker kan zijn?
 

EdK

Forumguru
Een parrot is voor een monteur toch in een hand omdraai even stroomloos te maken
Volgens mij worden die parrots met doorlus stekkers achter de radio unit gekoppeld aan stroom en speaker(s)
Dus tsja doorlus eruit stekkeren zodra je de radio unit los hebt genomen...
 

Cordoba

Forumguru
Een parrot is voor een monteur toch in een hand omdraai even stroomloos te maken en dus uit te sluiten of die mogelijk een veroorzaker kan zijn?

Je zou zelfs kunnen overwegen om zekeringen los te trekken, om te kijken of de piepjes dan wegblijven. Ik denk dan vooral aan zekeringen voor dashboard, radio, interieur enz. niet lukraak elke zekering los trekken, want bijv. zekering van airbag kan een storing veroorzaken die alleen door garage of vcds specialist is te verhelpen.
 

barretje

Senior Member
De piepjes kunnen wel van je parrot komen, ik heb dat ook gehad. Waarschijnlijk zit het stekkertje wat aan je display van je parrot zit er niet goed in. Probeer deze eens los te maken en dan weer goed vast te maken, hopelijk ben je dan verlost van de piepjes.
 

EdZ

Donateur
Ook even meedenken......als het een Parrot is moet het piepen toch juist uit de luidsprekers komen? Daarnaast vond ik een piepende Parrot (leuke Suske en Wiske-titel) op YouTube en dat klinkt heel anders:
. Wat de piepjes van de wagen zelf betreft, ligt me bij dat mijn Roomster geen piep had, maar ietswat leek op "Dingg" zoals in Windows.
 
Bovenaan Onderaan