DM’s zijn rode Octavia 4 vRS iV PHEV Combi

Vandaag opgehaald.. poahh wat een zeikregen zeg.. gètvâh !
Nergens geen plek in de staat.. iedereen zat thuis binnen met dit weer.. uiteindelijk vertrok er zowaar een auto die voor de deur en heb ik hem gauw neer kunnen zetten… dus jullie zullen het, voor nu, even met deze schrale foto moeten doen ;)

AE807799-BDEA-4DCD-AF3C-86CAC67221A2.jpeg
 

leon-cupra

Forumguru
En dan nog achter een Enyaq. :D

Staat de Octavia altijd langs de baan (geen eigen oprit)? Heb je dan niet snel parkeerschade door anderen die niet kunnen parkeren ?
 
En dan nog achter een Enyaq. :D

Staat de Octavia altijd langs de baan (geen eigen oprit)? Heb je dan niet snel parkeerschade door anderen die niet kunnen parkeren ?
Als je een eigen oprit in Den Haag ken betale rijd je geen Skoda zullen we maar zeggen ;)
Maar toevallig had er idd laatst iemand tegen de bumper van de O3 aangezete.. voor het eerst sinds jaren dat er wat was als “verrassing”
 

kwillems

Donateur
Donders mooie auto zeg!
Maar .... uhm .... je hebt hem wel erg dicht op de achterligger geparkeerd. Gaat dat wel goed morgenochtend? Ik zou nu nog even naar buiten gaan en hem minstens 30cm naar voren zetten.
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK
Zit erover te denken de velgen te laten spuiten… de auto rijd zeer comfortabel met deze 19 inch sloffen.. minder stuiterig dan mijn O3.. de O3 had geen DCC, deze heeft dat wel. Op normal mode is het al beter, maar in comfort zweef je over de drempels heen..

Er zitten nu wintersloffen op (Falken Eurowinter, niet t beste wat er is gok ik) die er in het voorjaar afgaan en dan laat ik allseasons monteren.. das voor mij een stuk praktischer.. heb ook geen zin meer in wisselen 2x per jaar en ook wil ik geen tweede set wielen moeten aanschaffen..

Schrok alleen wel van de prijs van de banden.. 225/40-19 is pakweg fors duurder per band dan 225/45-18..
 

leon-cupra

Forumguru
225/40/19 zal wss een minder courante maat zijn. Bepaalt ook wel de prijs. Wat vragen ze per band mss?

Ik was in de tijd van de O3 RS ook enorm verschoten wat een sportband kost, wel een Michelin Pilot Sport 4S, was rond de 250€ per band.
 
Continental is bijv 86 euro per band duurder.., misschien dat er daarom nu van die shabbie banden onder zitten.. waarschijnlijk had de vorige eigenaar er ook niet zoveel voor over.. haa!

A45354FF-83BC-4285-A217-D5A1054C9BBC.jpeg E8EEC2D4-91FF-44AE-B7A4-0E8A21846863.jpeg
 

EdK

Forumguru
Weet niet hoe je nu aan je prijzen bent gekomen maar neem aan via de euromaster/kwikpit etc !!??
Zou haast zeggen zoek anders ff in je omgeving naar een bandenspecialist ( familie bedrijf ), ben je vaak stukken goedkoper uit.
Met Yeti toendertijd scheelde dat toen met de dealer bijna een 600 eurie voor 4 conti winterbanden met stalen velg icm monteren op wagen....
En de grootgutters waren ook niet veel goedkoper dan de dealer toen.
Derhalve mail ik mijn bandenboer hier in dorp altijd om een prijs en geef hier dan op welk merk en type en maar band ik er 2 of 4 van wil hebben en wat ik kwijt ben.
En tsja als ik dan op de websites van euromaster/kwikfit hetzelfde invoer dan sluit ik die site telkens weer snel af....
 

leon-cupra

Forumguru
Stevige prijs, maja met zo een wagen best niet op besparen. Met een ei onder je gaspedaal rijden door de banden is ook niet leuk.
 

Cordoba

Forumguru
Met een ei onder je gaspedaal is één, maar zo'n ei onder je rempedaal (of continue ABS aan het werk) is nog veel vervelender. Ik had het in het begin met deze Fabia toen er nog Minerva's onder lagen, zelfs de Front Assist was overactief met die shabby Belgische banden. Na een paar weken Conti's onder gelegd, en dat was echt een heel andere auto geworden.
 
  • Haha
Waarderingen: EdK
Er komen conti’s of michelins onder.. conti schijnt volgend jaar (wanneer?) met een vernieuwe allseason te komen, de huidige allseasoncontact loopt al een poosje mee en kan de concurentie niet overal evengoed bijbenen.. dus met een beetje geluk in het voorjaar..

@EdK ; Bandenleader (staat bovenin de printscreens) en banden moet je idd niet bij de dealer afnemen ;)


Deze Falkens zijn niet slecht ofzo maar het kan wel beter.. maar voor nu is de geldboom ook even leeg..
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK

EdK

Forumguru
maar voor nu is de geldboom ook even leeg..
Ja logisch, tis winter !!
Je zal ff moeten tot de lente dan beginnen de kleine valuta weer aan de bomen te groeien...

En Conti 4 seizoen heb ik zakelijk slechte ervaring mee, erg lawaaiig en na nog geen 60K al versleten.
Maar goed kan met het nieuwe model weer totaal anders zijn
 
Bovenaan Onderaan