Dingen die je niet waardeert in je S2

hemi24

Forumguru
- automatische koffer - tergend traag

Luxeprobleem lijkt mij!
Serieus, ik heb nog geen enkel merk met deze gadget gezien, waarbij ik er enthousiast van kon worden. Ik wordt er in de showroom bij de 1e keer uitproberen al zenuwachtig van; wat een ambtenarengadget!
Tijdens het automatisch sluiten kun je in elk geval weglopen, maar bij het openen... :koffie:
 

jalex_h

Forumguru
Bij mij zijn de zomerbanden en winterbanden ook dezelfde maat (205/55 R 16) maar het verschil is echt groot,dus het verschillende maten is de oorzaak niet.
De auto werd op winterbanden geleverd en het weggedrag was echt niet slecht, ook niet bij hoge snelheden (180 km/u)
Maar het verschil met zomerbanden is echt heel, heel groot. Mijn garage zit op een paar honderd meter van de snelweg, maar nog voordat ik de bebouwde kom uit was, merkte ik het verschil al. En op de snelweg viel het nog meer op.
Ben wel benieuwd wat voor winterbanden jullie hebben. Die van mij zijn van Continetal, type Wintercontact TS 830.
 

andrehj

Forumguru
@jalex_h: Kan het misschien aan de velgmaat (breedte) liggen? Die kan bij Skoda variëren van 6J tot 7J. Je zomerwielen zijn waarschijnlijk de standaard wielen af fabriek? Die velgen zijn 7" breed. Maar welke velgen gebruik je voor je winterbanden?
 

michelover

Forumguru
Wordt misschien iets te ver off-topic maar toch , mijn velgen voor de winterbanden zijn OctaviaII RS velgen. Verder zijn mijn winterbanden ook van Continental de 810 serie.
Toch apart dat er zoveel verschil is bij sommige samenstellingen tussen zomer en winterbanden.
 

jalex_h

Forumguru
@andrehj: de winterbanden zitten iop stalen velgen, maar die liggen nu in de opslag, dus dat kan ik nu helaas niet meer controleren.
Maar het zou natuurlijk zo maar kunnen dat ze iets smaller zijn. Hopelijk denk ik er in november aan omo dat eens na te kijken:ahum:.
 

vincefra

Actief lid
tja ... luxe van budgetvulling te doen ... maar nu zit ik er mee.
Had dit eerder moeten uittesten in showroom ...
 

Nick2203

Forumguru
Nu ik mijn eerste kilometers heb gereden, heb ik eens goed naar jullie "kansen lijstje" (kansen om van de SuperB 3 een nog betere auto ta meken) gekeken en moet bekennen dat ik toch nog wat meer gevonden heb:
- Ongeloofelijk belachelijke greenline stickers
- Ronduit slechte mattenset (velours)
- Gevoeligheid van kunstof binnen voor strepen
- Telefoon lijst niet snel op alfabet te kiezen (moet nu 500 contacts door)
- Beker/fleshouder in middenconsole klein
- Tankopening (wie heeft dat bedacht???)
- Navigatie menu's niet zo handig als TomTom

Al met al een buitengewoon waardeloze lijst met verbeterpunten ... een beetje ontwerper weet deze puntjes binnen 15 minuten op te lossen.
 

hemi24

Forumguru
Kwaliteit van de mattenset is een bekend probleem, met 30k steekt je hak erdoor!
Dat is ook gelijk de reden dat diverse dealers "eigen" matten leveren i.p.v. de affabriek "onderzettertjes"

Telefoon en navigatie is afhankelijk van je (gekozen) systeem; Columbus kent deze problemen grotendeels niet...
 

vincefra

Actief lid
bij binnenkomen in de gagrage (voor lampje te wisselen) de melding dat er een software update moet gebeuren.
Blijkbaar kan het multifunctioneel stuur en cruisecontrol zonder verwittigen uitvallen (versta de knoppen hé) ... en nu een update van een uurtje aan mijn been ...
 
@andrehj: de winterbanden zitten iop stalen velgen, maar die liggen nu in de opslag, dus dat kan ik nu helaas niet meer controleren.
Maar het zou natuurlijk zo maar kunnen dat ze iets smaller zijn. Hopelijk denk ik er in november aan omo dat eens na te kijken:ahum:.

Mijn winterbanden komen gewoon om de Mak Iguan Velgen die ik heb gekozen. 17"....
 
Al anderhalve week eigenaar en 2000km verder en bedenken wat me niet bevalt... Tot nu toe een prima tourwagen. De bediening van telefoon en navi op het scherm (amundsen) is idd niet altijd erg handig. Maar goed, eigenlijk hoor je ze ook niet rijdend te bedienen ;)

Ik mis wel één item in mijn S2C: de paraplu! volgens de dealer alleen nog tegen meerprijs (€50.=!). Altijd een "niche"item op de superb, exclusief voor deze auto. Ook als ik de tv commercial van skoda zie, heb ik toch het gevoel dat ik daarmee een oor wordt aangenaaid: daar wordt ie toch ook duidelijk genoemd "in de vanaf prijs"

Verder: keep on drivin' with a smile
 
@Grasyerba "Ik mis wel één item in mijn S2C: de paraplu! volgens de dealer alleen nog tegen meerprijs"

Bij mijn onlangs geleverde Ambition Businessline (04-2011) zat de paraplu er wel in. En was géén voorraadauto. Gewoon nieuwe productie met 3 mnd. levertijd
 

jalex_h

Forumguru
@Van_307_naar_O2
Toevallig een aardige attentie van de dealer? In mijn Ambition BL (geleverd jan 2011, geproduceerd november 2010) is het vak gewoon leeg.
 
Vandaag mijn S2 Combi Business Line Ambition opgehaald, en daar zat inderdaad een paraplu in de linker achterdeur... Tevens, wat mij tijdens de autokeuze nog niet duidelijk was, zitten er chromen strips bij de instap voor en achter. Voor met 'Superb' erin geponst. Ziet er allemaal strak uit ! :-))

Het enige dat ik momenteel kan bedenken dat me minder bevalt is de ietswat (te) brede middenconsole. Ik moet duidelijk wat eelt kweken vlak onder de knie hahaha....
 

Nick2203

Forumguru
Ook ik kreeg "gewoon" een paraplu in de linker achterdeur (S2C Combi Ambition Business Line).

Wat mij na 2 weekjes opvalt is dat het opbergvak voor de bijrijder erg klein is (door de kiepconstructie). Ook het dichtklap mechanisme van de spiegels vind ik omslachtig (3 seconden knop ingedrukt houden). Ik heb vandaag bij de dealer gevraagd of dat aan te passen is, maar dat konden ze me niet met zekerheid melden (omdat de specialist op taining was).
 

Roel

Lid
3 seconden is overdreven. Als de spiegels eenmaal beginnnen in te klappen, dan kun je de vinger van het knopje halen.
Het is niet alijd nodig om de spiegels in te klappen en wanneer wel: wat is dan een seconde op een mensenleven?

Wat ik wel graag zou zien is dat de spiegel aan de bijrijderskant automatisch naar beneden gaat als je achteruit inparkeert. Dit is nu alleen standaard als je electrische bedienbare voorstoelen hebt.
 

Mr_McPhisto

Actief lid
Ik heb de optie gekozen elektrisch verstelbare bestuurderstoel met geheugenfunctie. Heb je dan ook denk ik dat de spiegel kantelt naar beneden als je in achteruit zet?
 
Ik heb de optie gekozen elektrisch verstelbare bestuurderstoel met geheugenfunctie. Heb je dan ook denk ik dat de spiegel kantelt naar beneden als je in achteruit zet?

Ik heb een electrisch verstelbare stoel maar de spiegel kantelt niet zodra ik in de achteruit ga. Tevens klapt de spiegel pas in als ik dat draai nopje naar die positie heb gedraaid. Verdraaid onhandig.

Via instellingen staat het wel zo ingesteld, maar het werkt niet. Verder krijg ik ook de actuele
rijsnelheid niet van mph naar kmph...
 

jalex_h

Forumguru
Via instellingen staat het wel zo ingesteld, maar het werkt niet. Verder krijg ik ook de actuele
rijsnelheid niet van mph naar kmph...

Zorg dat de auto stil staat (of met draaiende motor of met in ieder geval het contact aan) en selecteer dan in het MFD 'Instellingen'. Daar zit de mogelijkheid van "Alt. speed dist." (zal in het Nederlands wel zoiets zijn als "Alt. snelheid"). Als dit aangevinkt is, worden afstanden en snelheden in het MDF in mijlen aangegeven. Handig als je in Engeland en omstreken aan het toeren bent, maar op het continent kun je het beter uit zetten.
Ook is er een instelmogelijkheid voor "units" (zal in het Nederlands dan wel "eenheden" zijn).
 
Bovenaan Onderaan