Caravan trekken

Topic in 'Kodiaq' gestart door Roestje, 09-11-2017.

 1. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Er is nog een andere oplossing, die heb ik voor mijn achterste kajaksteun toegepast vanwege de wat aflopende daklijn van de Fabia2 Combi.
  Tussen de achterste drager en het voetplaatje van de "J"-steun heb ik een hardkunststof opvulblokje geplaatst en de steun daarna met 2 langere U-bouten vastgezet.
  Later, na aanschaf van de caravan, heb ik de auto voorzien van hulpveren waardoor de achterkant wat omhoog kwam. Toen was de ingreep ook weer snel ongedaan gemaakt.
   

 2. Stevala

  Stevala Actief lid

  Is er een andere oplossing hiervoor? Aangepaste vorm dakkoffer... Of rijden alle kodiaq met een dakkoffer die met de voorkant naar boven steken? Lijkt me onverantwoord...

  Misschien kan de achterste dakdrager meer naar voren gezet worden... Afhankelijk van de dakkoffer en verhoudingen fabrikant.
   
 3. Frenk21

  Frenk21 Forumguru

  @Stevala, dit is inherent aan de auto. Alleen zijn de meeste boxen niet zo groot en valt het minder op. Met mijn box heb ik geen probleem, maar dit is dan ook geen “plastic” box, maar van glasfiber. Maar dit alles is :ot:
   
 4. Stevala

  Stevala Actief lid

  @Canon-Eye de vraag van hulpveren had ik bij de dealer ook gesteld maar deze zei dat dit niet ging op de huidige wagens...
   
 5. hemi24

  hemi24 Forumguru

 6. CDK

  CDK Forumguru

  @Stevala, bizar dat ze je zulke onzin durven te verkopen.....
   
 7. hemi24

  hemi24 Forumguru

  @Stevala : laatst wel met een verkoper gesproken die zelf met een Kodiaq en caravan op vakantie was geweest en volgens hem was het bij de Kodiaq geen must.
  Ik zie het zelf eerst even aan; mocht het me met het Pinksterweekend niet aanstaan kan het vóór de zomervakantie altijd nog...
   
 8. Bakkertje

  Bakkertje Forumguru

  Een kodiaq heeft ook veel meer bodemvrijheid dan een superb / octavia, die laatste 2 hebben nogal de neiging om te ver door te veren en daardoor de grond te raken met de trekhaak.
  Overigens zou ik dan eerder opteren voor progressieve veren, zie: https://www.skodaforum.nl/forum/i/eibach-voor-kodiaq.33104/

  En de dealers ja ach ... je kunt beter hier vragen hoe het zit, krijg je een eerlijk en kloppend antwoord..
   
 9. Stevala

  Stevala Actief lid

  Verkopen kunnen ze goed maar beetje tech achtergrond.... Wist me niet te zeggen welke dsg erin de kodiaq zit. Op een offerte wel dq380 of 381 zien staan... Zou beter moeten zijn dan de dq200 ivm droog of nat... Zelfs dat heb ik snel opgezocht...

  Thanks voor de info. Zodra ik mijn beer heb en we met caravan op zomervakantie gaan weet ik meer. Voorlopig zal ik waarschijnlijk alles origineel laten.
   
  Last edited by a moderator: 21-02-2020
 10. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Dat lijkt me - om het héél mild te formuleren - een tamelijk ongeloofwaardig verhaal, zeker als het zo generiek wordt betrokken op "de huidige wagens". Ik kan me niet voorstellen dat dit klopt, maar mensen die echt verstand van onderstellen hebben (@Antera bv.) kunnen daar vast wel iets inhoudelijks over zeggen.
  Heb eigenlijk het gevoel dat "niet willen" eerder aan de orde is dan "niet kunnen".
   
 11. Antera

  Antera Forumguru Donateur VCDS support

  Hulpveren kan zeker op elke auto toegepast worden met originele veren ook sportonderstel. Dus dat de dealer zegt dat het niet kan is dus onzin
   
 12. Henrik

  Henrik Forumguru

  Het is toch werkelijk van de ratten besnuffeld dat een dealer zegt "het kan niet", terwijl hij eigenlijk bedoelt "ik weet het niet, maar heb ook geen zin om het uit te zoeken"?
  Sterker nog: tegen mij zeiden ze op een gegeven moment: "je hebt de verkeerde Eibach set gemonteerd. Degene die je hebt is voor een 4x4, terwijl jouw Kodiaq voorwielaangedreven is". Terwijl de set voor een voorwielaangedreven Kodiaq precies dezelfde is als voor een vierwielaangedreven exemplaar. Vervolgens vroeg hij ook nog wie de set eronder had gezet. Hadden ze nota bene zelf gedaan en zelf besteld. Laat mij echt wel zien dat er maar wat geroeptoeterd wordt bij garagebedrijven. En verkopers spannen daarbij echt de kroon vaak...
   
 13. EdK

  EdK Forumguru

  Ohhhh ik wou dat ik zo'n dealer had.....
  Die beste kerel had me toch een rood hoofd van schaamte gehad ??
  Die had zeker niet meer voor of naast me willen staan....

  Make my day................:deuk::deuk::deuk:
   
  Henrik en hemi24 vinden dit leuk.
 14. Desperado

  Desperado Forumguru Donateur

  Even naar de service adviseur roepen dat hij de verkeerde heeft besteld en dan vragen of hij even de monteur wil roepen die ze gemonteerd heeft :deuk:
   
  Tinus78 vindt dit leuk.
 15. Henrik

  Henrik Forumguru

  Ja, ik laat het vaak maar even voor wat het is. Ik heb ze ook nog een beetje nodig af en toe. Maar ik vind er stiekem wel wat van... :lezen:
   
 16. e-man

  e-man Lid

  Mijn Octavia van september 2019 mag volgens kenteken een caravan van 1500 kg trekken. Ik zie nu pas op het plaatje van de Brink trekhaak dat er 10.20 Nm (= ca. 1040 kg) op staat. Welke waarde is geldig? Mag ik rijden met mijn caravan van 1500 kg?
   
  Laatst aangepast: 29-06-2020
 17. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Nm (Newtonmeter) is iets anders dan N (Newton). Wat staat er exact?

  Een plaatje van het (type)plaatje zou wellicht veel verduidelijken...
   
 18. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Ik gok op D-waarde : 10,2...
   
  dieselslurper vindt dit leuk.
 19. e-man

  e-man Lid

  Ja klopt, D waarde = 10.20 Nm
   
 20. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Nm of kN?
   

Deel deze pagina