Bi-xenon op de S2

Topic in 'Superb II' gestart door Bruintje, 31-07-2009.

 1. ___JC___

  ___JC___ Forumguru

  Klopt, corner lights staat uit. En nu branden de mistlampen niet meer als ik de bocht om ga. Vond ik niet nodig namelijk. Maar als het in het boekje staat dan is schijnbaar de bochtenverlichting (meeschijnen van het xenon) ook uitgeschakeld. Zal eens aan de dealer vragen hoe ik alleen de mistlampen uit krijg dan.

  Misschien toch het boekje eens lezen. :smirk:
   

 2. RogerS

  RogerS Forumguru

  Dat laatste heb ik op vakantie gedaan. Erg handig af en toe.....
   
 3. ___JC___

  ___JC___ Forumguru

  Mannen lezen toch geen boekjes jongens. Of het nou auto's, audio/videoapparatuur of een IKEA kast is. :grin:
   
 4. RogerS

  RogerS Forumguru

  Ik zeg maar altijd RTFM!
   
 5. JeSko

  JeSko Forumguru

  Ik heb inmiddels uren het forum doorgespit, en ik geraak er niet uit wat voor Xenon ik nu exact zitten heb. Ik kom hierover ook tegenstrijdige berichten tegen. Ik lees enerzijds dat Bi Xenon enkel Bi is indien er geen gebruik gemaakt word in de unit van een halogeenlamp als grootlicht, anderzijds lees ik dat Bi Xenon bij de Sup 2 wel degelijk ondersteund word door halogeenlampen in de grootlichten, dit ivm knipperen/seinen ( Xenon gaat niet graag snel aan en uit ? ). Nog elders lees ik dat AFS enkel op Bi Xenon lampen zit. Nu, ik heb inderdaad halogeenlampen als grootlichten, maar ik heb ook AFS, bij het starten doen de lichten een dansje, op en neer, maar ook zijdelings links en rechts, dit wijst op AFS en dus Bi Xenon. Weten jullie nu wat ik voor lichten heb? Tevens heb ik automatische hoogteverstelling, om eventuele belading te corrigeren, weet niet of dat wat wilt zeggen?

  Wat het ook is die halogeenpitten in de grootlichten wil ik vervangen, ik lees op het forum dat dat D1S en of H3 lampen zijn? Welke is de juiste? Of is dit gewoon een andere benaming voor dezelfde lampen?

  Grt Jesko
   
 6. brepus13

  brepus13 Forumguru

  Welk type fitting je hebt kun je vrij makkelijk achterhalen door een xenon pit eruit te halen en te kijken wat er op staat. Je xenon is vermoedelijk geen H3 in ieder geval.

  edit: grote kans dat het d3S is. Maar ik weet het niet zeker.

  ja je hebt automatische hoogte verstelling, daar is het dansje onder andere voor.

  ja je hebt bi xenon en deze wordt volgens mij extra ondersteund door de halogeen in geval van groot licht.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 7. JeSko

  JeSko Forumguru

  Zal ik dat eens doen, ja H3 leek me ook sterk ( gezien de resultaten op google ) maar moest het zeker weten. Maar het is de fitting van het grootlicht dewelke ik moest weten, de Xenon voldoet prima, maar ookal gebruik ik het zelden, zo'n halogeen grootlicht vloekt wel met Xenon, zou daar een wittere variant in willen. En kwam in de kennisbank tegen dat deze fitting van het grootlicht H3 of D1S was.

  https://www.skodaforum.nl/forum/downloads/lampen-overzicht.183/
   
 8. hemi24

  hemi24 Forumguru

  AFS en bi-xenon staan los van elkaar, op de O2fl had ik xenon (geen bi-) met AFS, maar deze dus had geen shutter voor het grootlicht.
  Ook daar het op-neer, heen-weer dansje.

  H3 is een halogeen lamp, vandaar de H...
   
  JeSko vindt dit leuk.
 9. JeSko

  JeSko Forumguru

 10. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Mijn O2c van 2007 (pre-FL dus) had xenon dimlicht, halogeen groot licht. Geen AFS, maar wel automatische hoogteverstelling met het volledige dansje op/neer/links/rechts.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 11. JeSko

  JeSko Forumguru

  @Canon-Eye

  Dus dat dansje zegt niets over eventuele AFS.. ? Bizar, kwam ergens hier tegen dat dat dansje wijst op AFS, bij een S2 welteverstaan.
   
 12. hemi24

  hemi24 Forumguru

  De meesturende xenon kwam pas bij de facelift in eind 2008 in de O2, dus het dansje zal bij @Canon-Eye iets beperkter zijn geweest dan hij in z’n geheugen heeft...

  AFS is niet alleen het meedraaien van de lampen in de bochten, maar ook het aanpassen van de lichtbundel aan de hand van snelheid en weersomstandigheden.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 13. JeSko

  JeSko Forumguru

  Bij mij zie je de koplampen echt op en neer en helemaal zijdelings links en rechts gaan @hemi24 , ik merk wel dat mijn bochtverlichting via mistlampen werkt maar moet eerlijk zeggen dat ik nog niet echt gemerkt heb dat mijn Xenon tijdens het rijden draaien.. maar dat kan ook aan mij liggen. Geen idee of de werking van AFS heel duidelijk is of net subtiel, waardoor ik het niet goed meekrijg?
   
 14. brepus13

  brepus13 Forumguru

  Het klopt wel wat je zegt hoor. Een S2 zonder AFS doet het dansje niet.

  edit: je lichtbeeld draait iets mee in bochten tijdens het rijden. Teven past de lichtbundel zich snelheids afhankelijk aan. Als je goed kijkt kun je het wel goed zien gebeuren allemaal.
   
  JeSko vindt dit leuk.
 15. JeSko

  JeSko Forumguru

  Ahzo top, het zit er dus op @brepus13 , ga er eens op letten onderweg, las wel ergens dat AFS enkel in de auto stand van de lichtschakelaar werkt... Ik rijd tegenwoordig altijd met de schakelaar op volledig ontbranden, dit ivm met het meebranden van de LED achterlichten, vandaar dat ik het, wellicht, gemist heb tot nu toe.
   
 16. brepus13

  brepus13 Forumguru

  @JeSko

  inderdaad wel op auto stand zetten.

  hier zie je de werking ongeveer.
   
  JeSko en hemi24 vinden dit leuk.
 17. Disaster-Master

  Disaster-Master Forumguru

  Dat laten branden van de achterlichten icm de dagrijverlichting aan de voorkant kan via VCDS / OBDeleven wel aangezet worden!
   
  hemi24 vindt dit leuk.
 18. Agent327

  Agent327 Senior Member

  Heb ODBeleven maar kan nergens de optie vinden om tegelijkertijd de achterlichten aan te zetten met de dagrijverlichting. Ben wel geinteresseerd als een oplosing hiervoor is gevonden
   
 19. brepus13

  brepus13 Forumguru

  In de standaard apps heet het Scandinavian lights oid.

  het is in ieder geval mogelijk voor zowel de S2 als de O3 ( heb ik beide gehad en getest )
   
  Laatst aangepast: 31-01-2021
 20. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Dat zou kunnen, maar ik vermoed toch van niet. Ik zette 'm bijna altijd in de apart staande garagebox (omdat de straat in de loop van zo'n 30 jaar was "volgegroeid" met 2e en 3e auto's) dus ik kon altijd héél goed zien wat er gebeurde...
   
  hemi24 vindt dit leuk.

Deel deze pagina