Achteruitrijcamera

Joske

Forumguru
geschakelde voeding? bij de O3 heb ik daar de achterruitenwisserzekering voor gekozen :). Misschien bij de O2 ook wel zo.
 

sandurtjuh

Forumguru
Ik zag het, daar heb ik die adapter van geleend :D. Maar ik moet blijkbaar een constante + hebben, niet pas bij contact. Dus ik dacht ook al aan de zekeringen, maar misschien is dat niet handig.
 

sandurtjuh

Forumguru
Nou, even kleine update:
Camera is binnen en getest, werkt goed! Kabel in RNS, stroom erop en daar issie (na aanpassingen in VCDS). Trouwens, binnen 2 dagen binnen, dus dat is verder top.

Nu nog gaan uitvogelen wat de beste manier is om de kabels te gaan leggen (via de hemel / stijlen?). Ik las ergens dat als je stijlen gaat losmaken, dat je accu moet loskoppelen i.v.m. airbag? En hoe ik die oude hendel uit de kofferbak krijg. Maar eens op zoek naar een manual of werkplaatshandboek.

EDIT: Handige uitleg gevonden: http://www.skodaforum.nl/forum/i/achteruitrijcamera-inbouwen.21474/#post-353321. Thanks @ertromp!

Ze zeggen continue 12v, maar ik ga, als het goed kan en gaat (i.v.m. CANBUS), 1 kabel op de achterlichten zetten zodat de camera niet continue aanstaat.

Ondertussen wel spiegellampjes in led, kofferbak en binnenverlichting ook volledig in led gedaan via superskoda. Wat een extra bak licht zeg. Bijna hele auto nu led.
 

Boschke90

Nieuw lid
Das inderdaad heel snel. Maar dat verhaal van die stijlen met de airbags zou best wel eens kunnen. Ik zou er zelf voor kiezen om het via de onderkant te doen om dan pas achterin de koffer met de kabel omhoog te gaan. Ligt er ook een beetje aan hoeveel meter kabel je hebt.

Maar ben blij om te horen dat ie goed werkt. Zal zodra het loon binnen is hem ook bestellen. En de stroomvoorziening ga ik ook nog eens ff uitzoeken.

Heb laatst een boek gekregen van mijn oom waar alles precies instaat hoe je wat moet vervangen. Duurt alleen wat langer want mijn duits is niet zo goed.
 

sandurtjuh

Forumguru
Nice, sowieso ga ik in het weekend nog even verder. Ik zal de kabels via linker-onderkant leggen inderdaad, niet via de bovenkant. Dus, van het weekend volgt een foto en eindoordeel (hoop ik :D
 

sandurtjuh

Forumguru
Hm, ben bang dat het niet gaat passen. Het blokje (wat door de kofferbak gaat) is 2 cm langer en 1,8 cm breder. Dat zou dus een heel groot gat worden waardoor je zelfs op de rand uitkomt van de kofferbak.


Iemand nog ideeën? Of is het toch wel (net) passend te maken?
 
Laatst bewerkt:

Michelv.

Forumguru
Je hebt ook vele versies op die site waar je hem gekocht hebt, misschien ook met kleinere afmetingen(staan erbij op de site van hun)
 

sandurtjuh

Forumguru
Ik had die afmetingen helemaal gemist idd. Helaas niet iets voor de kofferbakhendel, dus wellicht toch maar overstappen op de kentekenverlichting, maar dan moet er weer een module tussen :-)
 

Boschke90

Nieuw lid
Het verschil lijkt wel best groot.

Heb het volgende nog zelf gevonden op dezelfde site.

Een camera
http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/rear-view-cameras-5/rear-view-handle-ccd-camera-for/

En een interface
http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/media-interfaces-tv-free/cvbs-to-rgb-rear-view-camera/

Denk dat als je dat verschil wil weghalen het wel erg veel word. Terwijl hij zonder interface wel beter is lijkt mij. Ziet er meteen iets minder uit met die tulp stekkertjes alsof het aftermarket is maar is wel voor octavia 2 en in de handgreep. Vind ikzelf nog altijd beter dan in de kenteken verlichting.
 
Laatst bewerkt:

Michelv.

Forumguru
Heb even gekeken op de site maar alle handgreep camera's zijn +/- 112x49mm, dus allemaal even groot dus andere keuze is er niet.



En nog ff op het Net rond gespeurd, maar de camera's die ik gevonden heb zijn allemaal +/- 110x50mm.
 

Michelv.

Forumguru
Het houd me wel bezig, maar deze (http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/rvc-kits/oem-rgb-vw-scirocco-rear-view/#prettyPhoto) had wellicht een betere keuze geweest, handgreep laten zitten en deze er naast monteren.

Ziet er dan zo uit;

Foto-LUS3VXS3-D.jpg


Foto-VO3BC8HU-D.jpg
 

sandurtjuh

Forumguru
Hm, ik heb het idee dat ik beter deze had kunnen kopen http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/rear-view-cameras-5/rear-view-handle-ccd-camera-for/ in combinatie met de http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/media-interfaces-tv-free/cvbs-to-rgb-rear-view-camera/. Tenminste, ik hoop dat dat past. Al had Cars Equipment me wel een betere match kunnen geven toen ik vroeg of de andere camera paste op een Octavia 2 in plaats van alleen te zeggen dat ik moest zagen :-)

Anyway, heeft iemand interesse in de andere camera (niet Octavia 2 dus)? Ik kan hem beter hier verkopen (wachtend tot topic wordt goedgekeurd) dan terug te sturen. Volgens mij is het meer de maat van een Octavia 3 hendel en die heeft ook een RNS510 toch?
 

deVerhuizers.nl

Actief lid
Mooie prijs voor de converter.

Je wilt toch alsnog een camera in de kofferbakhendel ipv bij de kentekenverlichting?
De vorige camera was mooi doordat deze direct kan worden aangesloten op de columbus, maar ik zie het voordeel niet echt in de kofferbakhendel. Ik kan me voorstellen dat dit bij een VW handig is, doordat je de kofferbak opent via het logo en niet via die hendel, zoals bij een Skoda, maar ik ben bang dat dit nogal eens in de weg zal zitten.

Ik probeer gewoon even mee te denken, maar persoonlijk zou ik voor een andere plek gaan. Zeker nu het voordeel weg is van de directe aansluiting op de Columbus.
 

sandurtjuh

Forumguru
Iemand die hier nog mee bezig is? Ik heb Cars-Equipment al 2 mailtjes gestuurd, maar tot op heden niks meer gehoord (> 1,5 week geleden). Wilde weten of http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/rear-view-cameras-5/rear-view-handle-ccd-camera-for/ de goede maat heeft voor een Octavia 2 hendel, zo ja, dan bestel ik die in combinatie met http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/media-interfaces-tv-free/cvbs-to-rgb-rear-view-camera/.

Wellicht reageren ze niet meer omdat in het eerste mailtje stond dat ik het andere product wilde retourneren... Jammer.
 

Boschke90

Nieuw lid
Mij lijkt het dat die camera past. Anders zou er niet octavia 2 bij staan. Bij de camera die je helaas al hebt besteld staat bij dat ie voor toureg touran enz. is bedoelt. Vind het inderdaad raar dat ze nu niet reageren. Maar ik ga deze camera ook bestellen over 2 weken. Heb dan extra zakcentje ervoor.
 

sandurtjuh

Forumguru
Nice, ja, ik wil toch even de exacte maat weten, want heb nog geen eentje gevonden die exact klopt qua afmetingen ;) Klopt, maar ze zeiden dat hij pasbaar was (met uitzagen) voor Octavia 2, maar hij is qua maat dus voor Octavia 3 beter geschikt.
 
Bovenaan Onderaan