Fabia III Topic, al het nieuws over de nieuwe Fabia.

Gunner

Forumguru
Het valt me eerlijk gezegd een beetje tegen. Ik had een wat strakkere achterkant verwacht met een beetje de lampunits zoals ook in de O3.
 

michelover

Forumguru
Ze volgen de zelfde lijn als de rest van de VAG. Net als bij de Golf, hij blijft herkenbaar of het nu model I is of VII. En dat werkt als je naar de verkoopcijfers kijkt. Misschien niet spannend maar wel effectief. Die Franse en Japanse frutsels zijn nu misschien leuk maar of een jaar is iedereen er op uitgekeken.
 

Gunner

Forumguru
Wordt er nog steeds niet warm van. Had er echt meer verwacht. Heb m'n interesse voorlopig gelegd bij de 'nieuwe' Polo.
 

ertromp

Forumguru
Ik vind het er niet verkeerd uitzien. Wel vraag ik me af of de Rapid Spaceback niet te veel zal zijn voor de NL markt
 

laagvlieger

Forumguru
m1myncrbi8f1_600.jpg

m1myncrbkbf0.jpg

m1myncqbv9f4.jpg


Als men zou zeggen dat het een grote facelift is van de huidige Fabia zou ik het nog geloven. Hier en daar wat hoekiger en natuurlijk de nieuwe Skoda-neus er op.

Wel opvallend: de kopkampen lopen door tot aan de grille (net zoals BMW haha) Maar van 'meer body' (breder en lager) is op deze foto's nog niets te zien ...
 

michelover

Forumguru
Misschien is de foto niet helemaal lekker, maar zie ik nou op foto 3 van laagvlieger een Fabia met "kont" ??
Wel een klein kontje maar toch.
 

Canon-Eye

Forumguru
Da's dus een heel erg kort kontje, dat overigens - naar mijn ervaring in een ver verleden met een 1982 Opel Ascona Hatchback - best wel eens een gunstige uitwerking zou kunnen hebben op het (minder snel) vervuilen van de achterruit bij nat weer.
Benieuwd!
 

Cordoba

Forumguru
Is het kontje nu camouflage, of komt er weer een sedanversie van de Fabia? Wat mij opvalt bij de foto's van Michelover, is dat je zo'n diagonale knik in het plaatwerk ziet, links en rechts naast het kenteken, precies zoals bij de O3. De vraag is, wordt dat een kenmerk van de nieuwe Skoda-modellen of is het camouflage. Als ik de berichten zo lees komt de nieuwe Fabia niet met het nieuwe modeljaar (normaal augustus/september) maar een paar maanden later, dat lijkt ook wel een breuk met een oude traditie.
 

Canon-Eye

Forumguru
Nou, te oordelen naar de van opzij genomen foto gaat het om niet meer dan pakweg een cm of 5 aan plaatwerk dat net ietsje vlakker ligt dan de achterruit voor de knik naar het "verticale" deel - m.i. veel te kort om van een sedan te kunnen spreken. Maar dat kan misschien wel het bovenbedoelde effect (#115) opleveren.
 

Cordoba

Forumguru
@Canon-Eye Klopt, maar de 3e foto van laagvlieger lijkt toch echt een grotere kont te hebben dan 5 cm, als je naar de hoeken van de kofferbak kijkt, schat ik dat eerder op 40-50 cm, zeg maar vergelijkbaar met de Ford Orion (sedan versie van de Escort destijds).
 

Canon-Eye

Forumguru
:tongue:... niet vloeken hier, hè... :D

Trouwens, nog eens even goed naar die foto gekeken. Is genomen van recht achter de linkerspiegel, en als je naar het rechter achterwiel kijkt zou ik denken dat je daarvan minder zou zien als er echt een kont van enige diepte voor zou zitten. Maar je ziet vrijwel hetzelfde als het linker achterwiel (gespiegeld). Zodoende...
 

Canon-Eye

Forumguru
Misschien is de foto niet helemaal lekker, maar zie ik nou op foto 3 van laagvlieger een Fabia met "kont" ??
Wel een klein kontje maar toch.
Nog eens even hier gekeken naar alle 5 de foto's, waaronder enkele die hierboven al te zien zijn.
Er is inderdaad géén sprake van een kont. En zo te zien ook niet van een vlak(ker) stukje dat groot genoeg is om de achterruit te helpen schoonhouden, helaas...
Fabia3-spyshot.jpg
(beetje goed mikken is trouwens ook nog een vak apart, blijkbaar...)
 
Bovenaan Onderaan