Zomercheck en remolie

Cordoba

Forumguru
@Rosinfield Als je geen jaren over die 20.000 km doet, is het geen probleem. Het is goed om te beseffen dat aangegeven periodes (in tijd en/of km's) alleen een richtlijn zijn, waarbij men meestal net iets lager gaat zitten dan wat optimaal is, en ook voor ronde/makkelijke cijfers kiest. Als men bijvoorbeeld zou voorschrijven dat je iedere 738 dagen de remolie zou moeten wisselen, dan blijft dat bij niemand hangen, als je het afrond op 2 jaar dan is dat makkelijker te onthouden én beter te bepalen (zo'n lange periode in dagen is toch lastig).
 

Wouter1

Forumguru
[QUOTE="Cordoba, post: 631493,
  • het vervangen van kunststof remleiding vervangen door exemplaren met een metalen vlechtmantel, verhoogt niet zozeer de remdruk, maar de beweging van de remzuigers (doordat de remleidingen met metaalmantel vrijwel niet kunnen uitzetten onder invloed van de remdruk, en dus de remzuigers meer ...[/QUOTE]
Volgens mij vind de grootst remdruk opbouw pas plaats als de remzuigers zich verplaatst hebben en de blokken de schijf raken, deze grotere druk zorgt ervoor dat de blokken met een hogere druk tegen de schijf gedrukt worden. Hierbij is er geen verplaatsing meer van de remzuigers.
Er hoort dus ook geen hydraulische verplaatsing meer te zijn. Is deze er nog wel door het oprekken van de remleiding dan resulteerd dit in een lagere remdruk bij een zelfde uitgeoefende kracht op de hoofdremcilinder.
 

hemi24

Forumguru
Remvloeistof = hydraulische olie. Nu zijn er vele varianten van hydraulische olie, net als voor motorolie. Afhankelijk van het gebruik, zit er verschil in de eisen en dus de toegevoegde dopes. Bij vliegtuigen zijn er bijvoorbeeld speciale eisen aan brandbaarheid, maar ook aan het temperatuurgebied waar de olie gebruikt wordt, waardoor hydraulische olie die voor het besturingssysteem van kleppen/roeren van vliegtuigen gebruikt wordt, totaal anders zijn dan de remvloeistof in een auto.

De term rem-olie is dus niet heel raar @kansberg

Pardon, het is géén olie:

Soms wordt remvloeistof ook wel remolie genoemd maar remvloeistof is niet gebaseerd op olie/ petroleum.
De meeste remvloeistoffen zijn gebaseerd op glycolethers.
 

Cordoba

Forumguru
Lijnzaadolie is ook niet gebaseerd op olie en petroleum, en frituurolie, zonnebloemolie en olijfolie (hoop ik toch ;)) evenmin. @hemi24 in feite zijn er heel veel producten met olie in de naam die niet op aardolie zijn gebaseerd. Als je de term olie in je posts door de term aardolie zou vervangen, dan is direct duidelijk dat het vreemd is om alle producten met 'olie' in de naam aan aardolie te koppelen. In feite is de naam olie die je gebruikt, dan ook een afkorting van aardolie.
 
Bovenaan Onderaan