Uitvallen DSG7

Wullum

Actief lid
ook bij mij knipperende kerstboom in display, alleen 1 en R deden het nog.
Af laten koelen, door WW melding van klep die bleef hangen gevonden, gereset, weer wegrijden en na 1 km weer BINGO!
Uiteindelijk auto opgeladen en bij revisiebedrijf mechatronic vervangen, na 4 dagen weer terug gekregen. Met gratis krassen op mijn deur, monteur's proefritje liep fout op kruispunt :(
 

Race Eend

Forumguru
Toevallig bij DSG dokter in Aalten?

DSG dokter :biggthumpdown:

Toen laatste de DSG bak van de supercopa kapot was omdat ze te veel koppel deden met de grotere turbo, lieten ze de persoon naar spanje rijden om daar te laten oplossen (dat was sneller), hoe kun je je zelf dan dsg dokter noemen.
 

VEEJAY

Forumguru
Ow goed te weten dat DSG dokter toch niet zo goed is, dacht dat ik laatst iets las in de autoweek over hen.
 

Ronnie

Forumguru
Zijn reputatie maakt me niet zoveel uit, het ging mij om een nieuwe mechatronic.
Alles verliep probleemloos en ik heb garantie op het onderdeel en de montage ervan.
 

Olavio

Senior Member
Zo net terug van de dealer.
Hij had contact gehad met de importeur:623: en voorlopig moet ik er maar mee doorrijden. Pas als het nog een keer/vaker voorkomt wil de importeur er iets aan (laten) doen:ahum:, zoals het vervangen van onderdelen (ik neem aan dat het hier om de eerder besproken mechatronic gaat?) Ik (en mijn gezin) voel(en) me nu een proefkonijn(en)!
 

Stylist

Senior Member
Ik heb het 1 keer gehad toen de auto net nieuw was. Nu 33000 km verder geen last meer gehad. Maar de twijfel blijft wel een beetje. Dus ik hoop dat PON de diagnose goed weet te stellen en er ook wat aan doet.
 
DSG dokter :biggthumpdown:

Toen laatste de DSG bak van de supercopa kapot was omdat ze te veel koppel deden met de grotere turbo, lieten ze de persoon naar spanje rijden om daar te laten oplossen (dat was sneller), hoe kun je je zelf dan dsg dokter noemen.

Normaal stel ik me altijd voor maar aangezien het hier over mijn auto gaat reageer ik toch even.

Mark, je werkt voor JD en je laat geen enkele kans voorbij gaan om een ander af te zeiken en in een kwaad daglicht te stellen, terwijl je totaal niet weet waar je over praat.

1) Er wordt niet gereden met teveel koppel en de bak is daarom niet overleden, ik hoef het niet te zeggen maar de bak is gesneuveld omdat er meer mee gereden is dan seat voorschrijft, maar dat kon helaas niet anders, dus gewoon mijn eigen schuld. Sper en diverse andere dingen zoals lagers en ringen waren kapot.

2) Ik ben niet naar spanje gereden en TVS heeft er alles aan gedaan om me de laatste wedstrijd nog te laten rijden, maar helaas zijn diverse bakdelen speciaal seat sport en NIET uitwisselbaar met een gewone straat DSG bak.

3) Dus spanje was niet sneller maar spanje levert de speciale seat sportdelen van de DSG bak niet uit aan klanten en je bent dus verplicht om de bak op te sturen.

Verder is het zo dat TVS garantie geeft op de turbo, koppeling en motor, dus als er ook maar wat aan kapot gaat (met racen) wordt het gratis vernieuwd.

Ben benieuwd of dat bij jouw ook is Race-eend.

Maar zoals ik je al via pm hebt laten weten.
Nog 1 maal en er worden gerechterlijke stappen wegens laster tegen je ondernomen.

Luco
 

MarcoO2

Forumguru
Dit is voor het eerst dat ik hoor dat Mark niet zou weten waar hij over praat... :crazy: Hij heeft op dit forum zijn meerwaarde wat mij betreft al bewezen. Over dit specifieke geval kan ik uiteraard niet oordelen, maar over het algemeen zit er weinig onzin bij.
 

VEEJAY

Forumguru
Wat heb je precies voor auto Luco ben wel benieuwd. Ik heb zelf ook een gemodificeerde auto (turbo/verstuivers) met DSG (via JD).

Wat bedoel je met meer mee gereden dan Seat voorschrijft?
 
Race eend en JD weten echt waar ze over praten. Op dit forum mag je toch je mening geven en dus ook race eend. Rechtzaak e.d. denk dat hij hier niet van gaat.....
Verder zou ik zeggen niet teveel op het forum komen en kijken dan hoef je je ook niet te irriteren.
 

Sand3r

Senior Member
Het zal niet helemaal duidelijk zijn.
Maar deze betreffende Supercopa van Luco is een Seat Leon 2.0 TFSI circuit auto, waarmee Luco in de DSC rijdt.
http://www.pennucciracing.nl/

Dus de opmerking van Race Eend is niet echt op z'n plaats.
Aangezien het hier niet om een normale straat auto gaat, met standaard techniek.
 
Race eend en JD weten echt waar ze over praten. Op dit forum mag je toch je mening geven en dus ook race eend. Rechtzaak e.d. denk dat hij hier niet van gaat.....
Verder zou ik zeggen niet teveel op het forum komen en kijken dan hoef je je ook niet te irriteren.

JD weet wel waar die over praat, maar Mark/Raceeend probeert bij elke gelegenheid TVS af te zeiken, daarbij verspreid die nu ook leugens over mij en aangezien mij dat sponsoren kan kosten accepteer ik dat niet, lijkt me ook vrij logisch.

Hoe zou jij het vinden als er een of ander leugens over jouw loopt te verspreiden en je dat evt klanten kan kosten?
Ben benieuwd of je dan nog zo laconiek bent.

Veejay, Seat schrijft elk jaar revisie voor, door omstandigheden had mijn bak aan uren al meer dan twee seizoenen erop zitten.
 
Ik heb je website gezien Luco ik snap het (dacht dat je een 'standaard' auto had).

Ja wat is standaard, denk dat er straatauto's met dezelfde motor rondrijden die meer pk's hebben.:1761:
Maar je moet het wel op de weg krijgen en het moet ook heel blijven en aan regels voldoen, dus ik denk dat we een beetje op de grens zitten van wat mag:xyxthumbs:
 

Race Eend

Forumguru
Ik zal hier 1 reactie plaatsen en dan is het klaar wat mij betreft. Het is een openbaar forum, iedereen mag zijn mening hebben en een ander mag dat tegenspreken met argumenten, dat is mede waar een forum voor bedoelt is. Als je om elk meningsverschil op een forum een rechtzaak wil beginnen, dan moet je wel erg veel vrije tijd hebben.


Het mooie van de auto als een Supercopa is, dat het heel veel op een straat auto lijkt, het is min of meer een budget klassen 'onder' de wagens in de WTCC (die ruim meer dan een ton kosten).

De bak van een Supercopa is op een paar punten verschillend.
- Er zit een sper in
- Er zit speciale software in de computer, zodat hij bv geen kickdown meer heeft en sneller schakelt en iets meer koppel kan verwerken
- bak verhoudingen kunnen anders gekozen zijn.

Als je een straat bak hebt liggen en je schroeft daar een sper in van bv quaife en je zet de er de supercopa computer over, dan kun je weer je race vervolgen voor dat weekend.

Een supercopa bak kost ongeveer 8000 euro.
Een nieuwe standaard Golf gti bak kost 6000 euro.
Om een GTI bak om te kopen & bouwen naar een 'Supercopa' race bak moet je de software aanpassen, en een sper inbouwen & olie verversen etc. Die handelingen samen kosten overigens meer dan een nieuwe (race)bak halen in Spanje. Maar heb je een reserve liggen, dan moet je in mijn ogen in staat zijn om de auto rijdend te krijgen binnen een raceweekend, om misschien nog mee te kunnen rijden, zeker als je je volledig specialiseert in de DSG bakken materie en dus veel kennis en onderdelen in huis zal hebben. Dat er geen losse onderdelen via de fabriek verkocht worden klopt, maar goed er was een reserve bak in huis.

Dat Luco zichzelf bekend maakt had hij niet hoeven doen, ik heb hem of zijn raceteam nooit benoemd / aangesproken of bekritiseerd (ik heb de hele naam niet genoemd). Ik geef alleen aan (en dat is mijn persoonlijke mening), dat gezien dit verhaal IK mijn twijfels heb bij het verhaal hierachter.
Wat betreft het feit dat er iemand naar Spanje is gegaan voor een nieuwe bak, dat is in dit geval een koerier (er is wel iemand naar Spanje geweest maar dat is eerder geweest voor andere onderdelen).

Prettig race seizoen gewenst zou ik zeggen, hopelijk dit jaar probleemlozer dan het einde van vorig seizoen.
 
Nogmaals, een supercopa bak is niet hetzelfde en zit anders in elkaar, een sper past er zomaar niet in en ook andere delen zijn anders, dus je kan niet zomaar even een straatbak ombouwen.
Tevens is een reservebak op de plank leggen niet echt een optie qua kosten, ja misschien als je miljonair bent wel.
Low budget auto zeg jij, blijkt maar weer dat je je niet verdiept hebt in de auto.
Een rechtzaak kost mij overigens geen tijd hoor, dat heb ik iig als team goed geregeld, jij hebt blijkbaar teveel tijd om op fora anderen keer op keer zwart te maken, dat is pas zielig, get a life. Verdiep je eens in zaken voor je weer gaat blaten.

Maar jij hoort iets, zet twee zinnen neer waar drie leugens in staan, en zelfs als het dan uitgelegd wordt blijf je zeggen dat er een koerier naar spanje is geweest, vierde leugen.

Leer eerst eens lezen voordat je zomaar klakkeloos leugens neerzet, maar waar het jouw om te doen is is gewoon een ander zwart maken door leugens en verzinsels. Dat je mij niet noemt is ook een leugen, misschien niet bij naam, maar er is maar 1 supercopa die bij TVS komt, dus 1 en 1 is twee.
En via pm roep je dan, denk je echt dat een skodarijder dat weet, zon zin zegt mij genoeg over hoe jij met andere mensen omgaat.

Ik heb je ook al via pm uitgelegd en verteld dat ik dat niet pik, je bent dus gewaarschuwd.
 

VEEJAY

Forumguru
Mannen de meningen over en weer zijn duidelijk, ik stel voor dat jullie het hierbij laten. Of elkaar evt. gewoon een bellen en het uitpraten, dit zijn onderwerpen waar een forum/internet niet geschikt voor is om te bespreken.

We zijn allemaal autoliefhebbers hier dus laten we vooral het positieve delen van onze hobby's.

:473:
 

MarcoO2

Forumguru
Wat mij betreft hoort dit hele verhaal niet echt meer in dit topic thuis.

Overigens, Luco, je verwijt Mark van alles, maar iets op het openbare forum vermelden wat je in een pm is meegedeeld, is nou ook niet echt fatsoenlijk hé...

Wat mij betreft, over en uit, en weer terug naar de DSG-7!
 
Bovenaan Onderaan