tikken geluid bij bocht nemen naar links

darkprojectx

Forumguru
zou een mooie conclusie zijn, maar kan me niet voorstellen dat dat een tikkend geluid veroorzaakt, zou eerder een schavend geluid moeten zijn als de velg tegen de veerpoot op loopt.
Even oude velgen voorop gooien en luisteren of het geluid er nog is want het is of het wiellager of de homokineet als het tikt.
hebben we trouwens een plaatje bij het praatje? Foto maakt vaak meer duidelijk van de situatie
 

Cordoba

Forumguru
kan zijn dat klemmetje, of gewichtjes van uitbalanceren eerder de draagarm raken, dan de velg zelf, en dan heb je wel tikken.
 

Joaker

Nieuw lid
Ik weet niet of het al opgelost is, maar een maatje van me had laatst z'n zomerwielen weer terug laten plaatsen en hoorde na een dag of wat ook een tikkende geluid voor. Direct doorgereden naar een bandenspecialist, die constateerde, dat de wielbouten niet helemaal vast meer zaten. Moraal van het verhaal; trek altijd de bouten na een kilometer of 50 even na.
Misschien is dit in dit geval ook wel van toepassing...
 

darkprojectx

Forumguru
@cordoba, bij lichtmetaal sla je geen loodjes aan de rand van de velg, maar worden loodjes in de velg rand geplakt.
Als die loodjes je draagarmen kunnen raken dan moet je echt op zoek naar een andere garage.

Joaker heeft een goed punt, even natrekken kan zeker geen kwaad! Als het even kan met een moment sleutel (zie aldi topic hier op het forum).
 
@cordoba, bij lichtmetaal sla je geen loodjes aan de rand van de velg, maar worden loodjes in de velg rand geplakt.

Aan de binnenrand van de lichtmetaal worden inderdaad loodjes geklemd. Van het weekend door Profile mijn zomerbanden laten verwisselen. Zij tikte aan de binnen rand van de velg een loodje en plakte er aan de binnenkant van de velg ook nog wat lood (afhankelijk wat noodzakelijk is voor de balans van de band)
 
Bovenaan Onderaan