Te vermijden Fabia's?

Cordoba

Forumguru
Ga morgen even kijken! Deze mensen hebben de Fabia de laatste drie-vier jaren in onderhoud gehad en de distributie zou volgens het boekje met ca 1 ton zijn vervangen. Volgende dus over ca 40k. Al zegt men - er staat alleen "controleer de riem" en niet "vervang de riem". Tsja.

We houwe ketakt! ;)

Klopt officieel is het controle vanaf 90k km, en als het er al die tijd goed uit blijft zien uiterste vervanging bij 120k km (dat laatste weet ik niet 100% zeker). In de praktijk zie je dat vaak gewoon voor vervangen wordt gekozen omdat men niet het risico durft te nemen dat er na controle en 'goed' bevonden, toch binnen afzienbare tijd iets fout gaat met de distributie. Daarnaast kost het redelijk wat arbeidstijd om een goede controle te doen.
 
Goede indruk gekregen! Het was idd een Creation uitvoering ;)

Ontvangst: auto was schoongemaakt, gewassen en van binnen netjes, vanuit nat buiten naar binnen gereden in de werkplaats zodat we rustig een kijkje konden nemen. Alles netjes aan de ontvangst.

Geen gerammel in het blok, motor liep netjes zonder vreemde bijgeluiden, nette/heldere koelvloeistof in het reservoir, geen lekkages of natte plekke bij/aan de achterdeuren, interieur was keurig voor een auto van die leeftijd, nieuwe bandjes voorop, van buiten ook een nette auto. Geen gedoe met knipperende binnenverlichting, zoemer van de aan gelaten verlichting werkt zoals het hoort, elektrische ramen ook. Realistisch verhaal erbij, airco wordt flink koud. Op de achterwisser (bleef staan, bewoog niet, pomp deed het wel) en cruisecontrol (ik kreeg hem niet werkend maar dat lag mogelijk aan mij, eerste proefrit was kort) na deed alles het keurig, de gebreken kijken ze even na wat er aan de hand is en fiksen het. De hoedenplank ontbrak maar of dat nou de doorslag geeft... de aspirant-koper moet er nog even in sturen en dan zou dit een 'go' kunnen worden!
D-riem moet elke 10 jaar of 100dkm, dus dat wordt dan ca 2022.

@Cordoba - Enorm bedankt voor de tip!!
 

Canon-Eye

Forumguru
Klinkt wel goed allemaal.
nieuwe bandjes voorop
Tip: mocht de koop doorgaan, laat dan even de voor- en achterwielen omwisselen zodat het beste profiel achterop ligt. Véél veiliger!
Tegen de tijd dat dan de voorbanden moeten worden laat je de achterwielen weer naar voren verplaatsen en de nieuwste banden weer achterop plaatsen.
 

Cordoba

Forumguru
@Skodazoeker De CC van mijn Fabia Creation pakte ook niet altijd, maar meestal wel, snelheid van de CC aanpassen met stapjes van 1 km werkte vaak belabberd (slijtage van contactpunten), daarom ging ik normaal de gewenste snelheid rijden, en activeerde dan de CC. Wat de achterwisser betreft 2 mogelijkheden: of hij is er af geweest en niet goed vast gezet, of de ruitenwissermotor is overleden. Andere mogelijke oorzaken zoals kapotte zekering of slecht contact op de bedieningshendel komen minder vaak voor.

De hoedenplank is waarschijnlijk voor een klein prijsje ook wel op de sloop te krijgen, er even van uit gaand dat de nieuwe eigenaar er geen plank met speakers in hangt. Als je onderdelen zoals een hoedenplank zoekt, kun je die het makkelijkst vinden met de site "schadeautos.nl", dan zorgen dat je in tab met demontage-auto's terecht komt en je kunt zoeken op merk, model, bouwjaar enz. vaak met foto's van de donorauto's. Wel altijd vooraf checken of het gewenste onderdeel nog voorradig is op de sloperij.
 
Laatst bewerkt:
We hebben de Fabia gekocht! :)

Hoedenplank is besteld, CC werkt normaal dus ws lag het aan mij :D en de achterruitewisser wordt aangepakt. Vanaf volgende week wordt hij van mijn vriendin haar zoontje :cheer:
Meld mij wel weer en ga even bedenken hoe om te gaan met mij op de juiste manier te introduceren want dat was nog niet gedaan :nailbiting:

Dank aan alle tipgevers en meedenkers :dankje:
 

turboturbo

Forumguru
Goed dat je je kennis hebt in kunnen zetten voor hen!
Ik heb ook ooit mijn ouders behoed voor de aanschaf van een Caddy Life met zwart water in het koelreservoir, brandend motorstoringslampje en airbag lampje en een zwets verhaal van de verkoper :thumbsdown:
 
Laatst bewerkt:
De Skoda is inmiddels in eigendom van de zoon van mijn vriendin. Ik moet zeggen - wat een nette garage!! Ze hebben er nog flink wat tijd en werk in gestoken. We kwamen de auto vanmiddag ophalen, en hij was keurig netjes gewassen en schoon van binnen. Bij de proefrit was er geen hoedenplank, er zat er nu eentje in die ze ergens op de kop hebben getikt. Ik hoorde een rammel in het vooronder, ze hebben een spoorstang of ophangingssteun vervangen daar bleek idd iets mee te zijn. De achterruitewisser deed het niet - hebben ze netjes opgelost door de bedrading te herstellen en werkt gewoon keurig nu. Tijdens het op de brug staan ontdekten ze nog een kleine lekkage bij een achterschokbreker, en die is meteen vervangen. Het vergrendelknopje in de rechter voordeurkaart ontbrak, hebben ze een nieuwe op geschroefd. En meteen de speakerbox in die deur die het niet deed vervangen. Plus een nieuwe radio gemonteerd met mogelijkheid om via een kabel de mobiel erop aan te sluiten. Werkelijk waar, voor dat geld hebben ze echt een uitstekende service geleverd!

Zegt het voort: Garage Druijff in Barneveld, mijn complimenten. Erg aardig en netjes ontvangen, schone werkplaats, leuke mensen ook, en eerlijk in het advies en in wat ze aanbieden. Helemaal top! Het joch is dik tevreden, geen bijgeluiden aan de auto of motor en hij zat te glunderen achter het stuur.

Dank voor jullie raad en advies!! Mijn forumnaam kan nu worden gewijzigd :yeah:
 

Okki

Donateur
Mooi om te horen dat het ook (vaak) goed gaat.

Misschien SVZVV een leuke forumnaam? Wel met een plaatje van een Skoda erbij natuurlijk? Die AUDI en BMW mogen wel weg...
 

Okki

Donateur
Was maar een grapje hoor...we hebben liever dat mensen met een "geen Skoda" avatar hier leuke en nuttige berichten plaatst dan Skoda rijders die niets te vertellen hebben...
 
Bovenaan Onderaan