Te korte zitting...

Topic in 'Karoq' gestart door Karoq079, 04-01-2020.

 1. Karoq079

  Karoq079 Lid Donateur

  Helaas heb ik met nagenoeg elke auto problemen met het vinden van een lekkere zit... zo ook met de Karoq. Ik vind de zitting aan de korte kant en kan niet helemaal de juiste helling vinden. Zijn de stoelen van de sport versie beter instelbaar en hebben ze een langere zitting? Zijn die evt over te zetten?
   

 2. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Was het niet handiger geweest om je bij de oriëntatie op een nieuwe wagen hier druk over te maken?!?

  :pieker:
   
 3. Karoq079

  Karoq079 Lid Donateur

  Ik had al de hoop opgegeven. Ik heb zo rond de 25 auto’s gehad en er was er maar 1 die lekker zat.... het valt me op dat de meeste korte zittingen hebben en bijna allemaal irritante naar voor stekende hoofdsteunen hebben... een sportversie van de Karoq was voor mij financieel niet interessant en ik kon niet wachten op levertijden...
   
 4. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Afhankelijk van welke stoelen je nu hebt natuurlijk...
  Tussen Ambition en Style zit ook al verschil!
   
 5. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Je kunt altijd voor after-market stoelen van bijvoorbeeld Scheel of ASS.....
   
 6. Karoq079

  Karoq079 Lid Donateur

  Ik heb de ambition uitvoering. Weinig kans dat Styles of sport al aanwezig zijn op de sloop.... iemand ervaring after market? Ivm airbag etc
   
 7. Duijzer

  Duijzer Forumguru Donateur

  Ik zou inderdaad eens kijken naar een op maat gemaakte stoel van bijvoorbeeld Scheel, ASS, etc. Die kun je steeds meenemen naar een andere auto.
   
 8. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Karoq079 vindt dit leuk.
 9. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  Weet jij hoe snel de nieuwste auto's door ongevallen op de sloop terechtkomen?:D
   
  hemi24 en Karoq079 vinden dit leuk.
 10. Okki

  Okki Forumguru Donateur

  Ben benieuwd welke dat dan was....
   
  hemi24 vindt dit leuk.
 11. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Maar dan rekenen de slopers ook "nieuwprijzen".
   
 12. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  @Peter-036

  Wie wat wilt moet betalen, de interieurs zijn ook nieuw dus logisch dat ze meer vragen :pardon:
   
 13. EdK

  EdK Forumguru

  Tuinstoel
   
  Pendragon en SteGo vinden dit leuk.
 14. Crash

  Crash Nieuw lid

  Aan de sportstoelen is niet gek veel te verstellen in de sportline versie. Hoogte zitvlak, afstand zitvlak tot pedalen, stand rugleuning en lendesteun. De standaard zaken dus. Dat heeft Audi een stuk beter voor elkaar met hun sportstoelen (+ instelbare hellingshoek van zitvlak en instelbare diepte/lengte ondersteuning van benen). Vooralsnog zijn de stoelen van de karoq niet onaardig, maar die van mijn A3 waren beter.
   
  Karoq079 vindt dit leuk.
 15. fanSkoda

  fanSkoda Forumguru

  De bestuurdersstoel van de Scala business is elektrisch verstelbaar.
  Oók de hellingshoek, en de lendesteun. Vanzelfsprekend ook de hoogte en afstand tot pedalen/stuur. Ik vind de zitting zeker niet te kort, ehhhhh eigenlijk integendeel. Gewend zijnde aan de Fabia.
  Misschien is dat wat en past die in je Karok?
  Maar schrijvende denk ik ook dat je passende bekleding moet hebben.

  grtss
   
 16. Herre

  Herre Lid

  Ik zweer al jaren bij een stoel van ASS (Scheel zal ook goed zijn maar geen ervaring mee). Gaat binnenkort in mijn kodiaq (en sportstoel in de opslag).
  Als de standaard stoelen niet goed zitten is een stoel op maat enige echte oplossing. Kosten vallen nog wel mee ook. Vorige stoel heeft het bijna 15 haar met 45-50k per jaar uitgehouden. Paar keer overgebouwd voor paar honderd euro.
   
  Karoq079 vindt dit leuk.
 17. Jewepe

  Jewepe Forumguru

  @Karoq079

  Soms helpt het als de hellingshoek van de stoel veranderd kan worden (voorkant van de zitting iets omhoog). Zit die verstelmogelijkheid niet op je stoel dan is wellicht het volgende een idee: je kunt de voorste twee bouten waarmee de rails van de stoel vast zit loshalen en onder de rails één (of meer) vulringen plaatsen en vervolgens (uiteraard) de zaak weer vastdraaien met de bouten. Een paar milimeter is soms voldoende om comfortabel ondersteund te worden aan de bovenbenen. Ik heb eens ooit gelezen dat veiligheidsgoeroe's een dergelijke aanpassing niet aanraden, maar waarom is me nooit duidelijk geworden.
   
 18. Renkie

  Renkie Senior Member

  Bij veel modellen heb je een stoel met een afgeronde zitting aan je voorkant maar OOK een stoel met een zitten die onder je benen wat uitsteekt.
  Scheelt niet veel, maar wel erg prettig als je wat meer steun wilt.
   
 19. Herre

  Herre Lid

  Jewepe, mij is bij ASS wel eens verteld dat dit vanuit veiligheid niet goed is omdat de slede dan niet meer volledig geklemd op de vloer van de auto is, waardoor de bevestiging alleen op de bouten hangt en niet ook strak tegen de vloer geklemd is. De bevestiging zou hierdoor zwakker zijn.
   

Deel deze pagina