Sneeuwkettingen met 18" Alaris velgen

Archie

Senior Member
@Archie, in elk geval niet de standaardkettingen, de zogenaamde TüV goedgekeurde sneeuw sokken kunnen uiteraard wel én spiciale kettingen met extra platte schakels die NIET aan de binnenkant van het wiel zitten
Dank! Als ik hier kijk http://www.sneeuwkettingenstore.com/bandenmaat/22540-18 dan zie ik twee verschillen; ruimte 9mm en ruimte 7mm bij de verschillende kettingen; ik denk dat je dan naar 7mm moet kijken?

Ik vind namelijk de Maggi Trak eigenlijk een beetje teveel investering (240+ euro) maar als ik het goed begrijp dan zou de Pewag Servo ook kunnen? (goede ervaring met Pewag namelijk).
 

CDK

Forumguru
@Archie, misschien wil @Antera dat eens voor je opmeten als hij zaterdag weer een O3 op de brug heeft staan, hij kan met zijn technisch inzicht vast een goede inschatting maken, maar ik verwacht dat die 9mm voor een 18" wiel kantje boord is aangezien de breedte 7.5J is bij deze maat, met 7mm zit je wat meer safe
 

Rick

Senior Member
En marktplaats in de gaten houden kan heel veel schelen! Maggi trak of rud centrax.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: CDK

micky

Forumguru
Als alternatief op de 2 genoemde mogelijkheden heb ik zelf al meer dan 10 jaar de Spikes Spider

http://www.spikes-spiders.com/
(er staan nu meerdere op marktplaats)

in tegenstelling tot wat ik hier boven lees, hebben wij ze wel heel vaak nodig (gehad), aangezien we altijd achter een bergpas zitten tegen de berg omhoog, onverhard tussen de locale bevolking, dus geen toerisme.

deze kunnen zeker op de 18" met Eibach bij de Octavia, kijk wel bij de uitvoering "sport" er zijn goedkopere modellen die niet erkent zijn als sneeuwketting.

overigens wat betreft de sok, als je echt sneeuwkettingen nodig hebt, voldoen deze niet en zeker in Oostenrijk zijn ze niet toegestaan.
 
Bovenaan Onderaan