Skoda Offline - en alle andere VAG merken

Topic in 'Skoda nieuws' gestart door RPeter, 17-03-2020.

 1. RPeter

  RPeter Actief lid

  Het was te verwachten maar is nu bevestigd.
  Zij die wachten op een nieuwe 'kar' zullen extra geduld moeten oefenen.


  Volkswagen sluit alle fabrieken in Europa, twee tot drie weken lang
  De Duitse autogroep Volkswagen gaat alle fabrieken in Europa sluiten. Dat zou twee of drie weken lang het geval zijn, afhankelijk van de evolutie van het coronavirus hier. Het gaat om alle onderdelen van de groep, dus ook Audi, Skoda, Bentley en vrachtwagenproducenten zoals MAN en Scania. In Spanje, Portugal, Italië en Slovakije waren de fabrieken van de VW Group al eerder gesloten. Bij Volkswagen en de filialen werken in totaal meer dan 300.000 mensen, de meesten in Europa.

  Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/
   

 2. JeSko

  JeSko Forumguru Donateur

  Logisch dit, benieuwd hoe snel andere industriële giganten gaan reageren nu. Wel jammer voor mensen die nu langer op hun nieuwe auto moeten wachten, en mijn gevoel zegt dat het nooit bij die drie weken gaat blijven. Dit word zoals vele specialisten al hebben aangegeven, een proces van 2 tot 6 maanden. Benieuwd hoe dit alles verder gaat evolueren.
   
 3. RPeter

  RPeter Actief lid

  In het zelfde artikel:
  ..."Gisteren (edit: 16 maart 2020) kondigden de Franse autogroepen Renault en PSA al aan dat ze alle fabrieken in Europa sluiten.
  PSA omvat Peugeot, Citroën, DS,
  maar ook het Duitse Opel en het Britse Vauxhall. Fiat Chrysler, dat van plan is te fuseren met PSA, heeft al eerder de fabrieken gesloten en ook Ford doet dat in Europa."...
   
 4. fanSkoda

  fanSkoda Forumguru

  Hebben dan al die robots in de fabrieken dan ook kans op COVID-19?
  En steken die de elektronica dan aan met een virus? Brrrrr.

  Sterkte toegewenst, mensen.
   
 5. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

 6. The-Wobs

  The-Wobs Lid Donateur

  De bestelde E- Golf komt nu vast een paar maanden later, als ze die lijn nog op gaan starten. Het is niet anders, mensen gaan voor.
   
 7. Captain Hook

  Captain Hook Forumguru

 8. Derooke

  Derooke Senior Member

  Super nieuws dit . Het zou max 2 weken duren een ze effectief terug op redelijk volume(wat dat dan ook is) produceren. Want het is niet omdat de werknemers er zijn dat de lijn al op toeren is . Duurt blijkbaar een serieus eind . Ook gelezen dan de topman van VW gezegt heeft . geproduceerd volume is niet zo belangrijk het feit dat we kunnen produceren wel . Voor perspectief aan iedereen te geven
   
 9. EdK

  EdK Forumguru

  de productieband zal wel wat langzamer draaien, want ja 1,5mtr afstand zal toch in sommige productie gevallen een probleem geven...
   
 10. The-Wobs

  The-Wobs Lid Donateur

  Had van de dealer begrepen dat ze bij Skoda alle auto's die niet aan een klant hangen hebben geannuleerd, zo komt er ruimte om 1 en ander recht te trekken.
   
 11. Bulletdodger

  Bulletdodger Senior Member

  @The-Wobs mooi want ik had al een productieweek. Dat zou deze week zijn geweest
   
 12. The-Wobs

  The-Wobs Lid Donateur

  @Bulletdodger 2 weken terug de auto opgehaald,stond er al een paar weken te wachten tot leasecontract was afgelopen. Verkoper had het toen al over 6 weken vertraging. Maar je weet het nooit.

  De private lease e-golf zou 15 mei komen (eind vorig jaar getekend , ben benieuwd of we opeens wel gebruik kunnen maken van de subsidie in juli.
   
 13. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Probleem zal niet alleen het opstarten van de productielijn zelf zijn, maar ook alle voorraden van te monteren onderdelen/componenten moeten er ook zijn. Zou wat zijn als bijvoorbeeld je nieuwe auto op lichtmetaal (zonder banden) de band af zou rollen, omdat de bandenboer nog niet heeft kunnen leveren.
   
 14. The-Wobs

  The-Wobs Lid Donateur

  Jep, zal nog wel even duren. Mensen waren toe aan wat goed nieuws.
   
 15. Bulletdodger

  Bulletdodger Senior Member

  Ik mag aannemen dat als je een definitieve productieweek hebt, ze dan ook alle onderdelen "op de plank" hebben liggen.
   
 16. PizzaPieter

  PizzaPieter Forumguru Donateur

  Daar zou ik nog maar niet vanuit gaan.

  Ze zullen wel al toezeggingen hebben van de leveranciers, maar hou er rekening mee dat de Automotive fabrieken voor de meeste componenten just-in-time beleverd, voor sommige componenten op dag niveau en voor een aantal componenten met een voorraad van max een aantal dagen werken (zoals ingekocht plaatwerk)

  Er zullen ongetwijfeld nog verstoringen komen, want voordat van alle componenten de hele keten weer aangeslingerd is die ongepland tegen de vlakte ging (anders dan een geplande stop met Kerst bijv) dan zijn we weer ff verder.

  En wat te denken van de gieterijen die hun processen hebben afgeschakeld en weken nodig hebben om alles weer op stoom te krijgen.

  Daar hebben een paar slimme logistiekelingen nog wel paar planninkjes op los te laten

  I love it!
   
  Cordoba vindt dit leuk.
 17. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Er ligt nergens echt nog voorraad 'op de plank' , het is allemaal 'just in time', dus als de onderdelen nog niet geleverd kunnen worden bouwt Skoda (of wie dan ook) geen auto's.

  Edit: @PizzaPieter schreef het ook al.

  Edit 2: Degelijke onderdelen worden uit heel Europa en daarbuiten bijeen 'gesprokkeld', zodat alles van de laatst opstartende toeleverancier afhangt.
   
 18. PizzaPieter

  PizzaPieter Forumguru Donateur

  Er kan best 'ergens' voorraad liggen, maar dat is eerder bij de producent, dan bij de fabriek
   
  Edwinst en Peter-036 vinden dit leuk.
 19. RPeter

  RPeter Actief lid

 20. Bulletdodger

  Bulletdodger Senior Member

Deel deze pagina