Regelmatig foutmeldingen

Topic in 'Car audio, video, navigatie en andere gadgets.' gestart door Rataplan, 13-01-2021.

 1. Snoete

  Snoete Lid

  Voor de zekerheid: Je moet wel de optie "Draadloze Android Auto" in de instellingen van de Android Auto App aan hebben staan. Dus Instellingen --> Apps --> Android Auto --> Instellingen meldingen App:

  Screenshot_20210121-202227_Android Auto.jpg
   

 2. Dat staat aan inderdaad wel aan bij mij.
  Maar heb je de Wifi verbinding nodig?
  Hie ging het hele proces bij jou?
   
 3. coppe218

  coppe218 Lid

  Ik heb eerst verbonden via de kabel in verbonden met de wifi in de auto. Vervolgens de kabel losgemaakt en toen werkte het.
   
 4. Snoete

  Snoete Lid

  Wanneer ik het goed heb gelezen is het inderdaad een combi van wifi en bluetooth. In mijn telefoon staat in de lijst met bestaande Wifi-netwerken ook de Wifi-verbinding van de auto. Heb wel de indruk dat Android Auto Wireless duidelijk meer batterij vraagt, maar dat kan inbeelding zijn.
   
 5. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Er moet wel iets heel schokkends mee aan de hand zijn, wil een dealer een auto die 2 weken ervoor van de productieband is gerold een update (kunnen) geven bij de aflevering..!
   
 6. MRNX

  MRNX Senior Member

  Daar zit natuurlijk iets in!
   
 7. Monteurtje

  Monteurtje Forumguru

  Actie 97EQ is de meeste recente actie. Maar is onderverdeeld in 12 criteriums. Van die 12 kunnen er 3 of 5 of zelfs meer uitgevoerd moeten worden. Dat is verschillend per auto. Van die 12 zijn er 11 een update van MIB tot Airbag en van remelektronica tot KESSY. En boutje van koplampunit vastdraaien
   
  Tees vindt dit leuk.
 8. Net weer even geprobeerd om na de update Wireless AA werkend te krijgen. Maar helaas.

  Op USB werkt het prima. Wanneer ik daarna verbinding maak met Wifi en de kabel loshaal stopt het met werken.

  Daarnaast merk ik dat wanneer ik via Wifi verbonden ben ik geen internet heb. Systeem zegt inloggen bij wifi. Maar ik wil daar geen abonnement voor nemen want ik heb onbeperkt data. Hoe gaat dat bij anderen? Blijft mobiele data dan wel werken,
   
 9. Snoete

  Snoete Lid

  Voor zover ik weet wordt er bij Android Auto Wireless automatisch via de Wifi-direct van de auto verbinding gemaakt met de telefoon omdat al die data teveel is voor bluetooth. Denk daarbij aan het verzenden van data naar MIB3 voor Google maps, Waze of Spotify. Naast die wifi verbinding met de auto kan je nog steeds een data of internet verbinding maken met de telefoon. Hoe krijg je anders die kaarten van Googlemaps of een playlist van Spotify binnen? Ik weet niet zeker of de Bluetooth verbinding bij Android Auto Wireless dan nog voor het geluid wordt gebruikt of dat dit ook via Wifi-direct gaat.
   
 10. Nou dat laatste is dus mijn punt. Zodra ik een Wifi verbinding maak met de auto (wifi als hotspot staat dan aan) kan ik het internet niet meer op. Mobiele data worst dan niet meer gebruikt.
   
 11. Snoete

  Snoete Lid

  Je moet niet zelf een wifi- of hotspot verbinding gaan maken! Dat gebeurd automatisch wanneer MIB3 herkent dat jou telefoon daarvoor geschikt is. Op dat moment heb je een Wifi-Direct verbinding:

  Wifi Direct is een directe draadloze verbinding tussen twee (of meerdere) apparaten. Het maakt gebruik van de wifitechnologie, maar laat apparaten toe om rechtstreeks met elkaar te verbinden, zonder tussenkomst van een draadloze (modem)router. Het is vergelijkbaar met bluetooth, maar werkt dankzij wifi op grotere afstanden en is sneller.
   
 12. Kijk daar kan ik wat mee. Helder! Het feit dat ie dat bij mij niet doet zegt dus dat mijn software er nog niet geschikt voor is.
  Toch maar eens weer een berichtje naar de dealer doen van de week.
   
 13. coppe218

  coppe218 Lid

  Bij mij worden de instellingen zoals thuis en werkadres niet onthouden. Ook andere aanpassingen zoals uitschakelen van de navigatiemeldingen worden niet onthouden. Meer mensen met deze klachten?
   
 14. Snoete

  Snoete Lid

  Ja bij mij werkt dat wel, net nog een keer getest (en ik heb dezelfde hardware- en software-stand als jij):

  - Heb wel na elke wijziging voor Hoofdgebruiker en Gast de instellingen gesynchroniseerd,
  door via het gebruikersscherm op synchroniseren te drukken.
  - Bij jou staan onder "Instellingen gebruiker" en "Privésfeer en diensten" alle opties groen aangevinkt?

  Wanneer ik overschakel van hoofdgebruiker naar gast en weer terug naar hoofdgebruiker worden alle instellingen meegenomen inclusief de uitgeschakelde navigatiemeldingen en thuis- en werkadres. Ook de muziek vanaf de USB-stick speelt na het inschakelen van het contact weer verder waar die gebleven was.
   
  Laatst aangepast: 27-01-2021
 15. coppe218

  coppe218 Lid

  Ik zal eens opnieuw synchroniseren naar het instellen. Alles staat idd wel aangevinkt.
   
 16. coppe218

  coppe218 Lid

  Helaas ondanks dat de hoofdgebruiker wordt gepakt en tussentijds gesynchroniseerd wordt inclusief correcte weergave van de vc instellingen onthoud hij de navigatie stellingen niet.
   
 17. Snoete

  Snoete Lid

  Dan zou ik een afspraak maken met de dealer...
   
 18. coppe218

  coppe218 Lid

  Ik doe het wel tegelijk met het plaatsen van de trekhak als die uit backorder komt.
   

Deel deze pagina