Ratel bij lage toeren 1.6tdi

Topic in 'Octavia II' gestart door Octaviameppel, 30-11-2020.

 1. Yuri

  Yuri Nieuw lid

  Nwe updat voor slecht lopende motor.....

  Ik heb er een nw. smoorklephuis opgezet, omdat als we de stekker lostrokken de auto als een zonnetje liep.
  Vandaag ruim 40 km in zn 4 met 2300 toeren gereden om dpf te regeneren, helaas niet gelukt. Na een stukje rijden schoot me te binnen dat het luchtfilterhuis nog los zat. Dit vastgemaakt, en bingo...hij begon weer te stotteren en te roken als een malle. Luchtfilterhuis weer losgekoppeld, en hij reed weer goed?? Smoorklephuis lag het dus niet aan....helaas....waarschijnlijk toch iets met de lucht inlaat, iemand een idee?
   

 2. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Ik zou denken dat je luchtfilter erg vuil/verstopt is.
   
 3. Desperado

  Desperado Forumguru Donateur

  Of er is een eekhoorn bezig geweest om het luchtfilter als opslag te gebruiken. :D
   
 4. Yuri

  Yuri Nieuw lid

  Nee, luchtfilter is zo goed als schoon. Sept bij de beurt een nwe ingegaan
   
 5. Giufa

  Giufa Nieuw lid

  beste Yuri, ik zou ik zou proberen de luchtinlaat net voor de luchtfilter even wegnemen en testen, dan, als het niet helpt, de luchtfilter even wegnemen, bij zo vochtig weer zal niet veel stof zijn, is je lucht massa meter in orde? Eigenlijk, tussen luchtfilter en smoorklep heb je de turbo, daar kan ook wat mis mee (ik meen dat een elektrische aansluiting is plus een vacuĆ¼m slangetje ik denk voor variabele Schoepen van de turbo) en dan is er de interkoeler en alle buizen die de zaak met elkaar verbinden, dus veel mogelijkheden.
   
 6. Yuri

  Yuri Nieuw lid

  Dank je wel. Ik ga kijken of ze de lmm kunnen checken... en nog maar een keer bij bosch service diep uit laten lezen....
   
 7. Tees

  Tees Forumguru

  Ik zie dat je uit Zuid-Holland komt, er zit een goede VAG specialist (VAG Car Service) in Bergschenhoek. Zijn hier een aantal leden die daar erg goede ervaring mee hebben. Al zal dat voor alleen maar uitlezen niet zoveel uitmaken (vraag wel altijd naar de foutcodes die gevonden zijn!), maar als je een ervaren monteur eens er naar wil laten luisteren, lijkt me dat een goed adres.
   
 8. Yuri

  Yuri Nieuw lid

  Ik zal daar eens informeren thx.
   

Deel deze pagina