Ratel bij lage toeren 1.6tdi

Yuri

Nieuw lid
Nwe updat voor slecht lopende motor.....

Ik heb er een nw. smoorklephuis opgezet, omdat als we de stekker lostrokken de auto als een zonnetje liep.
Vandaag ruim 40 km in zn 4 met 2300 toeren gereden om dpf te regeneren, helaas niet gelukt. Na een stukje rijden schoot me te binnen dat het luchtfilterhuis nog los zat. Dit vastgemaakt, en bingo...hij begon weer te stotteren en te roken als een malle. Luchtfilterhuis weer losgekoppeld, en hij reed weer goed?? Smoorklephuis lag het dus niet aan....helaas....waarschijnlijk toch iets met de lucht inlaat, iemand een idee?
 

Giufa

Nieuw lid
beste Yuri, ik zou ik zou proberen de luchtinlaat net voor de luchtfilter even wegnemen en testen, dan, als het niet helpt, de luchtfilter even wegnemen, bij zo vochtig weer zal niet veel stof zijn, is je lucht massa meter in orde? Eigenlijk, tussen luchtfilter en smoorklep heb je de turbo, daar kan ook wat mis mee (ik meen dat een elektrische aansluiting is plus een vacuüm slangetje ik denk voor variabele Schoepen van de turbo) en dan is er de interkoeler en alle buizen die de zaak met elkaar verbinden, dus veel mogelijkheden.
 

Yuri

Nieuw lid
Dank je wel. Ik ga kijken of ze de lmm kunnen checken... en nog maar een keer bij bosch service diep uit laten lezen....
 

Tees

Donateur
Ik zie dat je uit Zuid-Holland komt, er zit een goede VAG specialist (VAG Car Service) in Bergschenhoek. Zijn hier een aantal leden die daar erg goede ervaring mee hebben. Al zal dat voor alleen maar uitlezen niet zoveel uitmaken (vraag wel altijd naar de foutcodes die gevonden zijn!), maar als je een ervaren monteur eens er naar wil laten luisteren, lijkt me dat een goed adres.
 
Bovenaan Onderaan