Racegaas ipv beschermrooster airco-condensor

Eltjo

Forumguru
De 2 buitenste kapjes eruit trekken. Daar achter zit een schroefje. De verticale spijltje zitten aan de bovenkant achter de bumper gehaakt/klikt. En aan de onderkant zit die in de bumper geschoven en geklikt.
Tja, dat heb ik vandaag dus geprobeerd, maar verder dan het rooster van de pijlen aan de bovenkant eraf trekken ben ik niet gekomen. Bij mij zit daar ook nog een chrome strip onderaan doorlopend in de zijkanten van het rooster.
Ik heb veel kracht gezet, maar wanneer je niet precies weet hoe het in elkaar zit is dat lastig (zelfs met een spiegeltje op telescoopstok). Ik trek het liever niet kapot.

De afdekplaten bovenaan de gril naar de radiator heb ik verwijderd. Deze zitten vast met in totaal 8 spreidpluggen (de pinnen hierin zijn makkelijk te liften met zijsnij/kniptang en later weer terug te steken). Zo was er meer speelruimte om één stuk racegaas van 74x14 cm te monteren.
https://www.aliexpress.com/item/Bla...233.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.56fe4c4drkiHb5

Deels met de Thomas & Betts ty-raps om de bumperspijltjes achter het rooster. Een pokke-klus vanwege de schrammen die ik van het kunststof en het gaas op m'n zon verbrandde handen kreeg.

Het is eigenlijk bijna monstert na de maaltijd, dat had ik veel eerder moeten doen. De condensor van de auto heeft nu sinds de aankoop ruim 80 dkm steentjes gekopt en dat is heel goed te zien aan het deel achter het rooster. De airco werkt nog wel en is op druk bij 235 dkm - hopelijk blijft dat zo.
 
Laatst bewerkt:

Zelle

Donateur
Weet iemand of deze racegaas oplossing ook op een O3 past? Mogelijk met een paar foto’s en kleine beschrijving?
 

eriktv

Forumguru
Het originele onderdeel wat je via de dealer kunt bestellen kost ook maar een paar centen en is makkelijker te bevestigen. Ik heb deze vorig jaar gemonteerd:
https://www.obautodily.cz/skoda-oct...ka-chladice-klimatizace-original-10702cz1251/

Bevestigen de je met deze haakjes:
https://www.obautodily.cz/skoda-oct...ky-chladice-klimatizace-original-10703cz1527/

Zie voor montage mijn topic: https://www.skodaforum.nl/forum/i/Škoda-3-eriktvs-s2c-2-0tdi-dsg-l-k.30020/page-6#post-798966

Je kunt hier vanuit NL niet bestellen, maar zo heb je iig de onderdelennummers. Denk haast niet dat er verschil zit tussen S2 en O3, wellicht kan iemand dit bevestigen?
 

turboturbo

Forumguru
Denk haast niet dat er verschil zit tussen S2 en O3, wellicht kan iemand dit bevestigen?
Ik heb het rooster op een Fabia I en een Octavia I gemonteerd. Bij de condensor van de Fabia bleef een stuk rooster aan één zijkant uitsteken dus daar kon ik ong 8 cm aan één zijde afknippen. De afstand tussen de koel kanalen zijn allemaal precies goed dus de bescherming was perfect.

Op de Octavia paste het rooster perfect: de breedte van de condensor is precies goed. Ik vermoed dat als het rooster ook precies op de Superb past, die dezelfde breedtemaat condensor heeft als de Octavia.
 

Rallye

Forumguru
Tussen de O2 en de O3 zit er wel een verschil: bij mij zit de (overgeplaatste) beschermer wel voor de koeler, maar de kanalen komen niet overeen....
 

Eltjo

Forumguru
Racegaas is idd lastig aan te brengen, maar het originele spul (post #24) gaat niet meer als te veel lamellen al plat zijn geworden. Dan krijg je er nl. niet meer in.
Maar beter is het zo vroeg mogelijk te doen - net zoals ik dus ... :)
 

turboturbo

Forumguru
He dat is vreemd. Het lijkt er idd op dat de verticale afstand tussen de kanalen kleiner is geworden.
Als je zeker weet dat je het rooster goed hebt geplaatst, ook.
 

turboturbo

Forumguru
Dat lijkt me idd aannemelijk. Maar anderzijds zou het ook kunnen dat het even vlug vlug gedaan is en ja je kán het rooster er gemakkelijk scheef op krijgen als je de clips niet op de juiste manier klemt. Dat viel mij persoonlijk ook niet eens mee pas na een aantal clips al verkeerd geplaatst te hebben, kwam ik erachter dat ik het verkeerd aan het doen was.
 
Bovenaan Onderaan