Opstart problemen Amundsen

Topic in 'Kodiaq' gestart door Luck-Ky, 10-09-2019.

 1. Luck-Ky

  Luck-Ky Lid

  Dag allen,

  Een ruime week rijdt ik nu met veel plezier in een nieuwe Kodiaq (MY2020) Business Edition.

  Waar ik geen plezier van heb is dat ik nu al zeker 4 keer heb meegemaakt dat het entertainment systeem (Amundsen) niet volledig wilt starten. Navigatie wilt niet opstarten (blijft in maxi dot weergeven 'navigatie wordt gestart' en onder het menu phone geeft hij dan weer 'bleutooth inschakelen'. Meer dan een paar minuten geduld opbrengen kan ik (door ergernis) niet en voer dan dus een reset uit in de vorm van volumeknop inhouden tot reboot. Daarna start hij dan wel normaal / snel. Vandaag echter moest ik dit zelfs 2 keer doen..

  Heeft iemand soortgelijke ervaringen of tips? Carplay wel of niet aangesloten (met kabel) heeft geen invloed, en er lijken geen updates voor het systeem te zijn.

  Benieuwd!
   

 2. MaxN

  MaxN Forumguru Donateur

  Ik heb wel al ervaren en volgens mij is dat op het forum ook al wel voorbij gekomen, dat je wel moet wachten tot het systeem opgestart is voordat je de navigatie gebruikt. Dus niet na het starten van de auto gelijk op de navigatie drukken, want dan wil die wel eens in de stress schieten. Oorzaak ken ik niet, maar ik denk dat het systeem gewoon niet sneller wil. Dus eerst rijden of wachten tot de navigatie module helemaal klaar is.
   
 3. Luck-Ky

  Luck-Ky Lid

  Er valt niks te gebruiken, hij blijft soort van opstarten... Zowel telefoon / Bluetooth, als navigatie, als smartlink werken dan niet. Radio doet het wel en is gewoon te bedienen...
   
 4. EdK

  EdK Forumguru

  Maar goed @Luck-Ky je zit volgens mij nog dik in de garantie !
  Dus zou lekker naar de dealer gaan en hun probleem even laten oplossen..
  Is duidelijk iets niet naar behoren, dus kunnen zij het ook niet oplossen dan mogen ze er toch een nieuwe inzetten !!??
   
 5. Luck-Ky

  Luck-Ky Lid

  Heb inderdaad eens gebeld naar de lokale dealer. Even een reset gedaan van instellingen en BT verwijderd en opnieuw gekoppeld. Op eigen initiatief ook de skoda connect services even uitgeschakeld.. Als dit niet helpt rijdt ik eens langs...
   
 6. Luck-Ky

  Luck-Ky Lid

  Even langs geweest. Geen foutcodes gezien bij uitlezen. Even software vergeleken met fabrieksopgave, geen updates. Soort van opnieuw inlezen uitgevoerd, en sindsdien het euvel niet meer gezien! Fingers crossed maar heb er een goed gevoel bij. Topic kan gesloten worden wat mij betreft.

  EDIT: Bah, jincks. Vanmorgen 3 keer moeten resetten. Nondejus.
   
  Laatst aangepast: 16-09-2019
 7. Antera

  Antera Forumguru Donateur VCDS support

  Word het toch tijd voor een nieuwe unit
   
 8. Luck-Ky

  Luck-Ky Lid

  Ze willen eerst testen zonder de Skoda Connect module...
   
 9. Speedied

  Speedied Actief lid

  Heb een soortgelijk issue gehad met het systeem in mijn Zafira. Werd bij mij toen getriggerd door de achteruitrijcamera. Als ik te snel na het instappen achteruit reed was het hommeles. In totaal drie keer een nieuwe module en het probleem was nog niet opgelost. Het rare was dat het met mijn zakelijke IPhone 7 problemen gaf en mij prive IPhone 7 niet...
  Daarom vermoed ik dat het door een app kwam die op mijn toenmalige telefoon zat.
  Heb nu een huur Zafira met hetzelfde systeem erin maar heb geen issues meer. Wel andere telefoon nu dat dan weer wel.
   
  Luck-Ky vindt dit leuk.
 10. Luck-Ky

  Luck-Ky Lid

  Morgen wordt de SKODA / Pon spy, uh connect module ontkoppeld om te zien of dat de veroorzaker is.

  Wordt vervolgd.
   
 11. Speedied

  Speedied Actief lid

  En? Heeft het geholpen?
   
 12. Luck-Ky

  Luck-Ky Lid

  Nope, inmiddels is de media computer vervangen. Tot nu toe geen probleem meer gehad met opstarten (maar is pas een paar dagen geleden vervangen)
   
 13. Bij mij werkt de CarPlay vaak niet en valt af en toe het hele systeem uit na een soort van bromtoon. Bluetooth heeft het nog nooit gedaan.
   

Deel deze pagina