Octavia verlaging en DCC vragen

Topic in 'Octavia III' gestart door Driftwood, 06-07-2019.

 1. Driftwood

  Driftwood Nieuw lid

  Beste forum leden,


  Ik ben nieuw op dit forum en heb mij in eerste instantie vooral aangemeld om hopelijk van jullie ervaringen en expertises gebruik te mogen maken. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik weer een nieuwe leaseauto mag uitzoeken. Vanwege een verandering van werkgever een jaar geleden rijdt, ik nu nog in een huurauto (Renault Megane) rond maar heb ik inmiddels een akkoord en inlog (Arval) om een keuze te maken.


  De Octavia staat, naast b.v. de Golf R-line, ook op mijn shortlist vanwege mijn eigen positieve ervaringen in het verleden. Bij mijn vorige werkgever heb ik de laatste 3 jaren met veel plezier in een Octavia met de, bij veel forumleden, bekende Eibach verlaging rondgereden. Naast dat dit naar mijn mening gewoon fijn rijdt, ziet het er ook nog eens fraai uit.

  Nu staat er in de huidige optielijst geen dergelijke verlaging meer en dat brengt mij bij mijn eerste vraag. Weet iemand een dealer, bij voorkeur in Noord-Nederland, die dit op een offerte zou willen zetten (eventueel anders verwoord ;)) en uiteraard zou willen leveren via de LM. Ik heb internet, waaronder dit forum, afgestruind maar kan er zo 1,2,3 niets van vinden naast de "Antera" oplossing wat zo goed als zeker niet door de LM geaccepteerd wordt. De lokale dealer in Groningen gevraagd maar die bieden dit niet aan.


  Mijn tweede vraag is of DCC een redelijk alternatief is. Ik lees grotendeels positieve ervaringen over de rijeigenschappen hiervan maar het is mij wat onduidelijk wat de en of er een ook een feitelijke verlaging van toepassing is.(wellicht 10mm?) M.a.w., is het esthetisch ook van toegevoegde waarde. Misschien heb ik onvoldoende gezocht maar ik vind hier maar weinig informatie over zoals b.v. vergelijkende of vergelijkbare foto's van Octavia's met en zonder DCC.

  Ik verneem graag jullie reacties
   

 2. spikehome

  spikehome Forumguru

  Op mijn GTI heb ik dcc het zat erop maar ik zal zelf geen 1000 ervoor betalen extra.
  Je merkt wel verschil tussen de standen maar zelf rijd ik altijd in comfort modus, dus voor mij heeft het geen nut.
   
 3. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  Same here; vind de verschillen haast niet merkbaar. Dacht wel dat het 15 mm lager staat dan zonder.
   
 4. Driftwood

  Driftwood Nieuw lid

  Dank. Een aantal mensen is superenthousiast over het systeem maar wellicht is dit meer van toepassing op de Superb. Van deze gebruikers lees je toch wel veel over deinerig weggedrag.
   
 5. Antera

  Antera Forumguru Donateur VCDS support

  Dee verlaging op het DCC onderstel is 15mm met veren. ( standaard zijn ze namelijk met DCC al 15mm verlaagt)
   
 6. Silver

  Silver Nieuw lid

  Ik heb de dcc uitgebreid getest en vergeleken met mijn oude octavia. In een ander draadje binnenkort mijn verdere bevindingen.
  In het kort. De rij eigenschappen vind ik als je wat meer de grens van de auto opzoekt met de verschillende instellingen overduidelijk. Ik ben erg blij met de optie dcc. Met langere of snelle bochten heb je overduidelijk voordeel met sport stand bijv. Langere kuilen in de weg zijn veel rustiger met de comfort stand.
  Rij je alleen rustig en groen dan heeft het weinig toegevoegde waarde want dan merk je wat minder.
  Hij is/wordt niet 15mm verlaagd met dcc op de octavia. Dit heb ik ook nagevraagd. Dus optisch geen verschil.

  Succes met je keuze!
   
 7. Antera

  Antera Forumguru Donateur VCDS support

  Modellen met DCC staan standaard 15mm lager dan de niet DCC uitgevoerde auto's :jaja:
   
  ertromp vindt dit leuk.
 8. Jooo...

  Jooo... Forumguru Donateur

  Ik wil eventjes inpikken op dit. Als je nu dcc hebt en je plaatst Eibach pro kit veren. Komt daar dan nog eens -30mm bij of is dit dan -15 op de -15 van de dcc?
   
 9. Rosinfield

  Rosinfield Forumguru Donateur

  dat laatste
   
 10. Driftwood

  Driftwood Nieuw lid

  Bedankt voor jullie reacties. Ik heb gisteren de bestelling bij de LM gedaan voor de Octavia incl. DCC. Hoewel het geen noodzaak of must was, mede hiervoor gekozen omdat er nog wel enige ruimte in het budget zat. Geen idee wat de levertijd is maar zodra ik in het bezit ben van m'n nieuwe leasebak, zal ik mijn ervaringen delen.
   
 11. Tuner111

  Tuner111 Forumguru

  ik zou nooit meer zonder dcc willen gaan :)

  en ik heb verlaagd met KW DDC :)
   
 12. Jooo...

  Jooo... Forumguru Donateur

  en dat gewoon omdat je stiekem de sound generator erbij wou :maakmegek:
   
 13. Tuner111

  Tuner111 Forumguru

  Die zit standaard open rs ze.. Heb ik direct uit gezet.. Moet geen rammelaar hebben in mijn auto
   
 14. Jooo...

  Jooo... Forumguru Donateur

  Nog beter... speciaal een rs kopen voor de sound generator..! :D:maakmegek:
   
 15. Driftwood

  Driftwood Nieuw lid

  De zoektocht kan opnieuw beginnen... Gisteren van de LM begrepen dat de Octavia met 2.0tdi (maar ook 1.6) niet meer leverbaar is. Mogelijk vanaf de introductie van de nieuwe Octavia weer maar hier is vooralsnog onvoldoende duidelijkheid over. Vooalsnog bedankt voor de reacties en als een Skoda weer op mijn lijst komt of op de oprit staat, meld ik mij weer.
   
  Corné de Kluijver en Rosinfield vinden dit leuk.

Deel deze pagina