Octavia III RS

Topic in 'Octavia III' gestart door RefleCs, 20-03-2013.

 1. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Te duur. Ik heb mijn RS (220pk) in sept verkocht voor 23.500euro(BE). 2jaar en 20.000km. Wel iets minder opties maar uiteindelijk waren alle "belangrijke" opties aanwezig. Paar nedelandse handelaren gaven allen tussen 20 en 21.000euro om hem te verkopen voor 25-26.000euro.
   

 2. Tuner111

  Tuner111 Forumguru

  ik heb mijn diesel aan 26.000 verkocht dusja.. als het een goede wagen is en het rijd lekker gewoon doen ;)
   
 3. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Jouw diesel zal wel een stuk duurder geweest zijn dan mijn 220. Heb de factuur gezien van mijn RS van de eerste eigenaar. 29.000euro met korting af. Kan je geen 26.000euro verwachten bij verkoop. Feit dat handelaars 20-21 gaven, was mijn verkoopprijs van 23,5 de correcte prijs. Als je dan de prijs ziet van de blauwe RS, is deze gewoon te hoog.

  Nu feit dat de facelift merkelijk duurder is geworden draagt dan echter wel bij tot de relatief hoge verkoopprijzen van de pre-facelift.

  En je "lekker gewoon doen" slaagt op niets. Als iets teveel kost, moet je het niet percé kopen. Denk dat Harrie en velen onder ons nog veel andere facturen per maand binnen krijgen. Die moeten ook allemaal betaald worden.
   
 4. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Ik mag aannemen dat Harrie weet wat hij financieel kan en wil doen aan een auto.
  En dan snap ik de opmerking van @Tuner111 helemaal dat wanneer de auto je aanstaat en technisch alles oké is je het "gewoon" moet doen.
  Overstappen naar een Mazda kan altijd nog al is dat natuurlijk iets wat je niet zomaar moet doen ;) :deuk:
   
  Spector en Tuner111 vinden dit leuk.
 5. Tuner111

  Tuner111 Forumguru

  Iedereen heeft kosten hé :)

  Maar als hem nu op deze zijn oog heeft laten vallen waarom zou hij het dan niet doen.. je kan altijd een lager bod proberen te maken. nee heb je en ja kan je krijgen hé ;)

  Mijn dieselke was idd iets duurder nieuw maar naar waarde brengt dit op het einde niks meer op hoor geloof me maar ;) je moet gewoon je juiste kleur/velgen/opties hebben niks meer en niks minder ;)
   
  ertromp vindt dit leuk.
 6. HarrieSkoda

  HarrieSkoda Forumguru

  De prijs die ik noem is MET alle bijkomende invoerkosten, ook reiskosten daarbij inbegrepen.

  Voor de genoemde prijs zou hij dus op NL kenteken voor m'n deur kunnen staan.

  @leon-cupra als ik de jouwe had gekocht, zou er ook nog vrolijk om en nabij €2.000,- aan BPM bijkomen om een Nederlands kenteken te verkrijgen.

  Dan zou die van jou €1.000,- duurder zijn geweest. En België is dichterbij dan oost-Duitsland ivm. de bijkomende reiskosten.

  Zou je hem dan nog te duur vinden of fair bedrag?

  Moet natuurlijk ook nog maar zien wat ik voor die van mij kan krijgen... uiteindelijk gaat het erom wat er bij moet.
   
  ertromp vindt dit leuk.
 7. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Je moet geen wagen kopen ten koste van alles. Waarom zou je een overpricede wagen kopen terwijl er genoeg andere zijn. Iedere 220 hoort hetzelfde te rijden. Uiteindelijk is een wagen nog steeds een grote verliespost. Ik kan ook perfect een nieuwe kopen maar toch prefereer ik om mijn laatste wagens als jonge tweedehands te kopen. Resultaat: we hebben twee jaar geleden een appartement kunnen kopen dat mij nu iedere maand 700 euro opbrengt.

  En ach lach maar met de mazda. Als ik geweten had wat ik nu weet, had de mx5 al veel vroeger op de oprit gestaan ipv de RS.
   
 8. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Nogmaals Harrie heeft zoals hij zelf toelicht het financiële plaatje goed bekeken en tja dan moet je gewoon een keer de knoop doorhakken en het “gewoon” doen. Net zo als iemand gewoon een keer een Mazda aanschaft. Je zit wel snel op de kast :D
   
 9. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Na de onderhandelingen en wanneer de prijs dan wel bevalt, dan ben ik helemaal akkoord met jou. Maar zoals je het eerst zei kwam het over van "hoe duur of hoe goedkoop de wagen is, gewoon kopen".
   
  Tuner111 vindt dit leuk.
 10. Tuner111

  Tuner111 Forumguru

  Ikzelf kijk niet op wat meer of minder.. Als het me maar bevalt
   
 11. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Harrie, mijn wagen was amper 2jaar en had amper 20.000km. De wagen uit jouw advertentie heeft 80.000km en is bij 5jaar. Dan was mijn RS die 1.000euro duurder zou zijn een koopje. Persoonlijk vind ik die wagen te duur. Zou een serieus stuk af mogen voor mij om het een interessante deal te vinden.
   
  Fmoon vindt dit leuk.
 12. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Een hobby/liefhebberij mag toch wat geld kosten of niet dan. De een koopt er een wellicht iets te dure maar naar zijn zin zijnde RS van en de ander koopt een stapel fotocamera’ s of verzuipt ieder weekend een vermogen in de voetbalkantine.
  Ben benieuwd @HarrieSkoda wat het uiteindelijk gaat worden.
   
  HarrieSkoda en Tuner111 vinden dit leuk.
 13. louigi58

  louigi58 Senior Member

  Redelijk aan de prijs, kocht vorig jaar mijn RS230 zelfde opties +vol leer en electrisch verstelbare stoelen Panorama dak met 31.000km voor € 32000. Was toen 2j en 3mnd
   
 14. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Heeft niets te maken met "op de kast zitten". Voer af en toecgraag een goede discussie.
  Harrie vraagt ook of het een correcte prijs is. Ik vind van niet. Wat Harrie er uiteindelijk mee doet is zijn zaak. Ik moet zijn factuur toch niet betalen.
   
 15. dirkie996

  dirkie996 Forumguru

  Of je stopt met zuipen, maar investeert nu in hifi spul en cd’s:jaja:.
  Maar serieus nu, ‘n auto kost een hele hap uit het budget en na ‘n tijdje, kijkt men toch weeral stiekem uit naar weer wat anders/nieuw.
   
  Olivier, ertromp en Tuner111 vinden dit leuk.
 16. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Doe dan een goede discussie en een check op de NL markt dan is die prijs voor de RS die mooi compleet is en met die km stand geen slechte voor de DLD RS. Bron: Autoscout.nl
   
 17. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Met de jaren worden de meeste wat slimmer. Er zijn nog veel andere zaken dan enkel je hobby. Ik zou graag tegen dat ik op pensioen ga, nog 10tallen jaren zonder financiele zorgen willen verder leven. Dat ik hierdoor geen Porsche kopen, tja, dat neem ik er dan maar bij. Mijn Mazda die een fractie van de porsche kost, verschaft mij ook hopen plezier.
   
 18. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Absoluut gelijk. Dan ben ik blij met mijn W108 Benz 4,5 liter 8 cilinder uit de jaren ‘70 die nu door de loop van de jaren aardig rendeert :greedy: Maar dat zijn auto’s die je ook niet snel meer wegdoet.
   
  dirkie996 vindt dit leuk.
 19. leon-cupra

  leon-cupra Forumguru

  Ik heb biedingen gehad van nederlandse handelaars. Mijn RS ging 26000euro kosten in NL. Dan is 25.0000euro voor de blauwe , die 60k meer heeft en 3jaar ouder is teveel.
   
 20. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Als ik terugkijk zou ik maar graag wat geïnvesteerd hebben in een Porsche maar helaas. Natuurlijk is een pensioen belangrijk maar nu ik 50+ ben en toch al vrienden/kennissen zie omvallen rond die leeftijd heb ik zoiets van leef en doe ook leuke dingen van je centen bijvoorbeeld een auto rijden die je gaaf vindt als je liefhebber bent
   
  HarrieSkoda, Tuner111 en dirkie996 vinden dit leuk.

Deel deze pagina