Navigatie via iphone

Steady

Lid
Nee ik heb dat menupunt helaas niet, de dealer zei dat als dat er niet op zit, de vorige eigenaar van de auto dat waarschijnlijk niet belangrijk vond :rolleyes:
 

jesse_s93

Donateur
Ik ben even een ouder topic ingedoken om daarin nog wat meer info op te halen. Vanuit daar lijkt het erop dat de menu optie al vanaf modeljaar 2016 in de Fabia III zou moeten zitten, voor modeljaar 2015 was dit nog niet consistent. Jouw Fabia komt uit 2017 geef je aan. Zie link: https://www.skodaforum.nl/forum/i/smartlink-androidauto.38300/

Als je op menu drukt en dan daar doorheen scrollt, staat daar dan echt geen menu optie Smartlink tussen (wat ook @Rallye eerder vroeg)? Wat de dealer zegt klopt namelijk ook niet helemaal. Er zijn namelijk twee opties:
1. Je hebt Smartlink al gekocht bij aanschaf en dan is het reeds geactiveerd. Dan scroll je naar Smartlink en start je zo Carplay/Android Auto, of
2. Je hebt de menu optie Smartlink en kunt deze later activeren bij de dealer. Je krijgt dan een melding als je op Smartlink wilt drukken dat je de optie kunt vrijschakelen via de dealer.
Het heeft dus niet zoveel te maken of de vorige eigenaar het niet heeft aangeschaft ;)

Skoda heeft de activering van Smartlink ook op de webshop staan, zie link: https://shop.skoda.nl/auto-accessoires/car-electronics/connectivity/000054830A-smartlink. Als je vervolgens bij geschikte modellen kijkt staat daar de Fabia tussen vanaf modeljaar 2015. Jouw Fabia is een modeljaar 2017 of wellicht al een modeljaar 2018.
 

Rallye

Forumguru
Bij mijn vorige Skoda, een Octavia uit 2015, is Smartlink ook op deze manier achteraf geactiveerd. Werkte prima.
 

Rallye

Forumguru
Ik kwam bij het Googelen naar "Bolero Smartlink" bij mijn eigen bericht in een ander topic:

Daar citeer ik de site van een Duitse dealer (https://www.skoda-sonneberg.de/product-page/smartlink-aktivierungssoftware) die bij het setje voor de activering van Smartlink het volgende opmerkt:
  • FABIA III (NJ) ab KW 22/16 - in Kombination mit Amundsen und Bolero (Bolero nur wenn SG 5Q0035840x, 842x, 864x oder 874x verbaut ist, geht nicht mit SG 5Q0035819x oder 820x!!!)
Jij hebt dus inderdaad een niet Smartlink-geschikte Bolero.
 

Steady

Lid
Iedereen heel erg bedankt voor al de antwoorden en het meedenken. Dan gewoon maar de iphone in een houder.
 
Bovenaan Onderaan