Monteren telefoonhouder

Topic in 'Car audio, video, navigatie en andere gadgets.' gestart door kwillems, 15-09-2019.

 1. kwillems

  kwillems Forumguru

  image_8477_jpg_resized_526_360_1_255_255_255_x.jpg
  Bij broditcenter.nl kocht ik deze universele mount (15 mm V2). Die wil ik naast de Columbus monteren en vervolgens moet er dan een Brodit-houder op komen (mits ik een exemplaar kan vinden die met mijn hoesje overweg kan).

  Volgens mij heeft een aantal van jullie deze mount ook (als ik mij goed herinner o.a. @Mistraller)
  Mijn vraag is: Hoe zet ik deze mount vast? Gewoon met zo'n spatel er tussen wurmen? En zit het dan voldoende vast en gaat er niks kapot? Moet ik verder nog ergens op letten?

  Ik wilde het spul van spanning voorzien door mijn Floveme magneetkabeltje te gebruiken.
   
  Laatst aangepast: 15-09-2019

 2. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  In mijn Fabia I had ik een vergelijkbare mount. Als ik het me goed herinner moest de radio er uit om de mount op zijn plaats te krijgen, en ik dacht dat ie dan ook nog met 1 of 2 schroefjes vastzat.
   
  kwillems vindt dit leuk.
 3. kwillems

  kwillems Forumguru

  Dank je @Cordoba Ik zie hoe het werkt !

  Met zo'n "T10057 release tool" in die vier sleufjes de Columbus losklikken en er dan voorzichtig uitschuiven. Wat een zee van ruimte trouwens achter dat scherm! Ik heb het weer even teruggezet, omdat het nu donker is en ik niet verder kan. Volgend weekend ga ik ermee aan de slag en dan zal ik wat foto's maken, zodat anderen er ook iets aan kunnen hebben.

  Dinsdag krijg ik een nieuwe telefoon op het werk, een Samsung S10. Dan kan ik opmeten hoe dik die met het hoesje wordt en welke houder daarvoor vervolgens geschikt is.

  Verder ga ik ondertussen ook nog een nieuw setje T10057 release tools aanschaffen ergens, want die twee van mij zijn van inferieure kwaliteit en buigen alle kanten op ontdekte ik.
   
  Laatst aangepast: 15-09-2019
  Cordoba vindt dit leuk.
 4. kwillems

  kwillems Forumguru

  Het eindresultaat.
  Ik zal proberen er binnenkort een handleiding over te schrijven.


  20190924_101152.png
   
 5. HarrieSkoda

  HarrieSkoda Forumguru

  Ziet er mooi uit, maar zit hij niet ‘erg ver weg’, of lijkt dat zo?
   
  kwillems vindt dit leuk.
 6. kwillems

  kwillems Forumguru

  Nee hoor, ik kan er zo prima bij en ook goed lezen wat er op het scherm staat.
  Ik heb uiteindijk voor deze houder , - de Gripper 2 - , gekozen, omdat ik daar het toestel gewoon in kan gooien; het zit dan gelijk stevig vast. De 'armen' en 'benen' van dat ding zijn namelijk met foam bekleed.
  Verder kan deze houder prima met hoesjes overweg.
   
  Laatst aangepast: 25-09-2019
 7. En? Handleiding al af? :D

  Nee, zonder gekheid, denk dat ik dit wel kan zonder uitgebreide handleiding, maar heb nog wel een paar vraagjes voor ik deze houder zelf in mijn Octaaf ga installeren.

  Zit de universele mount achter het scherm bijvoorbeeld nog ergens met een schroefje oid vast, of is zit het zo stevig klem tussen het Columbus scherm en dashboard dat dit niet nodig is? En 2e vraagje: Hoe heb je de gripper op de mountingplate bevestigd? Heb je hiervoor zo'n montageplaatje gebruikt (https://www.broditcenter.nl/alternatieven/hr-richter/hr-richter-richter-adapter-male-schroef.html), of heb je dit anders opgelost?

  Ik hoop dat je hier antwoord op wilt geven, dan kan ik één en ander snel bestellen voordat de snelheid op de snelwegen omlaag gaat (iets met flitsmeister enzo... :mad:)
   
 8. EdK

  EdK Forumguru

  Maart 2020, dus je hebt nog tijd zat......
   
  Original Mars en hemi24 vinden dit leuk.

Deel deze pagina