Mijn Superb 3.6 V6 4x4 2010

bobbl

Forumguru
Heren techneuten, ik heb de rand van de Columbus gedemonteerd om een eigengemaakte beugel te passen, en ff een stukje gereden zonder aangesloten lamp (passenger airbag of) en nu heb ik de storing “airbag fault” in de maxidot!
Kan dit komen omdat die op contact heeft gestaan zonder dat de controle lamp aangesloten was?
En moet die nu bij de garage gereset worden?
 

bobbl

Forumguru
De handgreep aan bestuurderszijde is niet meer zo mooi, het vuil van je handen blijft er op een gegeven moment inzitten en krijg je er moeilijk af.
Als je echt gaat boenen, wordt het rubber van de handgreep zacht en plakkerig, je kunt het vergelijken met van die plakkerige fietshandvatten....
20181222_110257[3333].jpg
 

bobbl

Forumguru
ook maar gelijk voor de bijrijder besteld, pasvorm is goed, alleen een paar stukjes plastic moeten verwijderen die in de weg zaten.
 

bobbl

Forumguru
Laatste post van 2018!!
Das best lang geleden, inmiddels is de Superb naar een nieuwe eigenaar en ben ik overgestapt naar een hybride Toyota! (ja ik wordt oud!!)
Zit momenteel te wachten tot ik hem op kan halen.........
 
Toyota; toch wel de betere keus hoor. Die hybrides maken ze al tíg jaren. (1997; prius) Ook hun CVT’s maken ze zelf. Behoorlijk bulletproof. Want als er iets aan gaat mankeren aan zo’n ding dan loopt dat flink in de papieren en je zal ermee naar de dealer moeten want lokale garage kan er weinig mee..
 
Laatste post van 2018!!
Das best lang geleden, inmiddels is de Superb naar een nieuwe eigenaar en ben ik overgestapt naar een hybride Toyota! (ja ik wordt oud!!)
Zit momenteel te wachten tot ik hem op kan halen.........
4 jaar later. Hebbie die stoele nog of is dat inmiddels een miskoop gebleken ;)
 

bobbl

Forumguru
Wie zal het zeggen......
SuperB 7.5 jaar probleemloos mee gereden, alleen maar beurtjes gedaan tot............vorig jaar augustus....
Was van plan om hem in te ruilen voor wat jongers na mijn vakantie, maar net in de vakantie gaat hij kapot.
SuperB maakte een piepend geluid, bleek kapotte injector, en dat was het begin van een speurtocht naar een storing die ze maar niet konden vinden, want de auto bleef niet goed lopen (liep niet mooi rond en bleef stotteren) uiteindelijk naar een autostoring specialist gebracht en die heeft gevonden wat er nu werkelijk mis was, bleken 2 geleiders van de nokkeknas ketting gebrokken te zijn, waardoor de ketting te veel ruimte op de tandwielen kreeg en zo de injectie de pulsen niet op tijd kreeg........
Alles vervangen en hij loopt weer als een zonnetje.
Veel kosten maar toch men plan doorgezet voor een andere auto mede omdat de Superb al 12 was en ik niet meer verassingen wil.

Al met al was de Superb een zeer fijne snelle station waar ik ontzettend veel plezier mee heb gehad, alleen het laatste half jaar dikke pech!!
 
Bovenaan Onderaan